Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@Vada v době soudu ji bude ještě 9 let ale sama si dokáže říct ze tam nechce.. čeká nás určitě OSPOD tak jestli to pomůže když to sama tam řekne… ale já sama jsem z toho spatna. Aby mi dite řeklo že radši uteče ze školy než aby šla k otci… Nevím no
Myslim, ze se jedna o celkem minimalni styk, takže jo, šanci má. Možná krom toho mesice o prázdninách. Ale možná by se povedlo nějaké přechodné „zvykaci“ období.
@j.a.n.i1 ted ji soudně mel mít 1× za 14 dni pa-ne což nefungovalo bral si ji 1 za čtvrt roku někdy I po půl roce.. takže já usilují o to aby ji měl 1× za měsíc na víkend jelikož dcera k němu nechce, bojí se ho, breci ze spaní než k němu ma jet stane se I ze se počůra. NEDOVOLIM aby si někdo jako on vyžadoval takový styk s dcerou… nestará se o ní
@Anonymní píše: Více
Najdi rychle dětského klinického (ať to je klinický psycholog, ne poradenský) psychologa a nech si napsat zprávu, že pro její psychický stav je to nevhodné. Mělo by to u soudu pomoci.
Ty nemáš moct co dovolovat. Dite ma na otce pravo. Tak asi dostal rozum a chce s dcerou obnovit styk. Na tobě je, dceři pomoci to zvládnout.
@araw promiň, ale pokud se ti skoro 10 leté dite pocurava vždy když má jít k otci, breci ze spaní, rika ze uteče ze školy někam aby nemusela k otci, bojí se ho… tak asi uděláš vše aby jsi to dite ochránila ne?!!! Otec se o ní nestará vecne exekuce na výživné, nestará se o ní necháva ji samotnou když ji má mít 2 dny tak to je prostě i pro mě moc. Pokud to tobě přijde normální tak prosim, me teda ne!
@araw a ano na otce právo má, ale když si sama řekne že pro ni tata neexistuje ze ho nechce! Že proste je ji líp bez něj tak ji nebudu dávat med kolem pusy když sama vidím a vím jaký je.
@araw A nebo spíš snížit alimenty…
Dítě má na otce nárok, ale pokud k němu nechce, tak to není nárok, ale trest.
@Viktorka33 píše: Více
dítě nemá bohužel na otce nárok, ale otec má nárok na dítě
tak na to si dej pozor, v dnešní době ti soud a OSPOD přikáže, že musíš dítě připravovat a motivovat pro styk s otcem a když ne, tak v krajním případě, dceru dají do výchovného ústavu, aby se naučila otce mít ráda
ty nedovolíš
ale soud vám to může přikázat
@stinga nechápu proč do výchovného ústavu když mi s přítelem se o ní staráme sourozence tu ma taky a má se tu krásně… To snad je v jiných případech a ne tam kde mi fungujeme pecujeme a otec je na…
Zdravím, chci se zeptat otec se v 1 roce života dcery na nás vykašlal nasel si o 18 let starsi ženu s 2 dětmi a byly jsme pro něj vzduch. Několikrát exekuce na výživné, dceru si bral 1 za čtvrt roku někdy i delší doba, když byla měsíc v nemocnici ani se neozval. Teď mi ale do datovky přistál jeho návrh k soudu ze chce dceru co 14 dni od pa-po a že jí bude v pondělí vozit do školy.( otec bydlí 100km od nás). O Vánocích že chce 1 rok aby trávila Vánoce u něj druhé pak zase u mě a narokuje si měsíc prázdnin v létě… a nebo stridava pece uplne… dite u něj být nechce, když tam byla jednou za toho čtvrt roku psala mi celý víkend, otec se jí nevěnuje, nechával jí i samotnou doma. Musím si taky vzít právníka protoze toto je uz i na mě moc ale má vůbec takový člověk narok na úspěch? Jako otec co si ji bere jak se mu zlíbí, vztah spolu nemají vůbec… co bych měla navrhnout já? Nebo jak se bránit?