Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj, nevite, jestli je mozne si do porodnice nechat vozit vlastni stravu? Jsem veganka, takze z te nemocnicni bych si asi nevybrala
planuji rodit v Breclavi nebo v Brne. Mate s tim nektera zkusnost?
Diky
Já jsem si buď nechala vozit od příbuzných nebo objednávala. Nemocniční strav to se nedalo. Podolí, bez problémů, nikoho to moc nezajímalo.
Určitě to problém není, rodila jsem sice jinde, ale jídlo si tam nechávala nosit snad každá druhá ![]()
U nas to taky bylo vsem fuk. V Liberci byly na pokoji lednicky a co tam kdo mel, o to se nikdo nestaral:)
@lamicina píše:
Já jsem si buď nechala vozit od příbuzných nebo objednávala. Nemocniční strav to se nedalo. Podolí, bez problémů, nikoho to moc nezajímalo.
ja rodila v podoli a strava byla naprosto v poradku. Nebyla teda veganska, ale pokazde mne nazvedne, kdyz nekdo kritizuje jidlo v podoli, ze se to nedalo jist. Ja mam na jidlo normalne dost vysoke naroky a tohle se dalo jist naprosto
v pohode.
@warita za me to teda nebylo nic moc. Cerstve pecivo pro kojici matky nekomentuju. Katdopadne neresim, ty tri dny se to da prezit.
Ja si u Apolinare mohla vybrat, jestli chci vegetarianskou nebo normalni, mozna ze by z te vegetarianske se neco veganskeho dalo vybrat, jinak samozrejme nebyl problem si nechat prinest cokoli sveho.
@Šarlota4 píše:
@warita za me to teda nebylo nic moc. Cerstve pecivo pro kojici matky nekomentuju. Katdopadne neresim, ty tri dny se to da prezit.
a co je na tom spatne?
Jinak, ano, nebyla to restaurace s michelinskou hvezdickou. Byla to nemocnicni strava a na to byla naprosto uzasna.
Vyber co nam varili: kvetakovy mozecek s bramborem (uz davno jsem nejedla tak dobry kvetakovy mozecek), zapecene testoviny s mletym masem, zeleninou a syrem, na veceri byla jednou krupicova kase, MNAM!, dalsi den obalovana ryba s bramborovou kasi. Nepamatuju si uz vsechny jidla, je to preci jenom nejaky ten patek dozadu…
Ja teda nevim, ale az na koprovku, kterou nejim, se to dalo vsechno jist. Ja varim doma dost luxusne, za jidlo a drahe a kvalitni potraviny mesicne utracime balik, ale od nemocnice jsem necekala tak dobre jidlo. Rozhodne to chutnalo lepe, nez bezna strava z kantyny.
@warita Jsem na tom stejne, na stravu v Podoli rada vzpominam. Ale tedy nejsem z tech, ktere by odmitali jist pecivo ci mlecne vyrobky. Navic ta tepla jidla byla i pekne servirovana. Dale si to chce uvedomit, ze Podoli neni jen porodnice, kojici matky tam nejsou ve vetsine a jidlo je krome mimoradnych diet pro vsechny stejne. Navic zrovna v Podoli neni problem si objednat nadstandardni jidlo. Ale klidne si muze clovek nechat prinest z domova co chce, to vubec nikdo neresil.
@warita píše:
ja rodila v podoli a strava byla naprosto v poradku. Nebyla teda veganska, ale pokazde mne nazvedne, kdyz nekdo kritizuje jidlo v podoli, ze se to nedalo jist. Ja mam na jidlo normalne dost vysoke naroky a tohle se dalo jist naprosto
v pohode.
no tak za mě a za celý pokoj se to prostě jíst nedalo a to že je to strava nevhodná pro kojící matky potvrzovaly i dětské sestry. A byla jsem hospitalizovaná týden, takže jsem viděla, že si jídlo nosit nechávaly všechny pacientky. Nevím, co tě na tom co má nadzvedávat, každý se zařídí podle svého. Tobě chutnalo, to je celé.
@lamicina píše:
no tak za mě a za celý pokoj se to prostě jíst nedalo a to že je to strava nevhodná pro kojící matky potvrzovaly i dětské sestry. A byla jsem hospitalizovaná týden, takže jsem viděla, že si jídlo nosit nechávaly všechny pacientky. Nevím, co tě na tom co má nadzvedávat, každý se zařídí podle svého. Tobě chutnalo, to je celé.
nadzvedava mne to, jak si nektere matky asi mysli, ze jim budou varit jako v hvezdickove restauraci. Za rozezranost a neskromnost mi vadi.
Kdyz jsem cetla recenze o podoli, tak jsem se docetla vselico o tom jidle. Taky jsem cetla hororove story o stavu pokoju, takze jsem cekala, ze mi tam bude bezmala padat omitka na hlavu. Jak velke prekvapeni bylo, ze pokoje byly tak ciste, ze by se dalo z podlahy jist, byly pekne vymalovane a az na postel, ktera byla teda bes a hruza jsem v podoli nevidela nic, na co by se dalo stezovat.
Jenze, to bude asi o tom, ze kdo si stezovat chce, ten si duvod najde. To mas jako ve vedlejsi diskuzi, kde matky rozebiraji, jak hnusny byl na ne personal v porodnici. A pak z nich vypadne, ze jim sestricka rekla, ze na ne nema cely den cas nebo ze takto se nerozkoji. A? Mne taky na jipce rekla laktacni s dost nasranym hlasem, ze mam nefunkcni bradavky a odkracela. Hroutim se z toho? NE! Nemyslim si, ze tyto komentare jsou neco, z ceho by mela mit matka trauma po zbytek zivota. Uz jsem slysela v zivote horsi veci.
@warita oni se dost lisi oddeleni. Ja lezela uplne nahore a tam je to docela hnusny. Pred porodem jsem byla na nadstandartu a tam to bylo pekne, i normalni pokoje byli dobre. Sestry uzasny, porodni pokoje taky super i personal. Sestinedeli nocni mura, sestry protivny jak cinze. Jidlo mi proste nechutnalo, smrdelo mi.
@warita
hm, zvláštní tvoje prudké reakce mě překvapuje. Já jsem reagovala na dotaz zakladatelky, jestli si může do porodnice nosit nebo objednat jídlo. Odpověď je ano může, z různých důvodů. Nikde jsem se nehroutila a připravila jsem se předem. Příbuzní se o mě rádi postarali
nebo jsem si jídlo objednala. A nijak jsem z jídla nevyšilovala, ale v tom dotazníku spokojenosti, co mi dali na konci jsem to uvedla, tak jak jsem to za pobyt vnímala a pozorovala. Tak já si porodnici nevybírala podle jídla. Jo a co se týče jídla potrpím si na kvalitu, ale do Podolí jsem šla rodit, ne se najíst.
@warita To je takovy folklor, v jidelnach a nemocnicich se vari hnusne. Zeptej se nejakeho skolaka, jak mu vari v jidelne. Bude to ble a fuj, dokud ten skolak neonemocni a rodice si pro ten obed nedojdou. Pak zjisti, ze si prinesli domu uplne normalni jidlo.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.