Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
ahojky, v zábradlí na balkoně si nám udělaly hnízdo vosy. zábradlí je duté, zespoda otevřené. tak v té výduti je to hnízdo. ty potvory jsou šikovný, takže pořád přibývá a přibývá - takové ty jakoby plástve. vosy zalítavají dovnitř, takže vůbec netuším, kolik jich tam je, ale předpokládám, že se budou množit. nějaké rady či tipy jak je vypudit, zničit, bez toho, abychom přišli k úrazu?
dávám do kočárku na balkon i spinkat miminko, samozřejmě se sítkou přes kočárek, ale stejně. i starší syn často na balkoně bývá.
co s těma mrchama? díky
zrovna nedávno jsem viděla jak vosí hnízdo likvidovali hasiči tak by se asi obrátila na ně ![]()
existují specialní deratizační (desinsekční) firmy co se o hnízdo postarají, asi to bude nejjednodušší
Ahoj Saji, taky radím ty hasiče, my je volali před dvěma roky taky, sice ne na na vosy, ale na sršně a výjezd nás přišel na 500kč.
A nejde jim ten otvor nejak zadelat? Ja si pamatuju, ze u babicky na baraku byly vzdycky vosy v dutych kovovych susakach na zahrade a jeden rok uz nas prestalo bavit strikat je vsim moznym - beztak to nepomahalo a proste jsme izolepou zalepili vsecky diry kudy lezly dovnitr a ven a od te doby byl pokoj. Ty co byly vevnitr vyzdechaly a zbytek se nevratil bo nemel kam.
Zalepit šorokou izolepou nebo páskou na koberce nebo ucpat takovou tou pěnovou hmotou co se dává kolem oken..... ![]()
Stříkla bych tam RAID a rychle zacpala..My tak hubili vosy v chatě pod pohledem…je po nich
Já bych zavolala firmu nebo hasiče. Prostě tam zavolej a zeptej se. Jak píšeš, tak mám pocit, že je to celkem velké hnízdo a aby jste to stihli zapěnovat, po vystříkání. Do té doby, bych mimčo na balkón, ale ani staršího syna nepouštěla. Taková havěť, může kdykoliv zaútočit.
já je stříkám biolitem a dám jim pořádnou dávku a ten jejich „domeček“ pak zlikviduju a oni už se nevrací.
U nás si udělaly vosy hnízdo pod křeslem, co mám na lodžii, chtěla jsem tam dát malé vaničku, naštěstí jsem tam předtím vytírala a do toho hnízda dloubla. Zaútočily potvory, chytla jsem pár žihadel.
Asi bych volala hasiče, já jsem si teda s nima poradila sama (postříkala jsem je hasičákem a vyhodila i s křeslem), ale byly to úplné manévry.
Příspěvek upraven 06.07.11 v 14:45
Ahoj, k nám přijeli dobrovolní hasiči, plástve zlikvidovali a zbytek vos vysáli. Volala jsem do naší spádové oblasti, řekla jsem, že jsem vyděšená těhu a do 20 minut tu byli. ![]()
holky,díky za rady, vzhledem k tomu, že nevím, kolik tam těch vos je a jak hluboko ty plástve mají, bojím se do toho pouštět sama. asi se podívám na nějakou tu firmu nebo zkusím ty hasiče.