Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Xmichaelah píše:
Dobry den, pul roku jsme v novostavbe, je to drevostavba, ted jsem zjistila, ze vlhkost je na hranici 30%.. ma nekdo drevostabu? Jak jste na tom s vlhkosti vzduchu? Jak vlhkost zvysujete?
To je zvláštní, čekala bych, že u novostavby a o to spíš dřevostavby, bude vlhkost velká. My se stěhovali do novostavby (beton) a první rok nám bylo „nakázáno“ hodně větrat a také jely naplno větráky v jádru, aby stavba doschla.. Teď jsme tam 2.rokem a vlhkost máme kolem 40-50%, takže ideál. Jinak zvyšuju vlhkost sušením prádla v dané místnosti, případně mokrý ručník na topení ![]()
Jako kdyz jsme se v listopadu nastehovali byla vlhkost 80 %.. ted je sotva 30 %, v koupelnach 31… zapojila jsem zvlhcovace, ale po 2 dnech jsme na 31 %.. no tak vytahnu susak na pradlo ( normalne jen susicka) a uvidime
jako ja porad vetram, ale stejne mi to je divny… mame podlahovku, takze zadny nadobky nehrozi
moc dekujuu
@Xmichaelah Hm, zajímavé
My máme teploměr+vlhkoměr v každé místnosti, když tam dám prádlo, tak během hodinky jsme o cca 5% ve velké místnosti a 10% v menších výš.. Taky občas vyperu závěsy/záclony a pověsím ještě mokré, to je taky fajn.
@unuděná no koupim ten susak
a uvidime… zacala jsem i vytirat mokrejsim hadrem… jen si rikam, jestli neco neni spatne
Vlhkost by měla být 45-65%.Zasr ať to není moc. My do jedné místnosti použili poradny zvlhčovač vzduchu a bylo vystarano ![]()
@Xmichaelah píše:
@ivulinak83 tak, ze by to bylo tim drevem?
Tak to netuším
. Meli jsme dokonce pod 30, nakoupili jsme par kytek a tim se nam to zvedlo
Holky já se přidám. máme normální zděný barák a vhlkost kolísá na hranici 30% - 50%. Ráno se budím s pocitem, že jsem si dala hrnek písku
přemýšlím o koupi zvhlčovače ale bojím se, abych to zase nepřehnala. Předtím jsme bydleli ve vlhkém bytě a to byla katastrofa.
@Lalelale presne s tim krkem to mam take!! Jeste k tomu rano v podstate chytam astmaticky kasel… zkuste merit a myslim, ze tim nic nezkazite, pokud mate suchy vzduch… mne se letos i vratila po 10 letech i alergie a premyslim zda to s tim nema souvislost..
@ivulinak83 aha, ja uz tu jsem jak v botanicke zahrade a nic… dneska jsem vytahla teda loznici na 41! ![]()