Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Pěkný den,
děti minulý týden prodělali chřipku. Vysoké teploty, bolest těla, rýma, syn suchý kašel a dcera vlhký. Dala jsem sinutin, kalobu, Ibalgin na horečky a u dcery na recept od paní doktorky erdomed. Dcera erdomed využívala a po telefonickém kontaktu jsme v pondělí přešli z erdomedu na bronchipret… Teploty už nemají, nicméně kašel má dcera pořád, vlhký, ikdyž moc nevykašle, teď už spíš nic… Kašel je určitě lepší, než byl minulý týden, ale asi už tři dny stejný… Myslela jsem, že to už bude lepší…
Přemýšlím, jestli těch léků nemá dcera moc… Jestli nemám ten sinutin už vypustit, když bere bronchipret… Kaloba má prý být na ochranu průdušek, tak tu asi nechat…Rýmu už má jen trošku.
Nevíte někdo?
Děkuji
Dcera má teď taky po chřipce vlhký kašel. My teda léky nedáváme. Pokud se kaslem dítě nedusí nebo z toho nezvraci, nemůže spát nebo tak něco. Takže dcera teď dostává cibuli s medem, proliva se čajem s citronem a to je asi tak vše. Léky na vykašlávání jsem nepoužívá zatím nikdy a léky na suchý kašel při laryngitide nebo na noc v té nejakutnejsi fázi nemoci. Takže jo, ja bych to vysadila. (Resp. ani nenasadila). Ale co člověk to názor…
Vloni měla tehdy 7letá dcera vlhký kašel po chřipce 3 měsíce. Léky jsme nedávali žádné, jen možná tak max. 2 Paraleny na bolest hlavy při té chřipce. U lékaře jsme nebyli.
Je to normální, dcera taky kašle, s chřipkou lehla před dvěma týdny, teď už jen ten kašel. Nedávám nic, odkašlává snadno, přejde to samo.
@Lucias12 já bych vypustila všechny ty léky, sama píšeš, že to nepomáhá, po chřipce se kašle někdy i měsíc a samo to přejde,
ty „kašlací“ léky spíš ten kašel protahují a udržují
Děkuji… Vypustím sinutin a bronchipret… Kalobu asi ještě chvíli ponechám a uvidím, jestli to bude mít nějaký efekt…
@Lucias12
Všechno vyhodit, ev. můžete nechat k imunomodulaci Zyrtec / Zodac. Na noc nakrájet cibuli a dát na nějaký tácek do mítnosti, kde spí. Předrážděné pohárkové buňky dýchacích cest se musí trošku uklidnit, teď byly bičovány léky na zvýšení produkce hlenu (byť erdostein toto až tolik nedělá), dejte jim oddech. A když už léky na vykašlávání, tak 1 dávka ráno je až až.
@Lucias12 píše: Více
Kaloba je k ničemu, ale neuškodí, když už jsi do toho vrazila peníze
jaký máš na ni názor @Doctus na Kalobu?
@Doctus Děkuji… Cibuli jsem dnes dala. Před týdnem jsem ji dávala taky, ale pak už přestala… Ona v noci nekašle, tak jsem si říkala, že není potřeba…
Já dávám léky na vykašlávání, protože už se nám stalo, že jí to sedlo na průdušky a pak musela mít ATB, tak raději podporují, aby to vykašlala…
Takže všechno pryč, i tu kalobu? O té mi v lékárně řekli, že je na ochranu průdušek…
Ten zodac na noc? To je na alergii?
Ještě jednou díky…
@stinga No, ona už bude stejně skoro vypotřebovaná, tak aspoň nebudu muset kupovat další…
@Lucias12 píše: Více
Naše doktorka tvrdí, že Kaloba funguje, pokud se nasadí hned ze začátku nemoci. Takže b teď už bych ji vysadila.
@brisco píše: Více
já jsem ji několikrát zkoušela a zjistila jsem, že nefunguje nikdy - aspoň teda na mé dítě, vyhozené peníze, ale třeba někomu fungovat může
@stinga
Za mě úplně na houby. Ale aspoň nosí dealerka hezké obrázky pro děti. ![]()