Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky,
chtěla jsem se zeptat na vliv dědičnosti k přenášení v těhotenství…
Jde o to, že jsem obě děti měla vyvolávané, moje mamka mě i bratra měla císařským řezem po termínu, protože se neotevírala. Tak usuzuju, že tam dědičnost je, ale co mě zajímá, je možná dědičnost i ze strany otce? Otec dětí byl také přenášený. Myslím tím, že čekám mimčo s jiným partnerem než předchozí a ten byl narozen na 36 týdnech těhotenství. Jestli i to může mít vliv, nebo jde jen o dědičnost ze strany matky, díky
![]()
Podle mě tohle dědičný není…prostě to tak někdo má a někdo ne a někomu se to náhodou shoduje s jeho mámou.
Nevím jestli je to dědičné, ale v naší rodině já všechny tři děti vyvolané, moje mamka taky všechny děti vyvolané po termínu a nebo císař a babička také přenášela všechny tři děti cca 10 až 14 dní
Takže se moje dcery asi mají na co těšit ![]()
No já jsem si právě myslela, že může být i vliv otce miminka, ale to je asi nepravděpodobné. No a z matky na dceru, no taky chudáci ty moje dvě holky ![]()
Nemyslí si, že je to dědičné, spíš náhoda
ale přenášela jsem já i moje mamina ![]()
@jaaaanina takže jsi měla vyvolávané i to třetí? No právě toho se bojim, že to nepůjde zase přirozeně ![]()
@Nelly 66 Jojo i to třetí. A to má taky jiného tatínka než holky ![]()
Teda mě vždycky stačilo jen píchnout vodu a rozjelo se to samo, ale ten inpuls musel mudr udělat ![]()
Držím palce at se to rozjede samo ![]()
Moje máma mě přenášela 15 dní, vyvolávali jí porod 2 dny, pak jí fikli… já jsem přenášela 15 dní, vyvolávali mi 2 dny a pak mě taky fikli.
její mamka to měla taky tak a prabička taky podobný. Takže si myslím, že nějaká dědičnost tam možná je. ![]()
Příspěvek upraven 01.03.13 v 21:28
Myslím si, že je to blbost. V tomhle to o dědičnosti nebude, tam budou hrát jiné faktory a pokud to někomu vyjde, tak je to vyloženě jen o náhodě. Moje matka rodila mě skoro tři týdny po termínu, šla jsem přirozeně, ale prostě se čekalo. Brácha šel naopak na den v termínu. Můj syn šel dva dny po termínu, ale to jen díky tomu, že jsem šla na vyvolání.
Příspěvek upraven 13.05.16 v 13:18
Máma má 3 děti, přenášeny 10 dní, 10 dní, 3 dny. Já přenášela týden, sestra 10 dní.
@jaaaanina píše:
@Nelly 66 Jojo i to třetí. A to má taky jiného tatínka než holky
Teda mě vždycky stačilo jen píchnout vodu a rozjelo se to samo, ale ten inpuls musel mudr udělat
Držím palce at se to rozjede samo
jj já to mam také tak, jen mi pak museli připíchnout ještě oxytocin…
Moje mamča přenášela mě i bráchu 10 dní a já jsem rodila o tři týdny dřív ![]()
@Andriska píše:
Moje mamča přenášela mě i bráchu 10 dní a já jsem rodila o tři týdny dřív
super, to jsi mě potěšila
![]()
@Nelly 66 no, nevím, u nás v rodině rodili všichni cca 2 týdny před termínem, během pár hodin bylo po všem, já přenášela, nakonec vyvolávačka a pak císař
Manžel i všichni jeho sourozenci šli ven dobrovolně bez vyvolání ![]()
@Reinka tak vidíš, ty jsi zase opak, no a ke všemu dává impuls miminko k porodu. Já prostě čím víc se to blíží, tak se prostě bojím vyvolávání, což o to, píchnutí vody a následné bolesti vpohodě, ale ke konci se zaseknu na 8 cm a už to musí řešit oxytocinem…mamce tý se teda nepovedlo ani vyvoláním, tak o to to mam zase lepší. ![]()