Čištění vodovodní baterie

Anonymní
6.1.11 11:50

vodovodní baterie

ahoj všem,
prosím moc o radu, vyčistila jsem vodovodní baterii nějakým drastickým přípravkem a udělalo mi to na nich černé fleky, co s tím???

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21546
6.1.11 12:38

bohužel to bude „rozežrané“. podle mě to už dolů nedostaneš :-( zkus možná zavolat do nějaké specializované prodejny. třeba budou mít fígl jak na to a nebo nějaký speciální přípravek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
joes
28.7.11 10:43

pritelkyni se stalo neco podobneho. neni si vjedoma jak se to stalo ale na baterii nad vanou jsou hnede fleky jako kdyby tam stekala nejaka kyselina. pry to muze byt jedine z pripravku na pvc nebo alex na parkety. nic jineho pry ten den nepouzivala. dolu to nejde :-(

• Citovat
  • Upravit
65
1.8.11 00:04

Dobrý den,
já bych se zase chtěla zeptat, čím vodovodní baterie čistíte. Nemůžu se zbavit takových těch „duhových fleků“ a taky mi jdou špatně čistit zaschlé kapky. Podotýkám, že baterie bychom měli mít kvalitní, byly docela finančně náročné (značka Hansgrohe), takže nekvalitním materiálem to snad nebude… Tak co s tím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25142
9.12.13 21:51

Ahoj holky, máme na dřezu baterii Titania a už druhý den citím, že se jakoby seká, když pouštím vodu. Je rok stará. Dá se to nějak vyčistit? Před tím jsme měli takovou, že ta páčka šla pěkně oddělat. Tady to nejde (nebo teda hrubou silou jsem to nezkoušela)… Celou si ji šroubovat netroufám a než dokopu manžela… :roll: 8)
 http://www.dumtechno.cz/…original.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
9.12.13 21:57

@avm3 Napadá mě akorát ocet ve spojení s kartáčkem na zuby :think: Případně posypat jedlou sodou a pak lít ocet - jak to bude šumět, tak by se to taky mohlo uvolnit :nevim: Zřejmě to bude zarostlé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25142
9.12.13 21:59

@Amys No jo, jenže přístup je jakoby ze spodu… asi ji budu muset vyšroubovat celou… :roll: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
9.12.13 22:14

@avm3 A co nějaká injekční stříkčka nebo tak něco :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
538
10.12.13 19:44

Nejprve odšroubovat sítko na konci kohoutku a pustit vodu na plno - tím se vypláchnou nečistoty v kohoutku a pokud tam nejsou další zatvrdlé, zlepší se chod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13385
19.2.15 15:31

A pokud třeba nepomůže vyčistit sítko, tak doporučuji tedy jen za sebe.. :),koupit „perlátor“,to je ta věc která je úplně na konci kohoutku, stojí kolem 25 KČ, sám jsem je měnil nedávno a voda pak teče proudem i správně perlí jak z vodopádu-vyplatí se to.. 8) Ono se nám i stávalo že i ze staršího sítko to ikdyž trošku odstřikovalo do strany a to taky bylo nic moc..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí