Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Vitezslav se mi strasne nelibi. No ale dekuju vsem za nazory asi dame primo toho Vitka kdyz to jde
I na dospelem mi to neprijde smesne, stejnak vsechny chlapi ktrre znam se predstavujou Vitek a ne Vit.
@Saxana22 píše:
Ano, zdrobnělé to je, ale co jména jako Anežka, Eliška?
Tak Anežka a Eliška zrovna nejsou zdrobněliny nějakých jiných jmen, na rozdíl od Vítka. Stejně tak třeba u Mirka Topolánka mi přišlo legrační, že se jmenuje Mirek… ale je to jenom můj pocit, nikomu ho necpu.
Vítek
u dospělého mi to vůbec nepřijde divné. Vítek - Hynek to je takový podobný a je to taky normálné jméno, za Vítkem určitě nevidím malýho kluka, rostě jméno jako každé jiné…
@Pypule Hlavně je to tvoje věc, my tady řekli jen svoje názory a rozhodnutí je stejně na tobě. Hlavně, ať je chlapeček zdravý, ať už to bude Vít nebo Vítek
. Měj se hezky ![]()
Asi to bude pocitové. Vítek se mi líbí moc, ale dospělý chlap Vítek… Dobrý den, jsem ředitel Vítek Flinta ![]()
Ale je to o zvyku. Člověk si zvykne na všechno. Já jsem třeba po čase dokázala zavolat na kolegyně „Uši“, aniž bych mi u toho škubal celý ksicht
![]()
Ja jsem tady urco nechtela nejakym zpusobem vyvolavat hadky nebo rozbroje
Jen jsem prave nevedela, jestli se to da dat jmeno Vitek. Jinak samozrejme naprosto chapu, ze se to nekomu nezda nebo nelibi, vsak me se taky nektera jmena nelibi ![]()
@Pypule
Nazdárek ženská… Vít má svátek 15.6… Vítěslav v červenci. To ti řeknou na matrice co jde napsat do RL. Manžel je Vít… ale pro mě Vítek, Víťák a podle sousedky, které jsou 2 roky je to TÍTA ![]()
Me2dova: no tak jsem to napsala blbě
Myslela jsem, že Eliška a Anežka jsou také jména zdrobnělá
Souvislost mezi Vítem, Vítězslavem a Vítkem neberu, jsou to prostě 3 jména, kterým se dá říkat stejně
Stejně jako se všem „… slavům“ může říkát Slávek ![]()
Jediné co je blbé je to, že Vítek není v kalendáři.
A k tomu Mirkovi: mě se to líbí, prostě se jmenuje tak, jak se mu říká, nemá jméno jen na občance…
@Bábrdl píše:
Asi to bude pocitové. Vítek se mi líbí moc, ale dospělý chlap Vítek… Dobrý den, jsem ředitel Vítek FlintaAle je to o zvyku. Člověk si zvykne na všechno. Já jsem třeba po čase dokázala zavolat na kolegyně „Uši“, aniž bych mi u toho škubal celý ksicht
![]()
![]()
Jaký Uši??
![]()
@Anix Ahoj, u nas jsme ted ve fazi, ze asi budeme davat Vitka, ale me se zoufale nelibi Vit, tak zjistuju co a jak ![]()
@Pypule
Prosimtě Vít je jen v kalendáři… ale nikdo mu tak řikat nebude
Jako je v kalendáři Anna ale většinou je to Anča, Anička, Andula
Moc to prožíváš ![]()
Pypule: jojo taky to mám tak, leč se stejnak nezadařilo a za rok se nám tu narodil další Vítek
![]()