Větrání v kuchyni

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
123
25.12.15 20:14

Větrání v kuchyni

Nemáte náhodou zkušenosti s tím, jak snížit v bytě vlhkost? Větráme, snažíme se topit, ale vytopíme tak na 21°C (krajní a horní zateplený byt), ale nic nepomáhá. Ve všech místnostech máme okna orosená, v kuchyni potom plíseň nad okny každých 14 dní (manžel to stříká Savem a za 2 týdny je to tam zase…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10631
25.12.15 20:19

@lucisuska Tak to si počkám na reakce, protože máme úplně to samé :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3973
25.12.15 20:19

@lucisuska zkus koupit na okna takovou tu těsnící pásku. Prijde mi ze vam malo tesni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
25.12.15 20:21

@Martina.N78 Myslíte, že to může být špatně těsnícíma plastovýma oknama? Je pravda, že ta v našem bytě asi nejsou moc kvalitní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31272
25.12.15 20:23

Pokud mají vlhkost v bytě, utemovat okna problém spíš zhorší než vyřeší.
Máte překled, jaká je vlhkost vzduchu v bytě? Neprotýká tam někde třeba střechou?
Pokud nepomáhá pravidelně větrat a pořádně topit, tak bych uvažovala nad elektrickým odvlhčovačem :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31272
25.12.15 20:24

@lucisuska naopak, my jsme jeden podzim, po osazení plastovými okny (takže kvalitnější „ubednění“) s vlhkostí bojovali. Ale nám na to stačilo právě trochu víc topit, často pořádně větrat. Pak si to sedlo a už je to ok.
Používáte digestoř??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1380
25.12.15 20:26

No a čemu říkáš, že větráte? kolikrát denně a jak dlouho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
25.12.15 20:29

Odvlhčovač.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
25.12.15 20:35

No tak tuten problém jsem měla v novostavbě s předzahrádkou, rosily se mi okna a plíseň se mi udělala i na zdi za skříňkama, skříňky se pak vyhodily, zeď se vytřela savem, a natřela myslím Primalexem na plísně. Ovšem s oknama zamlženýma, mi pomohlo větrat větrat a koupila jsem takovou tu kouli jak to do sebe rádoby saje tu vlhkost, a měla jsem jí přímo u okna. Trochu se to zlepšilo no. Pak jsme se odstěhovali :D. Tak přeju hodně zdaru, at někdo poradí líp a účinněji. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3383
25.12.15 20:54

My měly vlhko a vyřešil to odvlhčovač do elektriky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
227
25.12.15 20:59

Vetrat. Nekolikrat denne, na plna okna, idealne krizem a pruvanem. V techto teplotach mame stale mikroventilaci (ale my mame radi studeny odchov, spis bojujeme ze je nam doma furt vedro). V kuchyni pouzivat odtah par, v koupelne idealne odsavac. Nam strasne pomohla susicka pradla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MCH
175
25.12.15 21:03

To muze byt cely komplex problemu - spatne osazena okna, vznikaji tepelne mosty, jakou mate skladbu podlah, jakou fasady vc. zatepleni… Dulezite je naucit se vetrat a to i vicekrat denne. Nebo rekuperace, ale to je cenove znacne nakladne reseni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1133
25.12.15 21:19

Ahoj. U nás je taky něco špatně. Nakonec jsme koupili odvlhčovač, prvních 14 dní jel jel nonstop a pak už kdy je potřeba, nejvíc při déle trvajících deštích, mlhách. Máme vlhkost kolem 50 procent. Když je vyšší, poznám to podle toho, že je mi chladno i při 22 stupních.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
25.12.15 21:30

@lucisuska
Ahoj,
píšeš, že jsi v zatepleném bytě. s novými plastovými okny. a nevytopíš na víc jak 21 st C?
to je podle mne dost málo.
Ten byt jee nový?
víš něco o těch oknech?
V našem bytě bylo na rámečku v okně (mezi skly) napsáno, kdy byla okna vyrobena, kdo je vyrobil i jaký mají součinitel prostupu tepla. Zkuss po těchto datech zapátrat. My měli okna, kde bylo 1,4 a také se poměrně dost rosily. Pokud jsem v rohové (nejchladnější) místnosti mezi volným rohem a topením udělala tepelný most, udělala se mi tam plíseň. Uznávám, že tato místnost se hůře vytápí, ale vyhovuje mi to, že je tam chladněji je to ložnice. Když bych chtěla, mohla bych si pohrát s jednotlivými topeními v bytě a i tuto místnost vytopit. A ano, tam se rosí okna nevíc (nejchladnější, nevíce kytek, spíme tam).
Tím že je dům zateplený, tak jsme letos topili jen, když byl mráz a to vždy jen chvilku, jinak se v obýváku drží ( i díky sluníčku) kolem 23 stupňů.
Jak moc větráš?
Chce to každý den alespoň 2 x denně otevřít okna dokořán na 10 minut (ideálně udělat průvan). Tak, aby ti neprochladly zdi místnosti, ale vyměnil se vlhký vzduch v místnosti za čersvý suchý z venku. Když budeš větrat vícekrát za den, nic tím nezkazíš.
Pokud nevětráš kvůli teplu, tak neděláš dobře, suchý vzduch se totiž vytopí rychleji ( a levněji) jak vlhký…
Pak to chce v kuchyni používat digestoř.
A pokud nic z toho nefunguje a pořád se ti dělá plíseň nad okny a je to nový byt, případně nová okna, tak to reklamujte a nechte si zjistit odborníkem, co je tam blbě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27247
25.12.15 21:42

@lucisuska savo je prd, pouze vybělí. Doporučuju kromě větrání oškrabat, vystříkat fungisanem a ten pak přidat do malby a vymalovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný