Vlakem do Vídně bez pasu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
28
17.10.16 12:12

Opravdu je to tak. Pokud to není nějaká urgentní cesta, odložila bych a šla zařídit pro malou pas nebo tu občanku. Za ty problémy potom to vážně nestojí :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1515
17.10.16 12:13
@bartsch píše:
Ale no tak, proč to aplikuješ na Blavu? Máš pocit, že nevím, mezi jakými státy přejíždím hranice? Ty jsi vtipná :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Tak pro zajímavost - teď naposledy to byl přechod Dolní Dvořiště, brouku - a googluj, ať víš, kde to je :think: :* :mrgreen:

Ptž v SR sa na nejaké kontroly kašle, no. Česi kontrolujú, ako smer SR (vlaky cez Olomouc, Blavu), tak smer Rakúsko - najmä to Dvořiště (osobná skúsenosť pred 2 mesiacmi).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
679
17.10.16 12:14

Ok. A OSOBNÍ zkušenost z VLAKU nikdo nemá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
679
17.10.16 12:14

@Patricia89 Dite prokazu i rodnym listem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
17.10.16 12:15

Nás kontrolovali v nočním vlaku do Vídně ;) je to asi pět měsíců zpět. Syn musel mít svůj doklad - měl pas. Rodný list je ti k ničemu.
@Gita17 to ze jsme v EU neznamená, ze nejsou kontroly ;) jen uz nekontroluji vždy a každého

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
17.10.16 12:15
@zzuza píše:
Ahoj, chystáme se do Vídně, malou pětiměsíční musíme vzít s sebou. Bohužel nemáme pro ni pas a už ani nestihneme (zapomněli jsme). Myslíte, že je možné jet přes hranice bez pasu? Autem by to asi bylo v pohodě, ale jak je to vlakem? Chodí na hranicích ve vlaku někdo, kdo pasy kontroluje? (Chceme vzít alespoň rodný list).Díky

musí mít pas nebo op, jinak se může stát, že Ti ji vezmou a odvezou. RL je Ti platný jak mrtvými zimník, ani ho vozit nemusíš. Sakra ženská, trochu rozumu, najdi hlídání, jinak riskuješ, že Ti ji fakt seberou a budeš horkotěžko dokazovat, že je Tvoje. Stojí Ti to za to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
17.10.16 12:16
@zzuza píše:

neprokážeš, musí mít doklady, které jsou uznány, to RL není :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
17.10.16 12:17
@Gita17 píše:
Jasne ze pas nepotrebujete. Ved ste v EU. Kriste pane, ludia, vy necestujete??? Kontroly na hraniciach??? To ste sa zasekli pred 10 rokmi??

asi se moc nepohybuješ po okolí, že.. taková náhodná kontrola - extra v německu a rakousku jsou fakt svině.. to je věc.. staví mi téměř pokaždé, co tam jedu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
17.10.16 12:18
@zzuza píše:
Ok. A OSOBNÍ zkušenost z VLAKU nikdo nemá?

ano, cesta na slovač, do Berlína, 1× do Vídně, kontrola pokaždé :nevim: náhodná, asi mám blbej xicht.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1515
17.10.16 12:18
@zzuza píše:

Psaným v češtině.
Rakušákům. Tak určitě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
17.10.16 12:19

Hele a nemas to jako jedno? Kdyby ti někdo napsal, ze ne, nekotrolovali nas, tak to znamena, ze ani vas kontrolovat tim padem nebudou? To asi tezko takhle funguje.

Jde prece i o to, ze kdyby se vam tam nahodou něco prihodilo (vam se to samo nestane), tak musí mit mala doklady. Tohle mi prijde zbytecny risk, ne to, ze te vrati vlakem zpatky. Ale kazdej ma asi jiny priority…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101713
17.10.16 12:20
@zzuza píše:
Starsi syn pas má a nikdy ho nevyužil. Jde nám konkrétně o situaci směrem do Vídně. Aby nás v Břeclavi nevyložili kvůli tomu, že malá nemá pas. Ne o to, jaké jsou zákony, to samozřejmě víme.

No, myslím, že vyložení v Břeclavi je ještě ta lepší varianta, taky se může stát, že vám v Rakousku odeberou dítě a vrátí, až prokážete, že je opravdu vaše… netvrdím, že se to stát musí, ale tedy já bych u svého dítěte neriskovala ani malou šanci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
17.10.16 12:20

@zzuza neprokážeš, nemá fotku a proto se nepočítá

Po nás chtěli doklady nedávno mezí Břeclaví a Slovenskem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101713
17.10.16 12:21
@zzuza píše:

Neprokážeš, ten rodný list může patřit libovolnému jinému dítěti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
679
17.10.16 12:22

@suvik no slo mi, zda kontroly jsou a jak caste, to uz jsem se dozvedela
s tim ze se neco stane…driv taky OP a pas pro deti nebyl a slo to. Ma prukaz pojistence platny v EU

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí