Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den,
již delší dobu řeším padání vlasů u skoro 9ti leté dcery. Byla jsem u několika lékařů, ale většinou jen zkoukli vlasy a dále se nic neřešilo. Dceři lehce vlasy zřídly, ale pro neznámého člověka, který ji neznal předtím, jich má stále dost. Nevíte prosím o dermatologovi z Prahy a okolí, který by se problémem zabýval? Předem děkuji, Helena
O dermatologovi nevím, ale moje mladší sestra měla to samé když jí bylo 10 let, začala brát železo a o dost se jí to zlepšilo ![]()
Nestačilo by normální vyšetření u pediatra? A jeden tip, nestahujete dcerce vlasy do těsného culíku? Může to nastartovat vypadávání…
Nasi holce zacly padat kolem 8.roku veku, postupne vypadala skoro pulka
Krev neukazala nic, dermatologie taky ne. Ovoce zeleninu jedla vzdy dost, vlasy stahovane nemela, mela tehdy mikado. Ladovala jsem ji methioninem a panthenolem a jak to prislo, tak to odeslo. Uz behem padani mela silne podrosty a nakonec ma celkove mnohem vic vlasu, nez mivala. Nechape nikdo, ale stourat uz do toho nechci, mozna potrebovala jen prechlupit, jak zviratko ![]()
Já jsem právě chodila po doktorech, když to začalo, udělali ji krevní testy, ale to je již tak rok a půl a také nic nenašli. Poté jsem byla u několika dermatologů a ti jen koukli do vlasů a také neřešili. Bohužel se asi kvůli tomu stresuji víc, než bych měla.
Dávám ji na střídačku methionin a teď jsem začala i panthenolem. Jen doufám, že to také jednou odejde a bude klid.
ano je to tak, obvykle se v testech nic nenajde a na příčinu se nepřijde
obvyklé příčiny u dospělých: hormonální změny / porod, klimatkerium/, věk, stres, nevhodná barva a silné utahování do culíku, plus genetika / nejčastější příčina /
Ona taky byla před tím hodně nemocná, vysoké horečky, pobyt v nemocnici a širokospektrá antibiotika…ale to padání trvá i rok a půl poté…