Vánoční cukroví - trubičky jsou jak placky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
9090
12.12.12 12:59

Prosím o radu - vánoční cukroví

Ahojky, potřebovala bych radu, snad se někdo najde :) Včera jsem si nachystala těsto na trubičky podle tohoto receptu: http://recepty.vlasta.cz/…-naplni-492/ dnes jsem se do nich pustila, na zkoušku jsem jich pár udělala a je to k pláči. Trubičky se během pečení rozjely a jsou jak placky, nevíte kde se mohla stát chyba? Dál jsem zatím nepokračovala, nechci zkazit celou dávku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
12.12.12 13:04

A dávala jsi to tím spojem dolů?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
12.12.12 13:07

Jojo spojem dolů…napadlo mě jedině, jestli jsem je nevyválela příliš silně (měly cca 2mm před pečením), jinak fakt nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.12.12 13:08

Já už je teda dlouho nedělala, ale utahuješ to dost? Já to v těch spojích ještě vždycky smáčkla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.12.12 13:08

Když to pečeš s těmi kov. trubičkami, tak by se to stát nemělo, ale občas se mi cukroví rozteklo vinou cukru. Co zkusit udělat trošku tužší těsto?

• Citovat
  • Upravit
69235
12.12.12 13:10

Já mám dobrou radu, vyhodit do popelnice, dělala mamka minulý týden, tvrdý je to jak beton, půlka se rozjela na placku, fuj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
12.12.12 13:10

@Bublana ve spoji jsem to taky dost zmáčkla a uhladila, aby to nebylo vidět

@Anonymní píše:
Když to pečeš s těmi kov. trubičkami, tak by se to stát nemělo, ale občas se mi cukroví rozteklo vinou cukru. Co zkusit udělat trošku tužší těsto?

mě se to těsto zdá tuhé až dost, mám je venku z lednice 3 hodiny a je tuhé, už tak jde špatně vyválet. No měla jsem se na to vyprdnout už včera, hned mi bylo divné, že v tom receptu není žádné máslo/hera, na takové recepty nejsem zvyklá :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10048
12.12.12 13:12

To že jsou tvrdý to nevadí ony po naplnění krémem hoodně změknou.
A že to se rozjely je divný, pokud jsou na kovové trubicče nemělo by se to stát..Asi je to těsto řidší, tak možná přidat mouku?.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
12.12.12 13:14

Třeba je to tím, že jsi těsto nechala odpočinout do druhého dne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.12.12 13:14

@terinka4444 No, moje mamka dělá taky trubičky, co se upečou a jsou tvrdé, ale naplní je krémem a druhý den jsou úplně luxusní, jak nasajou tu vlhkost.
@Verca1989 nevyhazuj, tak to těsto naplň do formiček a sníte je ke kafi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
12.12.12 13:17

@Verca1989 Mám podobné těsto na perníky - bez tuku a jsou výborné…
Tak vykrájej kolečka, slep je krémem a čokoládou pocákej po vrchu a bude to :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10048

To je dobrej nápad s těma košíčkama :palec:
Zkus to dát do formiček, a pak dát ten krém :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994

@Verca1989 Přestože jsi to asi neměla v úmyslu, docela jsi mě tím receptem navnadila, asi ho taky vyzkouším :think:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
12.12.12 13:22

@Effka84 taky mě to napadlo, jsem hold zvyklá dělat těsto vždy den dopředu no :nevim:

@Dice @Bublana já myslela že to těsto je tuhé před upečením, ne po. Je mi jasné, že po naplnění to změkne, to mě netrápí. Psala jsem že těsto tuhé je, že bych je už nezahušťovala :)

Asi to udělám jak píšete a radši to naplním do košíčků, koneckonců ten krém tam můžu dát taky a pak to třeba polít čokoládou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
12.12.12 13:23

@Paoloska tak držím palečky, ať se ti daří lépe než mě :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí