Viróza, nebo leukémie?

Anonymní
26.7.25 18:43

Viróza nebo leukémie?

Od pondělí mam takovou virózu, škrábání/pobolívání v krku. Za tenhle týden jsem se dvakrát v noci probudila zpocená. Nebylo to tak extrémní, ze bych se musela převlékat, ale krk a klíční kosti jsem mokry mela, hruď trochu taky. Nikdy jsem se při virózách nepotila, ale i tak jsem tohle přisoudila týmu viróze. Jenže ted se mi na noze objevila taková velká modřina. Malý modřiny se mi různě po nohou dělávají, krevní obraz býval ok, tak to nějak neřeším, ale tahle modřina je fakt velká. Tak jsem samozřejmě dostala strach, jestli treba i to pocení vubec s virózou nesouvisí a je to začátek leukemie. Na krvi jsem byla asi 3 týdny zpátky kvůli jiným potížím, tam bylo vše ok, jenom hraniční lymfocyty, ale ne zvýšené, byly presne na horní hranici. Jenže tohle se prý může rozvinout rychle. Nejak vic unavena se necítím, ale člověk otevře Google a tam diskuze, jak se nekomu objevily 2 maly modřiny, jinak mu nic nebylo, ale jen tak sel na krev a byla z toho leukemie. Tak jsem z toho teda vyklepaná…..pořád doufám ze to je jen viróza a ta modřina náhoda, ale mam proste hrozny strach. K doktorovi nemuzu, příští týden ma dovolenou, navíc už bych asi byla za hypochondra.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9743
26.7.25 19:11

Pokud byl před 3 týdny krevní obraz v pohodě, tak to leukemie zřejmě nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11850
26.7.25 19:34

Ses někde bouchla a ani o tom nevíš..jestli se ti běžně modřiny dělají a krevní obraz byl teď vporadku tak to leukémie není..spíše máš křehké cévy…dopln si vitaminy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
217
26.7.25 21:12
@Anonymní píše: Více

Můžeš si skočit znovu k lékaři pro jistotu a nechat si udělat znovu krevní testy, případně podrobnější. Ale modřiny to může být cokoliv nejen leukémie. Na virózu a modřiny se mi zdá tvoje reakce přehnaná hned směřovat na vážné nemoci.
U modřin to může být od reakce na poranění, přes reakci na léky, nedostatek vitamínů, cévní problémy až po poruchy jater.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1746
26.7.25 21:55

Kdykoliv jsem hledala diagnózu na internetu, vždy to skončilo u rakoviny a leukémie. už to nedělám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.7.25 23:26

@LucyK11 k lékaři právě teď nemůžu, má dovolenou. Vím ze asi přeháním, mám strach no.

• Citovat
  • Upravit
43035
27.7.25 06:14

Ja odhaduji, ze uz jsi za hypochondra davno. Skoc si na krev jako samoplatce, ti bude mit terapeuticky ucinek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80172
27.7.25 06:44

Mezi virózu a leukémii existuje ještě spousta jiných nemocí.
@Taara69 když se zeptáš na zlomenou ruku, taky skončí touhle možností, nekecám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8573
27.7.25 08:17
@Anonymní píše: Více

Na krev můžeš jít i jako samoplátce.
Jinak internet je zlo - vždycky z jakéhokoliv příznaku ti vyjde ta nejhorší diagnóza, nejčastěji rakovina. Tohle fakt nedělej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
454
27.7.25 08:34
@izabe píše: Více

Přesně! Od doby, kdy jsem zadala svoje příznaky a vyjela mi rakovina prostaty, už nic negůglím. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80172
27.7.25 08:46
@Pamina píše: Více

A byla to ona?🤣

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8573
27.7.25 08:54
@Pamina píše: Více
:lol: :lol: co se člověk na tom internetu nedozví
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
454
27.7.25 13:03

@inkakřivák
Ještě nevím, zatím se snažím najít tu prostatu. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80172
27.7.25 15:37

@Pamina no tak hledej, šmudlo! ( Pokud neznáš, to je citát, ne urážka).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.7.25 16:08

@Pudloslava já vím no, že je to pro vás lékaře tak moc těžký pochopit, když má někdo strach. Mně je taky jasný, že to nejspíš bude opravdu jen viróza a ta modřina je náhoda, ale někdy se to všechno projeví tak divně, šance že z něčeho co vypadá banálně bude něco vážnýho je vždycky, i když třeba ne velká. Člověk co takový úzkosti nezažil to nemůže pochopit, jaký to je se jednou probudit s bolestí hlavy třeba a pak týden, spíš dýl, přemýšlet, jestli náhodou nemá nádor na mozku. A takhle úplně se vším.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex