Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Já dávám Preventan Junior, u staršího (již školou povinného) se mi docela osvědčil, ale chce to dlouhodobější užívání. Teď jsem ho začala dávat i mladšímu, když nastoupil do školky. ![]()
Sirup Imunoglukan + vit. C a D (snížená imunita z důvodu zvětšené nosní mandle)
Vitamin D a sirup z rymovnika. Nic víc. A občas i na to zapomenu
teď to dostala po roce ![]()
@Anonymní píše:
Ahojky, chci se zeptat, jaké vitamíny dáváte dětem, které jsou ve školce? Vím, že každému sedne a zabere něco jiného, jen chci vědět, které se tu budou opakovat nejčastěji a ještě třeba nenarazím na nějaké, které ještě nemáme vyzkoušené. Berte to prosím jako průzkum a případnou radu
Pokud má dítě vyváženou stravu tak žádné vitamíny extra podávat nepotřebuje, stejně tak dospělý.
Jelikož je syn na bezmlecne dietě stejně jako já, tak pravidelně bere jen vápník a rybí tuk.
Malým dětem užíváním jakýchkoli vitamínů a pod akorát zatěžujes ledviny.
Dcko kapky, ty všichni užíváme. Za mě jediný smysluplný doplněk, který by měl mít každý, kdo nepracuje nahatý venku na slunci. Zbytek je individuální dle potřeb a skladby jídelníčku.
Baby Imun spíše ze zvyku u dětí.
B komplex nyní nově kvůli nervové soustavě, máme neuro zátěž v rodine, mozku prospívá dostatek bcka a jak na potvoru potraviny s jeho obsahem mi děti moc nejí (vnitřnosti) nebo je zařazujeme sporadicky (ořechy).
Za mne určitě Preventan Junior - dávali jsme až do mladšího školního věku a fungoval skvěle. Na ten už je teď ale pozdě - je potřeba začít už tak v půlce srpna, aby správně fungoval (my jsme dávali cca od půlky srpna do začátku dubna).
Souhlasím s Preventanem, nám osvědčil i pro dospělé, ale je opravdu lepší s ním začít včas U dětí určitě.
Vitamin D od podzimu do začátku léta, dobré probiotika sem tam a H2 Immunity drink, který dávám také od podzimu ![]()
Ahojky, chci se zeptat, jaké vitamíny dáváte dětem, které jsou ve školce? Vím, že každému sedne a zabere něco jiného, jen chci vědět, které se tu budou opakovat nejčastěji a ještě třeba nenarazím na nějaké, které ještě nemáme vyzkoušené. Berte to prosím jako průzkum a případnou radu