Recept: Svíčková

Přidat recept
 
  • Počet porcí PRO 4 OSOBY
  • Čas 60 minut
Hodnotilo 0 lidí

Postup

Na oleji osmahneme osolené a opepřené maso v celku, osmažíme zprudka ze všech stran.

Osmahnuté maso vyndáme na talíř, do rozpáleného oleje přidáme na kostky cibuli, mrkev, petržel a celer, orestujeme. Přidáme horkou vodu, ne moc, jen aby byla větší část zeleniny pod vodou. Přidáme bobkový list, nové koření, sůl, pepř a navrch maso. Já dávám vše do tlakáče, ale může se i do trouby.

Když je vše maso i zelenina měkká, vyjmu koření a maso, pomocí tyčového mixéru zeleninu rozmixuji dohladka a přidám zakysanou smetanu. Dle potřeby ještě přidám sůl. Nezahušťuju.

Na talíři podávám plátky masa a přeliji omáčkou. Je to dobré a zdravé, maso můžete nahradit i krůtím či kuřecím.

Autor: UŽIVATELKA32

Ingredience

  • 2 cibule
  • 1 kg mrkve
  • 300 g petržel
  • 300 g celer
  • 100 g zakysaná smetana
  • maso svíčková
  • olej
  • bobkový list, nové koření
  • sůl, pepř

Doporučená příloha

celozrnný knedlík, celozrnné těstoviny

Chutnalo vám? Okomentujte recept Svíčková

Váš příspěvek