Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@silvija píše:
A gde tam mužu najit???tam gde je maso nebo gde?
No to si uz nepamatuju. Kupovala jsem je tam kdysi. Jiz treti rok jezdime vzdy pro ryby, maso a strivka do Makra-tam je maji urcite, posledni 3 roky a pokazdy meli.
Jinak jeste na netu-vyborne reznicke potreby-maji tam i za par korun nastavec na plneni klobas za par korun ke klasickemu masovemu mlynku, i strivka atd:
http://obchod.heroldreznickepotreby.cz/…opova-streva
@pansy píše:
No to si uz nepamatuju. Kupovala jsem je tam kdysi. Jiz treti rok jezdime vzdy pro ryby, maso a strivka do Makra-tam je maji urcite, posledni 3 roky a pokazdy meli.
Jinak jeste na netu-vyborne reznicke potreby-maji tam i za par korun nastavec na plneni klobas za par korun ke klasickemu masovemu mlynku, i strivka atd:
http://obchod.heroldreznickepotreby.cz/…opova-streva
Já střívka kupovala v tom Herold-řeznické potřeby, a musím říct, že obchod přes inet proběhl v pohodě, rychle.
@edward píše:
Tak mám vše nakoupeno a dnes se do nich pustím.
Já mám také vše nakoupeno, ale výroba bude až v sobotu. Plníš to přes mašinku na maso nabíječkou? Jaké víno do toho budeš dávat? Já koupila Veltlín. já jsem tedy ještě střeva neplnila, takže to bude premiéra.
, no snad to dopadne dobře ![]()
Tak sem Edward dej fotku, až je uděláš ![]()
Já je potřebuji už na pátek tak proto delam dnes. mám 25m střívek tak uvidim… Koupila sem si mlýnek na maso s nástavci na plnění. Chystám se na ně každý rok ale teprv letos se do nich pustím. Nechala sem si kousek klobasky od reznika abych vedela konzistenci a vuni. Ale on tu hmotu ma uplne na jemno, coz se mi jednou mletym buckem nepodari. Tak budu asi hodne improvizovat…
@edward píše:
Já je potřebuji už na pátek tak proto delam dnes. mám 25m střívek tak uvidim… Koupila sem si mlýnek na maso s nástavci na plnění. Chystám se na ně každý rok ale teprv letos se do nich pustím. Nechala sem si kousek klobasky od reznika abych vedela konzistenci a vuni. Ale on tu hmotu ma uplne na jemno, coz se mi jednou mletym buckem nepodari. Tak budu asi hodne improvizovat…
Já to maso najemno rozsekám v robotu. (už to mám vyzkoušené např. ze sekané atd). Je to pak jemné, jako u řezníka. Takže pokud máš doma robot s nožema, popř. tyčový mixér, tak bych použila toto, akorát u toho tyčového mixéru bych to nejprve rozemlela v normální mašince, a pak použila tyčák. Já tedy budu dělat cca kolem 3kg hmoty, mám také 25m střívek, ale nevím, kolik mám z toho odmotat, aby mě to stačilo zhruba na ty 3kg hmoty. Ráda bych si pak zbytek střívek zamrazila. Já koukala na tohle, jen abych se inspirovala:
Je to tedy výroba klobásy do udírny, ale zajímalo mě to nabíjení do střívek, atd.
SUPER VIDEO. Akorát jsem těhotná ak se prolejvat rumem nemůžu. Odvaha nabraná a jdu na to. Jinak víno mám letošní mladé Lahofer je moc dobré. Zkusim udělat v tom robotu, viděla sem recept na Loskutákovi nebo Od Kluků v akci a tam to dělali taky robotem. A budete dávat citonovou kuru?
@edward píše:
SUPER VIDEO. Akorát jsem těhotná ak se prolejvat rumem nemůžu. Odvaha nabraná a jdu na to. Jinak víno mám letošní mladé Lahofer je moc dobré. Zkusim udělat v tom robotu, viděla sem recept na Loskutákovi nebo Od Kluků v akci a tam to dělali taky robotem. A budete dávat citonovou kuru?
Také budu dávat citronovou kůru.
Mam z toho strach. mám koupeno 8kg plecka a bucku asi 5kg tak uvidime kolik z toho bude. A nejdriv udelam jen vzorek zda se to dá jíst.
Edward - tak jak dopadla výroba klobás z takového množství? To jste dělali celý den
Já jsem dnes také udělala a zde posílám fotku. Samo, že jsem okamžitě po výrobě nažhavila pánev a udělala i vzorek, a jsem naprosto spokojená, cenově mě to vyšlo, jako v obchodě (kolem 90,–Kč/kg).
Takže jsem maximálně spokojená a tato výroba stane se u mne tradicí
![]()
Devcatka, dela se mi vyrazka po vine, ale na vanoce chci delat vinnou klobasu. Nevite jestli i to tep. Upravene vino vadi nebo zda je recept i bez vina, diky moc
Holky prosím o radu, včera jsem kupovala klobásy v ověřené masně, kde jinak nemám nikdy s ničím problém. Přes noc jsem nechala klobásy v lednici v igelit. sáčku, teď jsem je vyndala a natočila. Jsou tak z poloviny růžové a z poloviny,,bílo-šedo-zelené´´, podle toho jak na sobě leželi, je to normální ta barva. Voní hezky. Děkuji
@BZ89 píše:
Holky prosím o radu, včera jsem kupovala klobásy v ověřené masně, kde jinak nemám nikdy s ničím problém. Přes noc jsem nechala klobásy v lednici v igelit. sáčku, teď jsem je vyndala a natočila. Jsou tak z poloviny růžové a z poloviny,,bílo-šedo-zelené´´, podle toho jak na sobě leželi, je to normální ta barva. Voní hezky. Děkuji
jojo běžný, většinou je různě barevná ![]()
Vinná klobása ani letos nezklamala a nemohla chybět.. Jak já jí miluju! Po nich se rychle zaprášilo ![]()