Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Promiň, ale chtělo by to ještě jednou a srozumitelně. Co s tím má společnýho ten další pán s koněm? A jo, pokud vám koně volně pobíhali a je to vaše vina, pokuta je na místě. Pokud někdo cizí poškodil ohradník, tak jste měli podat trestní oznámení. Jděte za právníkem.
@Anonymní píše:
Dobrý den, mohla bych se zeptat, zda je tu někde právník, který se zabývá oborem životního prostředí a koní?
Potřebovala bych poradit.
Věc se má takhle, moje rodina chová snad už od nepaměti koně. Před cca dvěma měsíci nám kvůli sousedům utekli dva koně. Hned jak se to zjistilo, tak jsme koně odchytli, bez problémů šli domů.Ohradník jsme zkontrolovali a byl bez poškození a byl v něm předepsaný proud u výška. (od té doby jsme tam radši dali dva ohradník vedle sebe). Bohužel první přijel jeden pán, který má pouze jednoho hřebce vedle našich koní. Už jednou se k nám proboural a pocuchal nám koně. Tenkrát se to neřešil, což byla asi chyba. (Nehledě na to, že má jen jednoho koně ve výběhu) A teď k věci. Dnes nám přišel dopis, že se moje mamka uznává vinnou s týrání! zvířat.Protože jsme z nedbalosti dobře nezjistili ohradník. Máme ho opravdu dobře zajištěny a tohle se nám nikdy nestalo. Přijde mi to absurdní, ještě s pohružkou 50.000 korun.
Moje otázka. Má cenu se odvolal, podle mě za pokus nic nedám. Máme to probrat s právníkem etc?
Můžu do 8 dnů dopad odpor.Přijde mi to absurdní, ještě s tím, že nám musela volat sousedka, protože milý policajti volali jí a ne nám. A pak už se neozvali až druhý den ráno mamce volali. Jestli až teď zjistili, či sou to koně, tak dělaji svou práci dost špatně. (I dkyz to se mnou možná teď cloumá adrenalin)
Moc děkuji za všechny rady a prosím omluvte anonym, jistě chápete proč.
Mamka je teed z toho dost špatná a uvažuje, že koně prodá, což by byla asi taky varianta, i když značně nešťastná.
Hlavně klid, nádech, výdech… tím dopisem myslíš Trestní příkaz konkrétního soudu? a o jakou pohružku jde? myslíš peněžitý trest?
Pokud už soud rozhodl, tak maminka musela minimálně jednou u policie vypovídat, to vám o tom neřekla? taky jí muselo být sděleno obvinění nebo podezření a to musela podepsat
spíš to vypadá, že polovinu informací nevíš/nemáš a s tím se pak hůř pracuje…
Omluvám se, tak ještě jednou a srozumitelně.
Máme koně na louce, vedle nás má jeden pán výběh jen s jedním koněm (hřebce).
Ten hřebec se k nám asi dvakrát dostal. Ale neřešili jsme to, taťka to nechtěl, což jsem mu říkala, že bude chyba. Asi i byla.
Před dvěma měsíci utekli dohromady tři koně. Naše dva a ten hřebec.
O útěku jsme byli hned informovaný kamarádkou a hned jsme je odchytili, ten pán, co má toho hřebce tam byl dřív. Ohradník jsme zkontrolovali, mysleli jsme, že bude poškozený, ale ohradník někde nespadl a ani ne nepřethl netušíme, jak mohli utéct. Jak jsem psala, nikdy dřív name neutekli.
V tom trestním řízení je napsáno, že jsme to dopustili z nedbalosti, ale ohradník byl ok. Opravdu, I správný proud tam šel, takže jsme udělali všechno co šlo, aby byli zabezpečený.
Proto se ptam, zda je šance na odvolání.
Policie si taky myslela, že všichni tři koně jsou naši. Volali nad druhý den ráno.
Naši jsou jen dva.
Je možné podat odvolání, že z naší strany bylo uděláno všechno tak, aby se této situaci zabránilo?
Děkuji.
@Janli
@Keyllah omlouvám se, přišlo nám, že se mamka udává vinnou z přestupku podle úst paragrafu 27. odst. 2 písm. F a že se dopustila týrání zvířat z nedbalosti, ale že se může do 8 dnů odvolat. Ale pokud se odvolá a bude přesto uznána vinnou, tak bude platit celý soud.
@Janli píše:
Promiň, ale chtělo by to ještě jednou a srozumitelně. Co s tím má společnýho ten další pán s koněm? A jo, pokud vám koně volně pobíhali a je to vaše vina, pokuta je na místě. Pokud někdo cizí poškodil ohradník, tak jste měli podat trestní oznámení. Jděte za právníkem.
jsou to zvířata pro bůh, jaká jejich vina? Nic se nestalo, tak jaké týrání zvířat? Já mám taky koně, jedna potvora jde přes ohradník, ne neustále, ale jednou za čas jí hrábne a proud neproud, prostě se pokusí ho prorvat. Sem tam se jí to pevede a jak je díra, jdou další. Takže mají vnitřní výběh za ohradníkem obehnaný ještě plotem, aby se dál nedostala. Nicméně, když jsem doma, koukám na ně z okna ( ne samozřejmě neustále, nesedím nalepená na oknu), pouštím je do dvouhektarového venkovního výběhu, ať si užijí. A ten už je obehnán jen dvojitým ohradníkem. A když jednou za čas té malé potvoře hrábne a jde přes proud, holt zdrhnou. Nedostanou se k silnici, spíš k lesu, ale jsou mimo dozor. A ještě se nechtějí nechat odchytit. To je týrání zvířat na pokutu? Co to jako je? To si děláš legraci, ne?
@Niccky.1 píše:
Omluvám se, tak ještě jednou a srozumitelně.
Máme koně na louce, vedle nás má jeden pán výběh jen s jedním koněm (hřebce).
Ten hřebec se k nám asi dvakrát dostal. Ale neřešili jsme to, taťka to nechtěl, což jsem mu říkala, že bude chyba. Asi i byla.
Před dvěma měsíci utekli dohromady tři koně. Naše dva a ten hřebec.
O útěku jsme byli hned informovaný kamarádkou a hned jsme je odchytili, ten pán, co má toho hřebce tam byl dřív. Ohradník jsme zkontrolovali, mysleli jsme, že bude poškozený, ale ohradník někde nespadl a ani ne nepřethl netušíme, jak mohli utéct. Jak jsem psala, nikdy dřív name neutekli.V tom trestním řízení je napsáno, že jsme to dopustili z nedbalosti, ale ohradník byl ok. Opravdu, I správný proud tam šel, takže jsme udělali všechno co šlo, aby byli zabezpečený.
Policie si taky myslela, že všichni tři koně jsou naši. Volali nad druhý den ráno.
Proto se ptam, zda je šance na odvolání.
Naši jsou jen dva.
Je možné podat odvolání, že z naší strany bylo uděláno všechno tak, aby se této situaci zabránilo?
Děkuji.
@Janli
A v ruce už máte tedy rozsudek od soudu? s peněžitým trestem? A co maminka vypověděla u policie při výslechu? navíc píšeš o týrání zvířat, takže popis toho skutku, ze kterého je maminka uznána vinnou musí být o něčem jiném, než že na chvilku utekli a nikomu nic neudělali a nic nezničili…
@Arboretka píše:
jsou to zvířata pro bůh, jaká jejich vina? Nic se nestalo, tak jaké týrání zvířat? Já mám taky koně, jedna potvora jde přes ohradník, ne neustále, ale jednou za čas jí hrábne a proud neproud, prostě se pokusí ho prorvat. Sem tam se jí to pevede a jak je díra, jdou další. Takže mají vnitřní výběh za ohradníkem obehnaný ještě plotem, aby se dál nedostala. Nicméně, když jsem doma, koukám na ně z okna ( ne samozřejmě neustále, nesedím nalepená na oknu), pouštím je do dvouhektarového venkovního výběhu, ať si užijí. A ten už je obehnán jen dvojitým ohradníkem. A když jednou za čas té malé potvoře hrábne a jde přes proud, holt zdrhnou. Nedostanou se k silnici, spíš k lesu, ale jsou mimo dozor. A ještě se nechtějí nechat odchytit. To je týrání zvířat na pokutu? Co to jako je? To si děláš legraci, ne?
ale to útočíš na špatnou osobu. To zakladatelka píše, že byla maminka uznána vinnou z týrání zvířat a zároveň popisuje jednu neškodnou situaci, kdy měli koně utéct, ale nic nezpůsobili, nikdo nebyl zraněn atd…takže kde soud došel že by tam byla zvířata týrána? asi dost podstatný kousek příběhu chybí…
@Anonymní píše:
@Keyllah omlouvám se, přišlo nám, že se mamka udává vinnou z přestupku podle úst paragrafu 27. odst. 2 písm. F a že se dopustila týrání zvířat z nedbalosti, ale že se může do 8 dnů odvolat. Ale pokud se odvolá a bude přesto uznána vinnou, tak bude platit celý soud.
kdo ji odsoudil? To proběhlo už přes soud? Ona byla vypovídat na policii?
@Anonymní píše:
@Keyllah omlouvám se, přišlo nám, že se mamka udává vinnou z přestupkupodle úst paragrafu 27. odst. 2 písm. F a že se dopustila týrání zvířat z nedbalosti, ale že se může do 8 dnů odvolat. Ale pokud se odvolá a bude přesto uznána vinnou,tak bude platit celý soud.
Tak přestupky ale neřeší soud, ne? máš v tom děsný zmatek, jděte raději za právníkem a všechny písemnosti vemte sebou…
@Arboretka píše:
kdo ji odsoudil? To proběhlo už přes soud? Ona byla vypovídat na policii?
na to se právě zakladatelky ptám, protože píše o soudu a to by předtím musela být zcela jistě u policie a řešilo by se to nějakou dobu…ale teď zase píše o přestupku ![]()
@Anonymní píše:
Dobrý den, mohla bych se zeptat, zda je tu někde právník, který se zabývá oborem životního prostředí a koní?
Věc se má takhle, moje rodina chová snad už od nepaměti koně. Před cca dvěma měsíci nám kvůli sousedům utekli dva koně. Hned jak se to zjistilo, tak jsme koně odchytli, bez problémů šli domů.Ohradník jsme zkontrolovali a byl bez poškození a byl v něm předepsaný proud u výška. (od té doby jsme tam radši dali dva ohradník vedle sebe). Bohužel první přijel jeden pán, který má pouze jednoho hřebce vedle našich koní. Už jednou se k nám proboural a pocuchal nám koně. Tenkrát se to neřešil, což byla asi chyba. (Nehledě na to, že má jen jednoho koně ve výběhu) A teď k věci. Dnes nám přišel dopis, že se moje mamka uznává vinnou s týrání! zvířat. Protože jsme z nedbalosti dobře nezjistili ohradník. Máme ho opravdu dobře zajištěny a tohle se nám nikdy nestalo. Přijde mi to absurdní, ještě s pohružkou 50.000 korun.
Moje otázka. Má cenu se odvolal, podle mě za pokus nic nedám. Máme to probrat s právníkem etc?
Můžu do 8 dnů dopad odpor. Přijde mi to absurdní, ještě s tím, že nám musela volat sousedka, protože milý policajti volali jí a ne nám. A pak už se neozvali až druhý den ráno mamce volali. Jestli až teď zjistili, či sou to koně, tak dělaji svou práci dost špatně. (I dkyz to se mnou možná teď cloumá adrenalin)
Mamka je teed z toho dost špatná a uvažuje, že koně prodá, což by byla asi taky varianta, i když značně nešťastná.
Chov koní je zbytečnost.
@Keyllah píše:
na to se právě zakladatelky ptám, protože píše o soudu a to by předtím musela být zcela jistě u policie a řešilo by se to nějakou dobu…ale teď zase píše o přestupku
no právě, a první přestupek by se řešil výslechem na policii a ještě jsem přesvědčená, že by to pak šlo jen na přestupkové na obecní úřad, kde by se to vysvětlilo. ![]()
Věc se má takhle, moje rodina chová snad už od nepaměti koně. Před cca dvěma měsíci nám kvůli sousedům utekli dva koně. Hned jak se to zjistilo, tak jsme koně odchytli, bez problémů šli domů.
Ohradník jsme zkontrolovali a byl bez poškození a byl v něm předepsaný proud u výška. (od té doby jsme tam radši dali dva ohradník vedle sebe). Bohužel první přijel jeden pán, který má pouze jednoho hřebce vedle našich koní. Už jednou se k nám proboural a pocuchal nám koně. Tenkrát se to neřešil, což byla asi chyba. (Nehledě na to, že má jen jednoho koně ve výběhu) A teď k věci. Dnes nám přišel dopis, že se moje mamka uznává vinnou s týrání! zvířat. Protože jsme z nedbalosti dobře nezjistili ohradník. Máme ho opravdu dobře zajištěny a tohle se nám nikdy nestalo. Přijde mi to absurdní, ještě s pohružkou 50.000 korun.
Můžu do 8 dnů dopad odpor. Přijde mi to absurdní, ještě s tím, že nám musela volat sousedka, protože milý policajti volali jí a ne nám. A pak už se neozvali až druhý den ráno mamce volali. Jestli až teď zjistili, či sou to koně, tak dělaji svou práci dost špatně. (I dkyz to se mnou možná teď cloumá adrenalin)