Vrácení daru?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
22.3.13 20:30

Já bych to nebrala tak jednoznačně. Že ti přišly peníze na účet je celkem prokazatelné a on když bude tvrdit, že to byla vždycky půjčka, protože jsi byla ve finanční nesnázi, tak bude záležet na soudu komu uvěří. No, a tvá verze, že ti kamarád posílal peníze jako dárek, mi přijde přitažená za vlasy, to nebývá tak často.

U soudu jsme měli taky případ, kdy kluk postupně pod záminkou půjček vytáhl z holky přes milion. On tvrdil, že to byly dárky od ní, příspěvek na bydlení atd. Ona tvrdila, že to byly půjčky, které sliboval vrátit. Důkazy nic moc a stejně dostal 2 roky.

• Citovat
  • Upravit
48576
22.3.13 20:31
@Anonymní píše:
Kamco, jenomze ja z nej zadnym zpusobem penize nemamila, nevyptavala a podobne. poslal mi penize na ucet, tak jsem si je nechala.

No mě to prostě přijde divné si to prostě vzít, nechat. Neřeknu kdyby tě vzal na oběd, ale takle si s ním nějak vázána a jestli ti to dával jen tak, tak je magor a tim spíš bych to chtěla mít vyřešené.
Jít na policii tak si myslim že budeš za štetku proto že každej si řewkne že normální chlap by jen tak neplatil za nic. Mě by to teda za ty nervy nestálo a vracela bych mu to po částech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.3.13 20:32

Tak to by taky mohlo být bezdůvodné obohacení. Když ti od někoho přijdou peníze a není k tomu žádný důvod, nemůžeš si je nechat.

@Anonymní píše:
Kamco, jenomze ja z nej zadnym zpusobem penize nemamila, nevyptavala a podobne. poslal mi penize na ucet, tak jsem si je nechala.
  • Citovat
  • Upravit
48576
22.3.13 20:35

A taky si myslim že to že ti chodili peníze na učet není dobrý. On to muže dokázat že sis peníze od něj vzala, ale ty nemužeš dokázat to že to bylo jen tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
22.3.13 20:37
@Anonymní píše:
Tak vzhledem k tomu, ze dotyčný se mi chlubil tím, že vydělá 750 000 kč/ měsíc mi nepřišlo nijak divné že mi dal „drobné“. mě to pomohlo a jemu rozhodně neublížilo. Peníze které chce zpět rozhodně nepotřebuje, jde mu očividně o to delat mi zle.

Už když se chlap chlubí, že hodně vydělává, je jasné, že je to blb. Zvedl by se mi žaludek a nechtěla bych s ním mít nic společného. Dělalo ti to asi dobře, ale věř tomu, že pokud se chlap vytahuje, je trapnej. Musela jsi si ho k sobě hodně pustit, když zná tvou rodinu a známé včetně kontaktů. Je zbytečné teď řešit co už bylo, ale pokusila bych se s ním nějak domluvit, třeba písemně, abys měla něco v ruce. Nikdo nikdy nikomu dnes zadarmo nic nedá, pokud to není charita a na druhé straně sociálně či zdravotně hendikepovaný člověk. Bála bych se ho. Někdo by ho měl usměrnit, třeba nějakej právník.

• Citovat
  • Upravit
1173
22.3.13 20:38

Zhrzenej chlap je průser, nedala bych mu ani korunu a udala bych ho za stalking.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
becky87
22.3.13 20:43

A PROC SI MU DAVALA SVUJ UCET? :nevim: :nevim: Hele teda ja osobne bych mela strach, kdovi co je to za psychouse, aby fakt neprijel a nedejboze nekoho nepostrilel a ne nemyslim si ze prehanim. Dneska se nedivim nicemu. Zajdi na policii, to jest jedine reseni.

• Citovat
  • Upravit
360
22.3.13 20:43

Přijde mi to zvláštní… a kde vzal kromě kontaktů na tvé blízké číslo tvého účtu? :think: Já tedy běžně sým známým tyto informace nedávám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1173
22.3.13 20:44
@Kamča.dalmatinka píše:
@gabik19 já se ptám, od toho snad diskuze je. Nechápu to nech jí být 8o

Namíchla mě věta: „Proč sis brala peníze od chlapa se kterym si nic neměla?“. A to musí něco s někým mít, když dostane nějaký dárek či peníze? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2677
22.3.13 20:46

Proč si si ty peníze brala? Za co?? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
becky87
22.3.13 20:48

@gabik19 Tak darek jeste pochopim, ale penize? Ja nevim no od muzskeho, ktereho ocividne poradne neznam…

• Citovat
  • Upravit
48576
22.3.13 20:49
@gabik19 píše:
Namíchla mě věta: „Proč sis brala peníze od chlapa se kterym si nic neměla?“. A to musí něco s někým mít, když dostane nějaký dárek či peníze? :think:

no to teda musí. Každej je teda jinej, ale já bych si teda zadarmo od nikoho nic nevzala už jen kvuli tomu že druhej pak chce nějakou vděčnost nebo jsi k němu nějak vázána! Ted to vypadá že za peníze souložim :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
22.3.13 20:50

A já nevim ale ono je to teda normální si od někoho brát peníze jen tak za nic? Za kamarádství? Já o tom ještě nikdy neslyšela a to mám dost vykutálenejch kamarádek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
22.3.13 20:54

Vrátila bych to - však nebyl důvod aby ti to dával

hádám, že část těch penez musíš ještě mít- jestli jsi nebyla celé tři roky nezaměstnaná, taks snad nemohla utratit čtvt mio jen tak.
to co máš bych vrátila hned, a zbytek postupně- ovšem jasně písemně dáno s tím, že tys to od začátku brala jako dar, z dobré vůle jsi ochotna to vrátit.

Příspěvek upraven 22.03.13 v 20:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1173
22.3.13 20:54
@Kamča.dalmatinka píše:
no to teda musí. Každej je teda jinej, ale já bych si teda zadarmo od nikoho nic nevzala už jen kvuli tomu že druhej pak chce nějakou vděčnost nebo jsi k němu nějak vázána! Ted to vypadá že za peníze souložim :lol:

Néé, nemyslím to tak. :mavam: Prostě jsem něco podobného zažila tak se jí snažím obhájit, přestože tu kočku neznám. Já na policii nešla, časem to pronásledování ustalo, ale teď bych to vše řešila jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel