Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
šestinedělí
někdo prostě špiní celých 6 neděl. A ano, je to tak, intenzite klesá a opět se to vrací. Pokud bys měla problémy po šestinedělích, pak to řeš s doktorem.
@Eskarin
ahoj no ja mela to same, spinila jsem cele sestinedeli, pak ke konci ze men vypadl takov kus neceho, myslela jsem sliznice. Na kontrole mne rikala, ze tam zustala nejake drobky asi mozna placenty nebo pry cosi jako zvapenatele cosi. No moc jsem tomu nerozumela, mela jsem strach protoze placenta se obvykle musi pod narkozou docistit. Ale moje dr. ty male kousky doporucila pockat, ze se mohou pak vyplavit z menstruaci - tu jsem mela az za 8 mesicu, spineni ustalo az myslim po 7-8tydnech po porodu. TO mi rikala, ale ze je taky mozne, ze nekdo se cisti dele. Zavolej a zajdi na UTZ k dr.. V sestinedeli se ma chodit teda do porodnice, ale jeslti msa fajn dr. s utz tak bych ji zkusila zavolat. Jestli to neni silne krvaceni mozna bych pockala. Nekdo to ma za 14 dni, nekdo do konce 6ti nedeli. Po sekci asi tezko poznas jestli te boli podbrisek vid. Delej jak citis, ale kamaradka po sekci se take cistila 6 nedel. Taky jsem meyslela, ze zrovna po sekci te vycisti poradne a mas to rchleji za sebou, ale asi to opravdu zalezi telo od tela.
Příspěvek upraven 06.02.13 v 09:23
Aha, už jsem se lekla, ta intenzita mě trochu děsí… Díky
Jako špinit 6 neděl je mi putna, spíš to, že tam jsou ty cucky a tak.
Podívej, já takhle krvácela a špinila (taky na střídačku) 2 a půl měsíce, taky po císaři. Kontrolovali mě a všechno prý bylo v pořádku, jen jsem se vevnitř pomaleji hojila ![]()
@Eskarin
no tak vyckej, jak dlouho ses po porodu, ono to sestinedeli je proste sestinedeli. nekomu se pak rovnou spusti mesicky, takze to opravu zalezi na organismu.
Po obou porodech jsem měla očistky s pauzama. Po 4týdnech to vypadalo že dobrý, skoro dva týdny nic a pak se to vrátilo. Už jsem měla i po kontrole u gyndr a vše vždycky v pořádku. Poprvé to trvalo 8 týdnů, podruhé 10. Ms to nebyla rozhodně. Prostě jsem se jen dýl čistila. Problémy jsem neměla a nemám.
@krupkobrani 4 týdny, spíš mě udivilo, že se na netu psalo, že očistky po císaři trvají kratší dobu, takže to chce někde velkou ceduli, že tomu tak není a že je to svým způsobem ještě horší. Bohužel někdo si vybrat nemůže…
@andelka83 Tak to se mám asi na co těšit. I když mám pocit, že se mi všecko vždycky hojilo celkem rychle a bez problémů. Tak ještě uvidím.
Se sekcí díkybohu zkušenost nemám, ale očistky se mi taky vracely. Několik dní to vypadlo, že už skoro nic, jen špinění slabounké a pak najednou nával a vložka totálně durch. Krvácela jsem celých šest týdnů a pak ok.
@Eskarin
Jojo to mas pravdu, ja taky z nelibosti zjistovala, ze to jsou jen kecy, ale vis co, kdyby to clovek vedel, tak si to asi hodne zenskych rozmysli ![]()
Vyckej, ono i kojeni zpusobuje cinnost delohy a tim se to vse zase rozhazuje.
Ja mela porod prirozeny co se tvrdi ze je nejlepsi a dohromady jsem se davala temer dva roky. Od porodu jsem si 2 mesice nemohla sednout ani chodit. Proste kazdy telo je individuum.
Ikdyz jsem mela narocny porod tak protivnejsi mne bylo to obdobi po porodu. Obcas mne to bralo. Ale jina kamaradka byla vzdy do 14 dni temer v cajku, takze si dej cas. Ja bych prave vsude psala, ze se ma zenska po porodu setrit. To je dneska nejaka moda, ze vsude pisou ze mas hne skakat, cvicit a delat ze se nic nestalo.
Ale vsechno se zahoji a ikdyz jsem tomu neverila tak cekam dalsi a moc moc se tesim. Vydrz a setri se, nech si pomahat at ma telo cas na regeneraci.
Já teda rodila normálně, ale očistky se mi taky vracely, už skoro dobrý a najednou mi to vyhrklo tak, až jsem uvažovala, jestli nejet do nemocnice, protože to bylo fakt tak na tři vložky… ale pak už zas v normě, řekli mi, že předtím se mi to tam zadržovalo a vyhrklo to najednou. čistila jsem sem se asi 5 týdnů…
Já to zažívam teď
7.1 jsem měla plánovaný císař, vše proběhlo v pořádku, dokonce jsem se i rychle postavila na nohy…očistky jsem měla asi první týden silné, ale prý je to normální, asi po 3 týdnech očistky zmizely a zůstalo jen slabé špinění, radovala jsem se že už budu mít klid, ale omyl…už 4dny se opět trápim, byla jsem v šoku když jsem s malým v noci vztala a chlustlo to ze mě..teď to pořát trvá a zdá se mi že je to teda čím dál tím intenzivnější, mám opravdu strach jestli je vše v pořádku..teď se to zrovna ze mě valí opravdu hodně a docela panikařím jsem zvědavá co bude do rána
![]()
Zdravím, je normální, že se očistky jakoby vracejí? Už několikrát to vypadalo, že konec a pak to zase zesílilo, asi už celkem 3×-4×. Jsem 4 týdny po akutní sekci. Mám pocit, že mě asi pořádně nevyčistili. Děkuji za odpovědi.