VOŠ k ničemu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8935
22.9.13 17:13

@sagina Tak to vypadá docela zajímavě, potěšila si mě…Musím si to prokousat sama v sobě, přesvědčit se, že studovat je nutnost a musím to nějak zvládnout. A neexistuje něco podobného v Praze? To bych měla blíž. Nebo jak často je potřeba do Příbrami jezdit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
22.9.13 17:34

@lasička1 tak ono i v Praze jsou soukromé školy, které nejsou tak přísné jako Karlova univerzita… ale co si budeme povídat, cena je pak jinde.

jak často se jezdí do Příbrami… těžko říct, v Příbrami je organizační bordel a nic není pravidelné, takž se nedá říct, že třeba například dva víkendy v měsíci. ale teď jsem počítala - v prváku je 18 předmětů, u každého je přednáška na jeden den (jeden byl na dva). ke každému předmětu je zkouška (s výjimkou radiologie, kde stačilo vypracovat seminární práci). takže teoreticky do Příbrami musíš zajet 18× na přednášku a 18× na zkoušku (pokud ji dáš na první pokus). prakticky na přednášky chodit nemusíš, účast je na tobě. já chodím, baví mě to, ale taky jsem nějaké vynechala, protože jsem fakt neměla čas. zkoušky se někdy dají domluvit i dvě v jeden den a často bývá snaha dohodnout je tak, aby člověk nemusel jet do školy zbytečně, tedy v den, kdy už je jiná přednáška (ale ne každý vyučující na tohle přistoupí). v prváku jsem ústní zkoušku měla jenom z farmakologie, jinak byly písemné (výjimka - u některých vyučujících, pokud nedáš zkoušku písemně, tak si tě přezkouší ústně). takže teoreticky bys do školy měla jít 36× za ročník, prakticky (pokud dáš zkoušky napoprvé) to bývá méně často a stáhnout to můžeš jenom na 18× (bez radiologie 17×) zkoušky. pravidelnost v docházce není, nemáš ji rozloženou rovnoměrně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
22.9.13 17:38

@lasička1 jinak neví, odkud jsi, nicméně z Prahy je do Příbrami velmi dobrá autobusová doprava a autobus staví přímo před školou (v Praze vyjíždí z metra B „Na knížecí“). ve všední den jezdí asi po deseti minutách, o víkendech tuším po půl hodině (v těch časech, ve kterých jsem jezdívala), cesta trvá asi hodinu.

jinak přímo tady je na Příbram diskuze:
https://www.emimino.cz/…i-bc-114457/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
22.9.13 17:45

Příbram mám 116 km přes Prahu. I když vím, že Karlovka má větší prestiž, tak přesto se do ní nehrnu.Tam si nejsem jistá, že bych obstála. A nejsem ochotná mít tři roky života jen práci a školu. Známá se učí hodně moc, někdy i 10 hodin denně. Využívá každé volné chvilky k učení. Naučila se učit v metru-což bych nedala. Učí se na noční-budiž, to chápu. Bere si s sebou učení i na denní, když je odpoledne třeba půl hodinky klid.Nebo o víkendový služby, které občas bývají klidnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
22.9.13 17:59

@lasička1 hmmm, tak já se na zkoušky učím v autobuse cestou z Prahy do Příbrami v den zkoušek :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Zami
29.9.13 10:05

Určitě ti pro povolání všeobecné sestry stačí být DiSka. Ovšem záleží na tom, jaké máš ambice. VOŠky se podobají spíše střední škole, než vysoké škole/univerzitě. Je tam zkouškové období, někde jsou prázdniny, někde ne. VOŠka je časově náročnější než vysoká škola, to se týká především kombinovaného studia. Jazyk je zřejmě náročnější na VOŠ, je tam celou dobu studia a dělá se z něj absolutorium. Na VŠ je to 1 předmět, 1 zkouška (semestr, případně 2). O rušení VOŠ se jen mluví, ale není nic dané. Záleží jen na tobě, ve Vsetíně v edukačním centru, lze získat titul Bc. po DiS. za 1 rok.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze