Vhodný vysavač do domácnosti
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Vhodný vysavač do domácnosti
Ahoj. Tak nějak mám dilema. Banální, ale momentálně pro mě osobně důležité.
Situace - malinký řadový domek do 70m² (úplně přesně teď nevím) obývák a kuchyň na jedné ploše, dvě malé ložnice, koupelna atd.
Kdysi jsem měla vysavač v bytě, který byl ideální. Značka Parkside, mokré i suché vysávání. Je to něco, jako levnější Karcher, ale rozdíl jsem ve výkonu neviděla. Možná bylo tělo trochu méně odolné, ale tak nemlatila jsem s tím ![]()
Teď v domě, kde jsou točivé schody a já mám problémy s ploténkou a zády obecně, je pro mne náročné ten vysavač takto tahat za sebou.
Napadl mě samozřejmě robot. Mají tu i levnější, dle recenzí jsou opravdu kvalitní na tu cenu, nejsou sice Smart verze, ale to zase nutně nepotřebuju.
Jenže co schody, detaily a případně zkrátka to, kam robot nemůže?
Napadlo mě kombinovat s ručním vysavačem.
Moje otázka však je, zda to stačí? Do budoucna bych možná pořídila všechny tři varianty, ale nyní mám finanční možnosti na následující týdny omezené.
Musím si vybrat ten větší, ale fakt silný
Nebo robot v kombinaci s malým ručním
Mame doma dvě kočky. Chlupy nám v menší míře nevadi
Ale obecně spíš vás pohled věci - Vysávat jednou týdně s tím větším poradnym a případně poprosit chlapa, když budu mít bolesti
Nebo Ob den pustit robota a ručním vzít občas schody atd?
Oboje má něco do sebe. První varianta zvládne i vlhkost, takze má více funkcí a do budoucna i nástavce na čištění pohovky. Ale je těžší no. Pokud bych však musela vysávat jen týdne, tak to teoreticky zvládnu.
Robot a ruční mají výhodu v praktičnosti, ušetřenem case, přenositelnost atd.
Ceny jsou +- nastejno. ![]()
Tak jako tak někdy dokoupim zbytek, ale teď nevím, co si vybrat. ![]()
Blbost, co? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
My jsme ted kupovaly dyson je to bezdratovy asi za 18 tis a musim rict uzasny, daly jsme nabyjecku na zed a tam ho vzdy povesime a on se dobije, a ma 4 nastavce dohromady a ma laiser pred sebou takze vidis bordel a jeste ti pocita kolik toho jsi vysala, co se tyce vyklepavani bordelu jen zatahnes za packu a vyklepes ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Najmonova2626 píše: Více
No krasnej je, ale to asi neni pro zakladatelku reseni.
Vzala bych vetsi poradny, a vysaval by manzel. Kdo bude vysavat, at Ti prdne plotna?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dyson bezdrátový je nej. Má dost velký výkon, je vždy po ruce a člověk nemusí řešit kabely a rovnou vysává. Máme tedy verzi 12 slim (ten nejlehčí) a je to parada.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já si udělala radost a vyměnila jsem hloupého robota za chytrého. Mám Eta Aquillo. Super, super, super. Vysává, vytírá, pere si mopy, suší. Já jen naliju vodu a vyleju špinavou. V podstatě klasický vysavač už nepoužívám. Schody zametají děti ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
K robotovi si kup tycovy vysavac, ja mohu z vladtni zkusenosti doporucit Hoover, cenove cca mezi 2-3tis.Kc. Ma silny tah a velmi dlouho vydrzi, nez musis nabijet, sviti si do prostoru a navuc, co nema ani ten hloupe predrazeny dyson, ti stoji sam v prostoru, kdyz trebas rychle potrebujes vysavac odlozit, tak ti nesklouzne nekdr podrl steny trebas.
Ten hoover uvadim proto, protote mame jeste tycovou Etu v dalsim byte a to je slabota - vysavas a ono to moc nebere, ale spus vypadava ven.
Vysypavani bordelu je stejne jako u dysonu, jen pohnes packou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ze začátku jsem byla z robota nadšená. Pak nadšení opadlo. Jako jo, vysaje hezky, ale logicky jen tam, kam zajede - tj. necháš mu otevřené dveře, aby projel do další místnosti, tak ale nevysaje za těmi dveřmi. Navíc před puštěním robota musím vykonat takových úkonů (zvedat ze země židle, krabice s hračkami, nočník, houpacího koně atd atd.), že se mi kolikrát do toho nechce a raději vysaju “ručně”, protože ty věci při vysávání jen posunu a hned vrátím na místo a je to ve finále daleko rychlejší. Máme kočku, malé děti, robot nevysaje gauč, nevysaje pod gaučem, pod/za dětskýma postýlkama, za křeslem…Nevysaje ty detaily. A teda za mě je to mega práce navíc vše připravit robotovi k úklidu, pak to vše zase dát na svoje místo a pak ještě s jiným vysavačem doladit detaily. Takže ve finále robota pouštím jen občas, třeba když jsem nemocná a nechce se mi vysávat. Robota jsme tedy dostali k vánocům jako překvapení, sami jsme o něm ani neuvažovali.
Jo a co se mytí podlahy týče, není to mytí, ale vlhké vysávání - tj. dobré pro alergiky, že na mokro setře prach, ale že by to umylo podlahu, aby se tomu dalo říkat mytí, to určitě ne (alespoň tedy v domácnosti s kočkou a dětmi
).
- Citovat
- Upravit
@Ahep píše: Více
A který přesně máš? Neodhazuje ten kartáč větší drobky, kamínky nebo nemusíš ho nadzvedavát, když je větší kus něčeho? To mi dělal Bosch, že vysál ten větší kus, jen když jsem ten vysavač položila na něj, jinak to sunul před sebou.
- Citovat
- Upravit
@Kupcovka Za mě kombinace robot + tyčový vysavač. Tam, kde se robot nedostane a schody vysávám tyčovým. Nevím, kolik do toho můžeš investovat, ale třeba toho robota teď mám chytrého, se stanicí, ve které se sám vyčistí. Oproti starému obyč s gyroskopem je to sto a jedna.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kocourGarfield píše: Více
Nekupovala bych, v testech dopadl bidne. Jako vsechny Hoovery
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Baba aha, děkuji. Chtěla jsem našim do baráku, mají kočky, tak se na to asi vykašlu.
- Citovat
- Upravit