Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
12 leta uz se da zaukolovat, co delat. S sebou na noc Levopront a cibuli k posteli, od ted C vitamin vyssi davky a zinek. To da.
Začni jí podávat cibul s medem a do víkendu bude ok
u nás funguje zázračně ![]()
Tohle pro me neni nemocne dite, sedely byste pres vikend jinak doma? Asi ne. Dcera je taky s lehkym kaslem a rymou ted na vylete se skolou na tri dny, nase doktorka by si v zahranici poklepala na hlavu, ze tam s tim za ni lezu.
@elinka90 píše:
Začni jí podávat cibul s medem a do víkendu bude oku nás funguje zázračně
To jako do zítra? To ten sirup sotva udělá. ![]()
No nevim, to ti ostatní rodiče srdečně podekuji, když ji tam posles. Já jsem vždycky fakt nadšená, když někdo někam chodí uchrchlanej, to je úplně úžasné.
@Semtex píše:
No nevim, to ti ostatní rodiče srdečně podekuji, když ji tam posles. Já jsem vždycky fakt nadšená, když někdo někam chodí uchrchlanej, to je úplně úžasné.
Mi trochu připomínáš matku jedné dívenky, která s mojí dcerou sportuje. Když jsem v parnu přinesla holkám na závody jahodové mrože, aby se trochu schladily, málem mě zabila pohledem a měla neskutečný kecy. Tak holky, včetně mé dcery, mrože se smutnýma očima odmítly. Já nevěřícně kroutila hlavou, ona na mě hleděla s naprostým opovržením, jako na vraha malých dětí. Kdyby tak paní věděla, že si holky u nás dělají ve dvanácti letech po škole kávové dýchánky, asi by mě šla udat na OSPOD. ![]()
@Fee-bee píše:
Mi trochu připomínáš matku jedné dívenky, která s mojí dcerou sportuje. Když jsem v parnu přinesla holkám na závody jahodové mrože, aby se trochu schladily, málem mě zabila pohledem a měla neskutečný kecy. Tak holky, včetně mé dcery, mrože se smutnýma očima odmítly. Já nevěřícně kroutila hlavou, ona na mě hleděla s naprostým opovržením, jako na vraha malých dětí. Kdyby tak paní věděla, že si holky u nás dělají ve dvanácti letech po škole kávové dýchánky, asi by mě šla udat na OSPOD.
Co?
Jak souvisí nanuky nebo kafe s tím, že někdo jede na akci s druhými ne-zdráv? Však se podepisuje bezinfekcnost, což teda kasel není, že. Pardon a kdybys měla s někým bydlet na pokoji a dotyčný tam ty spolecne noci prokaslal, tobe by to nevadilo? ![]()
@Semtex píše:
Co?Jak souvisí nanuky nebo kafe s tím, že někdo jede na akci s druhými ne-zdráv? Však se podepisuje bezinfekcnost, což teda kasel není, že. Pardon a kdybys měla s někým bydlet na pokoji a dotyčný tam ty spolecne noci prokaslal, tobe by to nevadilo?
Když bych byla dítě, tak určitě nevadilo. Spíš by mi vadilo, že tam moje kámoška, která se tak strašně těšila a já s ní, nemohla jet, protože jí to máma zakázala.
@Fee-bee píše:
Když bych byla dítě, tak určitě nevadilo. Spíš by mi vadilo, že tam moje kámoška, která se tak strašně těšila a já s ní, nemohla jet, protože jí to máma zakázala.
Já myslela teď, v dospělosti
děti neřeší leccos, ale timpadem to pak mnohdy musí řešit rodiče, že
třeba když by si děti prodávaly vši, je to přece super, protože pak nemusí do školy a navic by byly od super kamosky, no nekup to ![]()
@Semtex píše:
Já myslela teď, v dospělosti![]()
děti neřeší leccos, ale timpadem to pak mnohdy musí řešit rodiče, že
třeba když by si děti prodávaly vši, je to přece super, protože pak nemusí do školy a navic by byly od super kamosky, no nekup to
I vši jsme doma řešili. Tehdá nebyly koupené, ale dcera je dostala od zase jiné kamarádky zcela zdarma.
Zašla jsem do zverimexu, koupila dva šampony na psy (ty lidské nám nefungují), jedním jsem myla dceru, druhý dostala kamarádka jako dárek na doma.
Žádné drama.
@Havlova stava s cibule pusti do 2 hodin. Takze ano stihne to
@elinka90 píše:
@Havlova stava s cibule pusti do 2 hodin. Takze ano stihne to
To mi chceš tvrdit, že za 24 hodin bude dítě zdravé? Já to cpala do dětí horem dolem a žádný zázrak se nekonal. Do 2 hodin nevím, taky mi to trvalo dýl, ale v tom se hádat nebudu.
Dcera 12 let má jet na prodloužený víkend na výlet do Prahy, kde navštíví zoo, cestou se staví v nějakém dinoparku apod. V Praze potom budou mít program. strašně se těší. Jenže jsem na vážkách…trochu pokašlává…začalo to v neděli občasným suchým zakašláním, nasadili jsme jí Stoptussin…Je bez teplot, přes den v celku ok, ale když si lehne, nutí ji to kašlat více. Pustili byste ji na ten prodloužený víkend? Vím, že když nebude moci, bude z toho strašně smutná. Jsou domluvené s kamarádkami a jedou tam v rámci sportovního oddílu. Nevím, jak se k tomu postavit. Nemocné dítě bych neposlala, ale jí přes den nic není, nemá teplotu, nic…jen ten kašel…