Volba VŠ
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Volba VŠ
Ahojte ![]()
chtěla bych se zeptat, jestli by mi někdo nedokázal poradit, pro jakou vysokou se rozhodnout. Já vím, že je to hlavně na mě, měli jsme ve škole o tom i rozhovor s psycholožkou, ale popravdě mi to vůbec nepomohlo, spíš naopak…
Vždycky mě zajímalo tak trochu všechno. Neměla jsem problém s humanitními ani přírodovědnými obory a v podstatě jsem se vždycky potřebovala hlavně pro něco rozhodnout, ale teď mi to vůbec nejde.
Podala jsem si přihlášky na MUNI v Brně…na několik oborů mezi nimi například Učitelství (1. stupeň a potom ještě dva předměty na druhý supeň), Ekonomie, Sociologie, Sociální práce, jazyky…
Chtěla bych nějak pomáhat lidem, moc ráda pracuji s dětmi, ale zároveň se bojím, že bych se v tom nemohla nijak posouvat a nebavilo by mě to dlouhodobě…což s učitelstvím se asi nic moc jiného dělat nedá…
U Ekonomie a Sociologie se zase bojím, že bych skončila někde třeba jako poradce v bance a hlavně u počítače, což taky zase nechci… ![]()
Přemýšlela jsem nad studiem dvou vysokých naráz, ale bojím se, že bych při tom nezvládla mít ještě brigádu, což opravdu nechci…
Další věcí je to, že jsem z internetu pochopila, že na učení na základce stačí pedagogické minimum a přijde mi zbytečné studovat 5 let když stačí kurz…
Budu moc ráda za jakékoliv osobní zkušenosti nebo rady…
Děkuji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Tak pozor…minimum je jen taková náhrada. Pokud bude mít ředitel na výběr mezi plnohodnotným učitelem a někým s minimem, hádej po kom šáhne. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hanusha.a no já jsem nad tím přemýšlela, ale vlastně nevím co přesně bych potom mohla všechno dělat…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nika236 píše:
@hanusha.a no já jsem nad tím přemýšlela, ale vlastně nevím co přesně bych potom mohla všechno dělat…
Tu češtinu ještě dopiluj.
- Citovat
- Upravit
@Nika236 píše:
Všechno
ne konkrétně.. školní asistent, asistent pedagoga, osobní asistent, spec. pedagog ve věznici, v různých zařízeních pro handicapované, v domově seniorů, v dětském domově, se zvířaty u handicapovaných a tak ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Socialni/specialni pedagogiku nedoporucuju pokud nejsi opravdu samaritanka. Hlavne na VS je to strasne zamerene na teorii, ktera z velke casti neni potreba a praxe je pomalu ![]()
Asi bych se nebala studia dvou oboru najednou. Behem prvniho semestru treba zjistis, ze v pohode zvladas nebo ktery z nich te nebere.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Z vlastní zkušenosti vím, že k učení na základce nestačí žádný kurz, takže to co píšeš je blbost. Mohou tě přijmout bez VŠ, jen pokud ji s nástupem do práce začneš dálkově studovat. Kurz pedagogického minima je k tomu, aby jsi mohla dělat například asistenta pedagoga nějakému znevýhodněnému dítěti. Určitě ten kurz neslouží jako náhrada několikaletého studia.
- Citovat
- Upravit
@P.petru píše:
Socialni/specialni pedagogiku nedoporucuju pokud nejsi opravdu samaritanka. Hlavne na VS je to strasne zamerene na teorii, ktera z velke casti neni potreba a praxe je pomaluAsi bych se nebala studia dvou oboru najednou. Behem prvniho semestru treba zjistis, ze v pohode zvladas nebo ktery z nich te nebere.
Ono asi na jaké škole… Já dělala specku a praxi jsem měla celkem dost a při práci a dítěti to bylo celkem náročné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit