Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, mám už 4 měsíce motání hlavy, mdloy závratě, pocení rukou někdy i necitlivost ruce, spíš slabost. Také někdy špatnou rovnováhu. Prošla jsem už různé přes lékaře od neuro až jsem byla na magnetické a teď čekám na výsledky… Nevím co dělat.. do t doby než se vše ukáže co bude nevím jak fungovat.. nemáte nějaké rady typy jak se zbavit motání hlavy? Myslím že to bude od krční páteře krk mne šílené bolí a střídá se motání a bolest hlavy po hodinách.. v papirech mám napsáno jako diagnózu Vertigo..
Děkuji
U nás v rodině se přesně takhle projevila roztroušená skleróza. Kromě léků pomáhá fyzio. Pravidelně cvičit. A zdravé stravování.
@Mishelina a našli i něco na magnetické rezonanci že to potvrdili?
@Mag1996 jo jo, na magnetické rezonanci našli zánětlivá ložiska na mozku s tím, že už tušili, o co jde a lumbální punkce potvrdila RSku.
Znama tohle mela a byla to ciste krcni pater. Pravidelna fyzioterapie zabrala.
Máma vertigo měla, brala myslím Betaserc, ale ten pomáhal jen omezeně. Chodila na fyzio, dělali s ní ty polohové změny hlavy a tak, a stejně to nepomohlo. Prostě si na to chtě nechtě musela zvyknout. ![]()
https://zdravetipy.dobrenoviny.sk/…te-tuto-vec/
Nevim jestli se ti to správne ukáže.
Trpím na vertigo a tohle mu vždy pomůže.
Mám to taky od krční páteře. @lucad77
Udelám to vzdy tak dvakrát ikdyž utoho utikam zvracet protoze udržet rovnovahu a podivat se nahoru, brečím jak je mi zle ale musím to nějak dát.
Teď v prosincu jsem měla nejsilnejší atak a bylo mu fakt nejhůř.
@Mag1996 omylej jsem označula někoho jineho.
Ještě vtom článku je napsaný ze par sekund každá ta poloha ale já ji držím 30 vteřin, odpočitavá mi to partner.Je to nekonečný. V jinem videu bylo 30 vterin tak to tak dělám od prvního ataku.
A taky bys tu hlavu mela natočit na tu stranu postiženou. ja to mam nakevé strane tak natočím nalevo.