Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@stinga Ano máš pravdu…já jsem reagovala na to: že dítě má právo na otce.. což je mimo misu, v této diskuze, když k němu nechce…ale bohužel i mizerni tatove toto právo mají…
@stinga pokud dcera jde na OSPOD a má právo si říct svůj názor nevidím důvod proč by měla někde do ústavu… otec sni pretrhal Vztahy a nemá ho ráda, na tom se nic nezmění! Idkyby mela byt rok někde zavřená věřím že nezmění názor! Když někdo hodně ublizi a zklame a ubližuje tak dite nebude nikdy ho brát…
@Anonymní píše: Více
Ale do toho „ústavu“, nebo do Klokánku, nebo kam, to dítě nedají, protože se o něho dobře nestaráš, ale proto, abys na dceru neměla vliv a ona se naučila milovat otce.
Je to na palici.
Naprosto Tě chápu. Rozumím tomu, že chceš dcerku ochránit. Taky bych na Tvém místě chtěla. Bohužel nevím, co poradit. Jen snad najmout opravdu dobrého právníka, který se na toto specializuje.
Držít Ti pěsti, ať to pro Tebe a Tvou dcerku dopadne dobře. ![]()
@Viktorka33 píše: Více
Bohužel, i mizerní otcové mají právo. Když dítě brečí a stýská se mu po tatínkovi, nikdo ho nedonutí se dítěti věnovat, milovat ho, když on nechce.
Ale jakmile si tatínek vzpomene třeba po x letech, že nějaké dítě má, musejí se všichni podřídit „otci já mám právo“. A nikoho nezajímá, jak se to dítě cítí.
@Anonymní píše: Více
Protože se často upřednostňují zájmy rodiče před zájmy dítěte a tento postoj je tak zakořeněný, že i kdyby to mělo dítěti ublížit, tak někteří tak rozhodnou a zájem dítěte je nezajímá. Bohužel. Bojuj za dítě. Co bych udělala já, psát nebudu, ale jednala bych srdcem.
@Kipa22 tak pokud dítě k otci nechce, tak nevidím důvod na to dítě platit.
@Setere píše: Více
Takže otec roky na dítě kašlal, takže s ním dítě nemá utvořený dobrý vztah a proto na něj nebude platit? To je tedy úvaha.
Takže stačí, když otec nechce na dítě platit, že se na něj vykašle, aby ho přestalo mít dítě rádo a má důvod přestat platit. Nech si to patentovat.
Bohužel byly ty případy, kdy, dítě nechtělo k otci a soud to vyhodnotil tak, že ho k tomu navádí matka a dítě bylo umístěno na dost dlouhou dobu někam do ústavu, aby bylo mimo vliv matky
Před pár lety byl případ holčičky, kterou matka odmítla do toho ústavu vydat, tak se to řešilo exekučně, přijela policie, dítě násilím rvali od matky. Holčička nakonec skončila snad na tři měsíce na dětské psychiatrii, kde ji prevychovavali, aby měla ráda tatínka, kterého ani neznala.
@mado píše: Více
A jak tu holčičku převychovali? To jí každý den opakovali nějakou tatínkovskou láskyplnou mantru? ![]()
@Kipa22 Tak zas si nedelejme iluze, že to mnohdy neni způsobené ovlivnovanim matkou.
Ano, ne vždy, ale zas tak výjimečné to taky neni.
@Kipa22 píše: Více
ono se to opravdu stalo, nejméně dva případy jsem zachytila na netu, zprávách. Ale je možné, že je takových případů víc.
@mado to snad ne?! Takže se mám jako bát, že já, která se starám o dceru sama ještě o ní přijdu do nějakého ústavu jen proto že otec na ni 5 let kašle a nemá k němu žádný vztah ani cit??? To je snad zlý sen ne? Jako dcera jde na OSPOD vypovídat tak snad ji pomůžou a ne že ji šoupnou pryč.
@Kipa22 píše: Více
No to já nevím. Bylo to ve zprávách, pak v nějakém publicistickém pořadu. Mluvila tam primářka psychiatrie, že dítě je na neutrální půdě a každý rodič ji může navštěvovat nebo telefonovat jen v určenou dobu a určený čas a kontrolou personálu. Aby ani jeden z rodičů na ní nevytvářel nátlak a dítěti je vysvětlováno, že důležití jsou oba rodiče. A jak je tam to díté dlouhodobě, tahle tam snad byla tři měsíce nebo ještě déle, tak se má zformovat její pohled na oba rodiče.
No přišlo mi to hrozné, jak tu holku tahali nasilim od matky a pak ji ti policajti vedli do léčebny, tam ti psychicky nemocné a retardované děti a ona mezi nimi musela být.
A nakonec to dopadlo tak, že rozsudek rozšiřeného styku, jak chtěl otec, platil.
Naštěstí se mě to netýká, tak dal už jsem to nějak následovala.
@mado píše: Více
ono už nikdy nikde nebylo, jak to dopadlo - možná je dítě psychicky zlomené, navždy poznamenané, hlavně když tatík dosáhl svého
![]()
@stinga píše: Více
Myslím si, že dítě to musí hodně poznamenat. Vždyť si vem, že to dítě mělo třeba nejdříve tatínka rádo. Tím, jak otec na dítě kašlal a nezajímal se, dítěti časem došlo, jaká ta láska od otce ve skutečnosti je a zařídilo se podle toho. Žilo si spokojeně s maminkou a najednou se otec probral, že má taky nějaké právo. A dítě díky tomu skončí v léčebně, kde ho nutí milovat člověka, který ho zradil. Dost by mě zajímalo, co tam těm dětem přesně hustí do hlavy.