Vrácení peněz, nevím co dělat

Anonymní
14.1.25 16:38

Vrácení peněz, nevím co dělat

Dobrý den, dostala jsem se do nehezké situace. Čekám dítě se svým ex přítelem. Vyhodil mě z bytu, dal mi 6 tisíc (nikde jsme si žádnou smlouvu nepodepsali), po sdělení, že se má dítě brzy narodit a že kvůli alimentům bude soud mi řekl, že okamžitě chce těch 6 tisíc. Momentálně na to nemám, nemám si ani kde půjčit. Chce mě podat na PČR. Jak to je? Můžu z toho něco mít, žádám ho o splátkový kalendář, což znamená 1500 měsíčně, nebo-li na 4×. On to, ale odmítá. Co mám dělat? Jsem zoufalá

Prosím o zachování anonymity, je to citlivé téma. Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Svetluska55
14.1.25 16:41

Tak mu sděl, ze ty po něm budeš zase požadovat peníze na vybavicku, minimálně 10.000, na což máš nárok.
A taky alimenty na dítě a na neprovdanou matku, až se dítě narodí.
Jej, ten bude platit příštích 20 let, chlapec.

• Citovat
  • Upravit
80271
14.1.25 16:41
@Anonymní píše: Více
žádnou smlouvu nemá, chce tě jen vydusit, nic mu nedávej a už vůbec ho nežádej o splátkový kalendář,
po porodu co nejdříve podej na soud „určení otcovství“ a „stanovení alimentů“, je to darebák
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37183
14.1.25 16:43

Poslala bych ho někam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.1.25 16:43

@stinga začal vyhrožovat, že k soudu si vezme i právníka a udělá vše pro to, aby mi vzali dítě. Může to tak být? Nebo mi malého nechají? Jsem v koncích😭

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.1.25 16:44

Všem moc děkuji za uklidnění. :,(

• Citovat
  • Upravit
37183
14.1.25 16:46

Jestli nejsi feťačka, nebudeš dítě zanedbávat, nebo s ním bydlet pod mostem tak není důvod ti brát dítě. Chce tě jen vydusit. Vůbec se s ním nebav at jsi do porodu v klidu. Až se dítě narodí začni teprve řešit alimenty atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.1.25 16:47

@JancaS84 děkuji mockrát 😭 😭

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.1.25 16:48

@JancaS84 nejsem feťačka, ani alkoholička střechu nad hlavou mám, výbavičku taky, prakticky už i vše nachystané. On nemá vůbec nic

• Citovat
  • Upravit
Svetluska55
14.1.25 16:48

Ty jsi feťačka nebo bezdomovkyně, ze by ti mělo být odebrano dítě?
Asi ne, že..
Vyhrožuje, aby se tě zbavil, tak se nedej. Platit bude muset. Pokud se rozhodne rozporovat, že je otec, jeste zacaluje DNA testy, pokud otec je.
Jen je smutné, že umožníš, aby se tyhle geny šířily, pán je evidentně slepá vývojová větev..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.1.25 16:51

@Svetluska55 nikdy se tak nezachoval, lituji, že bude mít jeho geny, ale udělám vše pro to aby tohle malý nikdy neudělal..

• Citovat
  • Upravit
3634
14.1.25 16:52

Nenech se jím tak rozhazovat! Kdyby ti to pomohlo, obrať se na bezplatnou právní poradnu (Člověk v tísni atd.) a tam by tě provedli celým procesem určení otcovství, podání návrhu na svěření dítěte do tvé péče, stanovení alimentů atd. Možná bych ti to i doporučila, protože proti tomu… se kterým jsi počala dítě možná nebudeš mít nervy bojovat a hlavně musíš být důsledně informována o svých právech a jeho povinnostech. Mmch., on taky bude mít jistá práva. Ale poraď se v občanské právní poradně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
537
14.1.25 16:53

Vůbec se tím nestresuj, ať si na PČR klidně jde. :lol: O žádný splátkový kalendář toho bl*ečka nežádej. Naopak, jak už padlo, oznam mu, že po něm budeš chtít polovinu výdajů na výbavičku, alimenty na dítě i neprovdanou matku. K soudu ať si vezme koho chce, pokud nechlastáš a nebudeš dítě zanedbávat, nikdo ti ho brát nebude. Klid. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.1.25 16:53

@teroonka děkuji mockrát, obrátím se na ně

• Citovat
  • Upravit
37183
14.1.25 16:54

No a zvládneš to případně bez alimentů od něj? Jakou má cca výplatu?
Zvážila bych jestli mu nezavrit pusu tím, že od něj nebudeš chtít alimenty a on nebude požadovat styk s dítětem a zapsání do RL.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna