Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý den, nevíte prosím, kolik v dnešní době stojí cca pas pro malou civavu? Dekuji moc ![]()
Pes, kočka i fretka musí mít svůj vlastní cestovní pas. Používá se jednotný formát platný v celé Evropské unii. Pas vám vystaví veterinář, který je schválený a registrovaný pro vydávání pasů krajskou veterinární správou. Stojí okolo 400 Kč a vzor si můžete prohlédnout na stránkách Státní veterinární správy.
První odkaz co vyplivne Google.
Cena Europasu není stanovena podle velikosti psa. Platíš za ten dokument a čip. Mám tři kousky a vždycky jsem platila nějakých 600 za jednoho. ![]()
@Cenarius píše:
Pes, kočka i fretka musí mít svůj vlastní cestovní pas. Používá se jednotný formát platný v celé Evropské unii. Pas vám vystaví veterinář, který je schválený a registrovaný pro vydávání pasů krajskou veterinární správou. Stojí okolo 400 Kč a vzor si můžete prohlédnout na stránkách Státní veterinární správy.První odkaz co vyplivne Google.
Jak kde, my platili litr
plus..nechci rýpat ale dotaz zněl pouze kolik stojí, ne jestli kočka nebo fretka potřebuje pas
to jen tak na okraj..
@Skaiqy píše:
Jak kde, my platili litrplus..nechci rýpat ale dotaz zněl pouze kolik stojí, ne jestli kočka nebo fretka potřebuje pas
to jen tak na okraj..
Cenarius také ne, jen oznamoval, že zakladatelka je blbá a neumí googlit ![]()
Jak kde, ale na velikosti psa opravdu nezalezi. Pokud je pes s PP dostava jej automaticky. Pokud ne, tak ockovak vymenit za pas cenově okolo 500,– ale i víc, dle toho kolik si za práci naúčtuje veterinář.
Jinak by mel normalne prelepit vakciny a to si hlavne ohlidejte délku pred moznym odjezdem, pokud bude preockovávat. A taky jine potrebne do zahranici, nektere zeme maji prisnejsi podminky a nezapomente pipetu na srdecni cervy.
@dracula-s Mám psa s papíry a pas nedostal..dělala jsem mu ho já…proč by ho měl mít automaticky?
@Skaiqy píše:
Jak kde, my platili litrplus..nechci rýpat ale dotaz zněl pouze kolik stojí, ne jestli kočka nebo fretka potřebuje pas
to jen tak na okraj..
Já zkopíroval první odstavec kde jsem viděl cenu. Ještě abych to upravoval apod. No to chcete moc ![]()
@Monchichik to je trochu divný bo je to v mem okruhu samozrejmost. Neznam nikoho, kdo vydava stene bez pasu. Zkratka se tam vse vyplni a nemusis uz nic neresit. Nacipuji a udelaji psovi pet pas. Prakticke narozdil od klasiky.
Ockovak musis menit za pas, kdyz chces vycestovat.
@dracula-s načipovaný byl, pas neměl…ten jsem mu dělala až potom…jezdíme s ním hodně, navíc bydlíme u hranic, takže jezdíme za kopečky nakupovat…tak jsme ho nechali dělat hned při první prohlídce u veterináře…ale od chovatelky ho neměl…