Vinná klobása

Napsat příspěvek
Velikost písma:
979
15.12.12 23:48
@silvija píše:
A gde tam mužu najit???tam gde je maso nebo gde?

No to si uz nepamatuju. Kupovala jsem je tam kdysi. Jiz treti rok jezdime vzdy pro ryby, maso a strivka do Makra-tam je maji urcite, posledni 3 roky a pokazdy meli.
Jinak jeste na netu-vyborne reznicke potreby-maji tam i za par korun nastavec na plneni klobas za par korun ke klasickemu masovemu mlynku, i strivka atd:
 http://obchod.heroldreznickepotreby.cz/…opova-streva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2184
15.12.12 23:51
Dekuji :hug: :kytka:
@pansy píše:
No to si uz nepamatuju. Kupovala jsem je tam kdysi. Jiz treti rok jezdime vzdy pro ryby, maso a strivka do Makra-tam je maji urcite, posledni 3 roky a pokazdy meli.
Jinak jeste na netu-vyborne reznicke potreby-maji tam i za par korun nastavec na plneni klobas za par korun ke klasickemu masovemu mlynku, i strivka atd:
http://obchod.heroldreznickepotreby.cz/…opova-streva
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
16.12.12 06:24

Já střívka kupovala v tom Herold-řeznické potřeby, a musím říct, že obchod přes inet proběhl v pohodě, rychle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
19.12.12 12:07

Tak mám vše nakoupeno a dnes se do nich pustím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
19.12.12 12:20
@edward píše:
Tak mám vše nakoupeno a dnes se do nich pustím.

Já mám také vše nakoupeno, ale výroba bude až v sobotu. Plníš to přes mašinku na maso nabíječkou? Jaké víno do toho budeš dávat? Já koupila Veltlín. já jsem tedy ještě střeva neplnila, takže to bude premiéra. 8o, no snad to dopadne dobře :mrgreen:

Tak sem Edward dej fotku, až je uděláš :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
19.12.12 12:31

Já je potřebuji už na pátek tak proto delam dnes. mám 25m střívek tak uvidim… Koupila sem si mlýnek na maso s nástavci na plnění. Chystám se na ně každý rok ale teprv letos se do nich pustím. Nechala sem si kousek klobasky od reznika abych vedela konzistenci a vuni. Ale on tu hmotu ma uplne na jemno, coz se mi jednou mletym buckem nepodari. Tak budu asi hodne improvizovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
19.12.12 12:56
@edward píše:
Já je potřebuji už na pátek tak proto delam dnes. mám 25m střívek tak uvidim… Koupila sem si mlýnek na maso s nástavci na plnění. Chystám se na ně každý rok ale teprv letos se do nich pustím. Nechala sem si kousek klobasky od reznika abych vedela konzistenci a vuni. Ale on tu hmotu ma uplne na jemno, coz se mi jednou mletym buckem nepodari. Tak budu asi hodne improvizovat…

Já to maso najemno rozsekám v robotu. (už to mám vyzkoušené např. ze sekané atd). Je to pak jemné, jako u řezníka. Takže pokud máš doma robot s nožema, popř. tyčový mixér, tak bych použila toto, akorát u toho tyčového mixéru bych to nejprve rozemlela v normální mašince, a pak použila tyčák. Já tedy budu dělat cca kolem 3kg hmoty, mám také 25m střívek, ale nevím, kolik mám z toho odmotat, aby mě to stačilo zhruba na ty 3kg hmoty. Ráda bych si pak zbytek střívek zamrazila. Já koukala na tohle, jen abych se inspirovala:
Je to tedy výroba klobásy do udírny, ale zajímalo mě to nabíjení do střívek, atd.

http://www.youtube.com/watch?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
19.12.12 13:44

SUPER VIDEO. Akorát jsem těhotná ak se prolejvat rumem nemůžu. Odvaha nabraná a jdu na to. Jinak víno mám letošní mladé Lahofer je moc dobré. Zkusim udělat v tom robotu, viděla sem recept na Loskutákovi nebo Od Kluků v akci a tam to dělali taky robotem. A budete dávat citonovou kuru?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
19.12.12 13:47
@edward píše:
SUPER VIDEO. Akorát jsem těhotná ak se prolejvat rumem nemůžu. Odvaha nabraná a jdu na to. Jinak víno mám letošní mladé Lahofer je moc dobré. Zkusim udělat v tom robotu, viděla sem recept na Loskutákovi nebo Od Kluků v akci a tam to dělali taky robotem. A budete dávat citonovou kuru?

Také budu dávat citronovou kůru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
19.12.12 13:54

Mam z toho strach. mám koupeno 8kg plecka a bucku asi 5kg tak uvidime kolik z toho bude. A nejdriv udelam jen vzorek zda se to dá jíst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
22.12.12 19:15

Edward - tak jak dopadla výroba klobás z takového množství? To jste dělali celý den :jazyk: Já jsem dnes také udělala a zde posílám fotku. Samo, že jsem okamžitě po výrobě nažhavila pánev a udělala i vzorek, a jsem naprosto spokojená, cenově mě to vyšlo, jako v obchodě (kolem 90,–Kč/kg).
Takže jsem maximálně spokojená a tato výroba stane se u mne tradicí :dance: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
469
10.11.14 20:11

Devcatka, dela se mi vyrazka po vine, ale na vanoce chci delat vinnou klobasu. Nevite jestli i to tep. Upravene vino vadi nebo zda je recept i bez vina, diky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
361
24.12.16 16:36

Holky prosím o radu, včera jsem kupovala klobásy v ověřené masně, kde jinak nemám nikdy s ničím problém. Přes noc jsem nechala klobásy v lednici v igelit. sáčku, teď jsem je vyndala a natočila. Jsou tak z poloviny růžové a z poloviny,,bílo-šedo-zelené´´, podle toho jak na sobě leželi, je to normální ta barva. Voní hezky. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
25.12.16 00:10
@BZ89 píše:
Holky prosím o radu, včera jsem kupovala klobásy v ověřené masně, kde jinak nemám nikdy s ničím problém. Přes noc jsem nechala klobásy v lednici v igelit. sáčku, teď jsem je vyndala a natočila. Jsou tak z poloviny růžové a z poloviny,,bílo-šedo-zelené´´, podle toho jak na sobě leželi, je to normální ta barva. Voní hezky. Děkuji

jojo běžný, většinou je různě barevná ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
27.12.16 10:46

Vinná klobása ani letos nezklamala a nemohla chybět.. Jak já jí miluju! Po nich se rychle zaprášilo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí