Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@pe-terka když máš sušičku tak jde. Peru běžně. Duchnu bych tam samozřejmě nenarvala, ale máme tenké letní přikrývky z IKEA a naprostá spokojenost i v zimě (tedy celoročně). Máme starší verzi tady téhle http://www.ikea.com/…ts/10271406/ nakoupili jsme je v akci, nemají to prošití uvnitř čtverců a trochu jiný lem. Složení materiálu a výplně je ale stejné.
@Any83 Jojo, já to chápu, já jsem začala odsuzovat akrylové svetry a rukavice, potom co jsem poznala merino.
Takže se mám připravit, že budu psychouš i s peřinama? Díky, to mám radost. ![]()
@Šmušmu já mám to rouno na prostěradle, spíme přímo na tom chlupu
v létě to teda dávám pryč, ale teď už ji tam máme a je to velice příjemné
jen to chce našít gumičky do rohů (jako na chrániče matrace), aby to nesjíždělo a nehrnulo se
@Šmušmu též jsem vyhodila vše akrylové
momentálně mám slušnou zásobu merino bodyček a overálků i pro mimino ![]()
@Šmušmu píše:
@Any83 Díky, to je spousta přínosných informací.Já právě tu ovčí deku mám doma, takovou starou, tvrdou, oboustranou. Když jsem bydlela s našima, mívala jsem ji přesně takhle na posteli, pod prostěradlem, to v zimě moc pomáhalo. Teď ji má v postýlce složenou malý, protože má tenkou matraci a podchlazuje se nám odspodu ložnice, tak jsem se bála, aby mu nebyla zima. Je to právě ta tvrdá deka, myslela jsem, že ovčí peřiny budou lepší.
Tak děkuju za všechny informace, vyhrálo peří. A brzy budeme potřebovat i my velcí novou postel, tak to vezmu taky i s peřinama.
@redbulka Jsem z Olomouce, tady se určitě něco najde.
jéj, to semi líbí, to je moje rodné město a pak dalších 23 let jsem zde bydlela a dosud se sem ráda vracím - občas, přes víkend
![]()
@Any83 píše:
@pe-terka když máš sušičku tak jde. Peru běžně. Duchnu bych tam samozřejmě nenarvala, ale máme tenké letní přikrývky z IKEA a naprostá spokojenost i v zimě (tedy celoročně). Máme starší verzi tady téhle http://www.ikea.com/…ts/10271406/ nakoupili jsme je v akci, nemají to prošití uvnitř čtverců a trochu jiný lem. Složení materiálu a výplně je ale stejné.
no já mám zkušenost jen s duchnami po babičce, to je fakt v běžné pračce nepratelné. Ae je fakt, že hlavně v zimě zahřejí jedinečně..S těmi Ikea je to dobrý nápad
, snad bych v zimě nezmrzla (jsem fakt hrozná
). Sušičku zatím nemáme, ale je v plánu…
Takže zatím vede duté vlákno a časem se uvidí.
@Any83 To máte lepší deku, než já tu starou. Když jsem ji měla bez prostěradla, pouštěla kousky té vlny. V místech, kde jsem se nejvíc hýbala se to prostě vyšoupalo. S prostěradlem už to nedělalo. A joo, moje budoucí miminko bude už jen ve vlněném fusaku a v doma pletených merino kamaších, jednak to roste s ním a hlavně se člověk nemusí bát přehřátí nebo prochladnutí. Malý třeba v zimě nebývá nemocný, připisuju to těm zimním botům s vlnou vevnitř, to je zlaté.
@redbulka Já se odsud chystám utéct, jsem z dědiny a město a byt mi nesvědčí.
Ale je tu hezky, to zas jo. A taky tu má člověk všechno blízko, vzpomínat budu určitě taky moc ráda.
@pe-terka Jojo, taky pojedeme omrknout tu Ikeu, z fotky to vypadá tenké, ta přikrývka, ale něco jiného bude, až si to člověk ošahá naživo.
Taky prosím o radu. Vybíráme teď nové peřiny. Zkoušela jste některá deky z velbloudí srsti? Jakou s tím máte zkušenost?
Určitě všem ovečku doporučuji ale nějakou kvalitní! Dute vlákno na ovecku opravdu nemá
![]()