Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj,
mám 7,5 letého staforda, zhruba před týdnem se mu nafouklo břicho. Vet zjistil, že ma volnou tekutinu v brise a také vodu v srdci. Testy na játra mu také nevyšly moc dobře. Dostal léky na srdce a furon na odvodneni. Vet říkal, že je to s ním velmi vážné, on má však dobrou náladu, vrtí ocasem, chce si hrát…je sice unavenejsi, ale jinak má náladu dobrou, i v pohodě jí. Bricho má však pořád plné vody. Jaké máte zkušenosti s pejsky, co měli vodu v brise a na srdíčku? Jak dlouho zili od diagnózy? Moc dekuju za každý komentar.
![]()
Velmi velmi vazne. Promin.
Pejsek je vesely, protoze je to tvrde plemeno, ktere ma prah bolesti a nepohody uplne jinde. Proste ti to neda najevo.
Jeden den dg, leky, druhej den uz se dusil a konec. Jo a obecne je prej prognoza kdyz zaberou leky cca rok maximalne…
Měli jsme u pulrocniho štěněte. Zaridili jsme ji léky (lidské, prevazene do kapslí na její váhu). Vydržela ještě asi přes půl roku. Porad jsme chodili na punkce, jak ji selhávají ledviny (tlustá jehla do břicha). Byla už pak i zla. Nakonec to bylo trápení (padala a morálka se) a nechali jsme ji uspat. Je to smutné. Ale co s tím nadelas. Dej mu péči jakou jen můžeš. A dochovej ho k jeho konci. Co víc můžeš udělat.
@Tarjei píše:
Jeden den dg, leky, druhej den uz se dusil a konec. Jo a obecne je prej prognoza kdyz zaberou leky cca rok maximalne…
Mně šestiletý (v době diagnózy) west vydržel 3 roky - veterinář mi taky říkal, že 6 - 24 měsíců od diagnózy při sebelepší péči, ke konci už teda s hrstí léků denně.
Nejdřív takový ten typický kašel. na rtg zvětšené srdce, pak voda na plicích, postupné zhoršování.
Úplně nejvíc jsem se bála, že nedokážu dobře odhadnout chvíli, kdy už se bude trápit, ale konec byl rychlý a snad milosrdný.
Jedno ráno už nevzala léky, odešla na svoji „hlídací“ terasu a usnula.
@Lucie_Sx píše:
Velmi velmi vazne. Promin.
Pejsek je vesely, protoze je to tvrde plemeno, ktere ma prah bolesti a nepohody uplne jinde. Proste ti to neda najevo.
Dekuju za příspěvek:( to mě nenapadlo, že by to byli tím, že je takový tvrďak, dneska už jen polehává.
@sirikit píše:
Mně šestiletý (v době diagnózy) west vydržel 3 roky - veterinář mi taky říkal, že 6 - 24 měsíců od diagnózy při sebelepší péči, ke konci už teda s hrstí léků denně.
Nejdřív takový ten typický kašel. na rtg zvětšené srdce, pak voda na plicích, postupné zhoršování.Úplně nejvíc jsem se bála, že nedokážu dobře odhadnout chvíli, kdy už se bude trápit, ale konec byl rychlý a snad milosrdný.
Jedno ráno už nevzala léky, odešla na svoji „hlídací“ terasu a usnula.
Ahoj, dekuju, kdyby tu byl ještě tři roky, tak by to bylo krásné, tak snad ![]()
Jestli už je to takto vazne, ze hned má vodu na plicích, tak je to blby. To si dřív veterinář nevšiml, ze má špatně fungující srdce? Zvětšené? V téhle fázi se nás pes dožil ještě roka, zemřel v necelých 13 letech. Ale medikaci na srdce měl asi od 7, poslední rok pak i Furon na odvodnění. Ten poslední rok už to ale nebyl on, ikdyz měl pořad radost, už moc ani nechtěl chodit ven atd. Když jsme začalo uvažovat o uspani, odešel sám
![]()
Borderka, diagnoza ve 13 letech, zil s tim rok, pak uz leky nestacili, nemohl poradne dychat, prestal byt stastny, nechavali jsme ho uspat..