Domácí chipsy z brambor

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
792
13.12.12 19:50

Domácí chipsy z brambor

Děláte někdo doma bramborové chipsy, jak se nakrájí brambory a smazi? Zajímá me ted to smazeni, jestli smazite ve fritáku, na panvi nebo treba pecete v troube? Chtela bych, aby to melo co nejmin tuku, tak me zajimaji zkusenosti, diky moc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
888
13.12.12 19:53

Ahoj, no my dělali sem tam ve friťáku, ale bez tuku to tedy rozhodně není, jsou docela mastný…krájeli jsme na takovým kráječi na tenounká kolečka..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.12.12 19:54

Nakrajím brambory na tenké plátky a hodím do fritaku ;), vytáhnu nechám okapat na ubrousku a osolím. Jsou úplně stejné jako kupované :kytka:

• Citovat
  • Upravit
47759
13.12.12 19:54

Dělali to moji rodiče, oloupali brambory a plátky dělali skrabkou, pak to smazili ve fritaku, jako děti jsme to milovali, doma to nedělám, je to mastný a nezdravy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
13.12.12 20:01

Delavali jsme ve fritaku, ale je to mastne jak krava, na robotu mamina nakrajela tenke platky a pak osmazila na uterce jsme se snazili zbavit prebytecneho oleje ze to v nem plavalo.
Doma je nedelam mame mikrovlnou troubu s funkci crisp a tam delavam na sucho hranolky nebo pecene brambory uplne bez tuku a tak nam to chutna vic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
13.12.12 20:03

Mam doma susicku ovoce a zeleniny ty brambory na bramburky jsem nezkousela tam ususit jake by to bylo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
13.12.12 20:49

Nakrájím na tenké plátky (pokud nové br, tak se šlupkou), potřu lehce olejem mašlovačkou a osolím a peču v troubě cca 15 min. Je to s. aní s tím, ale moc chutná a není to TAK mastné

• Citovat
  • Upravit
4132
13.12.12 20:53

Já krájím na tenoučké plátky a vkládám na plech lehce ( štětcem ) potřený oliv. olejem. Žádná sůl - po ní vlhnou. Občas chilli. Deset minut peču, vytáhnu, nechám do druhého dne usušit. Před podáváním prosolím. No a jsou super, jako z pytlíku, jen né s litrem oleje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
13.12.12 23:11

Tak já dělám v mikrovlnce :) Bez oleje bez ničeho. cca 7 minut z každé strany.

• Citovat
  • Upravit
3379
14.12.12 22:28

V domácích potřebách mají takový ten spirálkový kráječ na brambory, a pak friťák(viděla jsem to na rytířských slavnostech), ve finále jsou to takové ty „nádražácké brambůrky“, dobroučké. Musí to být totálně tenká kolečka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
792
16.12.12 12:19

Tak jsem to dnes zkousela v troube, se mi jako spalily, jsem blba jak poleno, jsem netusila, ze to bude tak rychle, mela jsem to uplne tenoulinké, ale par min spalených jsem snedla, byly dobry, priste na to vlítnu znova… lepsi jak kupované..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jirka85
30.12.12 00:23

Mastné znamená špatné? Omg, nechtěl bych Vás za ženu :D :P

• Citovat
  • Upravit
792
30.12.12 16:11

No nekdo mastné nerad…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10631
21.10.17 21:03

Občas zahřeším a uděláme si je :D Brambory oloupu a škrabkou nakrájím (nebo spíš naškrabu) na plátky. Namočím je do studené vody, sliju a potom namočím znovu. Plátky dám na utěrku, vysuším a na prudko smažím ve friťáku. Trvá to jen chvilku. Vytáhnu, nechám pořádně okapat a vystydnout. Až studené chipsy solím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10631
21.10.17 21:04

@Loveme Zeleninové chipsy mají v Lidlu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie