VOŠ zdrávka Ostrava

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
190
12.5.13 08:44

voš zdrávka ostrava

Ahoj, není tady někdo, kdo chodí nebo chodil na tuhle školu? Nebo na jinou vyšší zdrávku (ne vysokou). Nebo kdo má o těchhle školách informace? Chci jít na obor všeobecná sestra, ale vysokou už letos nestihnu a nechci čekat další rok. Jenže voš chtějí rušit, tak se bojím, abych třeba po dvou letech nemusela studium ukončit. Nevíte, jak to je? No a nevíte, jestli po dostudování voš je někde poblíž, nejradši na Moravě možnost dodělat si třeba za rok bc.? Nebo taky za jakékoliv informace o voš v Ostravě budu ráda. Jak těžké tam jsou přijímačky, jak se tam studuje (ráda bych na dálkové studium) atd. děkuju :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2429
12.5.13 08:56

@sabuskasabka tak to si pockam na odpovedi, uvazuju jestli tam mam podat prihlasku na nutricni asistentku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
12.5.13 09:02

http://www.voszbrno.cz/studijni-obory?…
dělala jsem tuhle vošku. Bakalář se dá myslím udělat v Brně a možná v Olomouci, tím si ale nejsem jistá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
190
12.5.13 09:15
@Laaja píše:
http://www.voszbrno.cz/studijni-obory?…
dělala jsem tuhle vošku. Bakalář se dá myslím udělat v Brně a možná v Olomouci, tím si ale nejsem jistá.

No a nevíš náhodou, jak je to s tím rušením? Už jsem vystudovala jednu školu, ze které teď nemám šanci se u nás na malém městě uplatnit (má ji tady každá druhá holka a práce je tu málo)a nerada bych byla za tři roky na tom stejně. Z každé strany slyším, že se to má rušit, ale mamka (zdravotní sestra v důchodu) mi tvrdí, že to není možné, co by dělaly všechny ty sestry z voš, že ošetřovatelky ne. Že to možná zruší, ale ty, co už na té škole budou nechají dostudovat a uznají jim to. Navíc nejsem ze zdravotnictví a nevím, jestli bych se na vš dostala, když letos třeba do Opavy na dálkové studium se hlásí 500 lidí a berou 60. :roll: Mezitím jsou zdravotní sestry s praxí atd. Navíc moje mamka je nemocná má rakovinu a tohle, kdybych se tam dostala by jí udělalo velkou radost, je to samozřejmě i můj sen, ale i tak kvůli ní bych se tam ráda dostala už letos.Jen se bojím, aby mi to pak nezrušili a nebyla by mi ta škola na nic :roll:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
12.5.13 09:34

@sabuskasabka nějak nechápu co se má rušit, jestli vošky všeobecně nebo ta konkrétní v ostaravě? Jinak o rušení vošek jsem nic neslyšela a po dostudování budeš normální sestra a budeš mít i registraci. Rozhodně se tam toho naučíš víc, včetně praxe, než na vysoké. Pokud by školu rušili, tak vás nemůžou jen tak vyhodit, ale nechají vás dostudovat. A on ten titul dis není zas tak špatný a vysokou si můžeš dodělat už při práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
190
12.5.13 11:48
@Laaja píše:
@sabuskasabka nějak nechápu co se má rušit, jestli vošky všeobecně nebo ta konkrétní v ostaravě? Jinak o rušení vošek jsem nic neslyšela a po dostudování budeš normální sestra a budeš mít i registraci. Rozhodně se tam toho naučíš víc, včetně praxe, než na vysoké. Pokud by školu rušili, tak vás nemůžou jen tak vyhodit, ale nechají vás dostudovat. A on ten titul dis není zas tak špatný a vysokou si můžeš dodělat už při práci.

Má se rušit vzdělávání sester na voš, že každá sestra už bude muset mít vš. Jenže už se to říká pár let a nikdo to ještě neschválil, ale s tím jak byli schopni zrušit obor všeobecná sestra na středních školách jsou toho schopni :roll:.Mě osobně by klidně stačila ta voš, nepotřebuju titul, hlavně dobrou práci, ale v dnešní době člověk nikdy neví, co si ta vláda zase za pár let vymyslí… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
12.5.13 12:28
@sabuskasabka píše:
Má se rušit vzdělávání sester na voš, že každá sestra už bude muset mít vš. Jenže už se to říká pár let a nikdo to ještě neschválil, ale s tím jak byli schopni zrušit obor všeobecná sestra na středních školách jsou toho schopni :roll:.Mě osobně by klidně stačila ta voš, nepotřebuju titul, hlavně dobrou práci, ale v dnešní době člověk nikdy neví, co si ta vláda zase za pár let vymyslí… :roll:

Když už budeš jednou sestra, tak ti to nikdo nevezme, i kdyby tu školu za pár let zrušili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
190
12.5.13 14:27
@Laaja píše:
Když už budeš jednou sestra, tak ti to nikdo nevezme, i kdyby tu školu za pár let zrušili.

Aha, no jenže co když ten obor zruší, když ty holky budou třeba v prváku nebo druháku, to z těch holek budou taky sestry?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
12.5.13 17:15

Obor jako takový hned tak nezruší, jestli zruší tu konkrétní školu ti fakt nepovím. To si tam asi budeš muset zavolat. Ale předpokládám, že kdyby ji chtěli v příštích dvou letech zavřít, tak nebudou přijímat nové studenty a nechají doběhnout ty stávající.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3234
14.5.13 11:11

Původně se mluvilo o ukončení studia všeobecná sestra na VOŠ od r.2014, zatím to ale schválené není. Takže do r. 2014 normálně ten obor poběží, ale od r.2014 už se noví žáci přijímat nebudou. Ti co studují to normálně dostudují. Je to stejné jako to bylo při rušení sester na SŠ nebo Porodních asistentek na VOŠ. Každopádně zákon schválený není a je ticho po pěšině, takže kdo ví, co bude. Praxe je všude stejná, jak na VOŠ tak VŠ u všeobecných sester je 2300h praxe. Jedinou výhodu vidím v tom, že v prváku s holkama z VOŠ chodí i jejich učitelka. My z VŠ máme přidělené mentory přímo z oddělení a ti nás učí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nnejenpravda
7.8.13 21:03

Tak to vůbec není pravda, nevím, kde jsi na to přišla, ale VOŠ mají praxi mnohem mnohem delší než VŠ. A to mám informace aniž bych obě dvě školy studovala, jelikož je studují moje kamarádky, jedna VOŠ a druhá VŠ. A abych byla upřímná považuji absolventy VOŠ v praxi za zkušenější a znalejší než-li z VŠ. A aby to neznělo zaujatě mám titul i z VOŠ a z VŠ (veřejné). Takže dokáži objektivně posoudit.

• Citovat
  • Upravit
3234
8.8.13 12:32

Jak jsem na to přišla? stačí si přečíst zákon o vzdělávání zdravotnických pracovníků…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.11.21 14:57

Obnovuji diskusi.
Jsou tady absolventky teto vos, ktere pred tim nestudovaly na stredni zdravce? Da se toto studim zvladnout treba po gymplu? Ma skola vhodne studijni texty? Nebo je to spise navazujici studium, takze bez znalosti ze ss at tam ani nelezu?
Dekuji :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.11.22 19:16

Nestudujete tady někdo dentální hygienistku v kombi formě? Ráda bych věděla, jak často probíhá vyuka atd :)

• Citovat
  • Upravit
3.8.25 13:48

Dotaz

Dobrý den, chystám se na dálkové studium VOŠ zdravotnická Ostrava, přijímací řízení 2025/2026 – je tu někdo, kdo už studuje nebo se hlásil?

Dětská sestra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko