Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Uz jsem zoufala, jsem tak zavodněna, ze mam pocit, ze se zblázním. A ted, co s tim? Hodne piju, kazdy den aspon na 20 minut cvičím, nekouřím, alkohol nepiju. Roky beru léky na nemoc, ale nikdy tento problém. Tak nejaka dalsi rada?
A podle čeho soudíš, že jsi zavodněná? Máš oteklé ruce a nohy? Nebo?
Pokud ano, pomůže leda lékař.
Taky mívám zavodnění, pomáhá mi pít víc vody, omezit sůl a občas si dát čaj na odvodnění.
Hodně pít, nesolit, jsou na odvodnění čaje v lékárně nebo ti muže něco předepsat dr, pokud je to tak vážné.
@Nikol20611 jestli tím myslíš třeba otoky zejména noh nyní v létě, tak je to z horka a dělá to spoustě lidí.
Sama musím všeobecně hodně pít a nyní mi pomáhají nápoje s kofeinem. Ale počítám s tím, že zase na podzim bude lépe.
Já se zavodňuji před menstruací. Jsem prostě oteklá a vážím o dvě kila víc. Já před MS beru Forfeminu. A piju bylinné čaje. Jinak se cítím jako sud. Pak to přejde a je zase vše ok.
Přesně, někdo psal v předmenstruační fázi, to se nabírá voda. Pak taky záleží na skladbě potravin, které jíš - sacharidy vážou vodu, takže třeba uber ty a problém by se mohl zmírnit.
No a pak kdyžtak lékař, můžeš být nemocná.