Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@Prelesta píše: Víceže, je to naprostý hnus, že může projít situace, že soud nechá dítě zavřít do ústavu, aby se naučilo mít rádo otce
Děvče, rada je taková, vyhledej hodně dobrého právníka na rodinné právo. Vyslechne tě a da ti nejpřesnější informace, jak postupovat, sepíše návrh a zastoupí u soudu. Určitě to nepodstupuj sama. Držím tobě a hlavně dcerce pěsti ![]()
Tady je zase tolik pochopeni pro matku, hned tak jednoznacne odsouzeni otce a ani naznak toho, ze je matka pravděpodobně silne zaujata proti otci, jen to spatne maskuje takovymi klasickymi recmi
.
Jak asi takovato matka doma, pred dcerou, mluvi o otci, ze.
.
A prekrucovani o psychiatrickych klinikach, taky klasika.
Zeny, důležití jsou oba rodice.
Prvotni tazatelka nevypada, ze by striktne vazila argumenty pro a proti, chapala vyznam obou rodičů pro dite, byla vnitrne ztotožněna s tim, ze dite, jeho pocity, jeho formovani a jeho nazorove smerovani nejsou majetkem matky, a ze pri co nalezani co nejlepsiho zajmu ditete je nutne se co nejvic oprostit od subjektivni zaujatosti.
Vyhovovalo by ji, kdyby otec ze zivota ditete co nejvic vyficel, klasika.
@stinga píše: Více
No, paní soudkyně se usmaží i s tatíkem v pekle.
@Kipa22 píše: Více
Nechci se znovu zapletat do stejnych diskuzi, ale chci se jen zeptat, jestli pripoustis,ze neco jako syndrom zavrzeneho rodice existuje?
(A nasledne pak, ze to v drtive většině byva práce te „maminky“, a jak bys takovou situaci resila ty? Kdyz uz k ni doslo. Ze pravdepodobne za prispeni statnich orgánů, vidim jako dost jasne to je ale na jinou debatu.)
@Kipa22 píše: Více
Nesmysl, máš informace z bulváru. Také jsem to četla a holčičky mi bylo hrozně líto a nechápala jsem to, ale jsem zvídavá, tak jsem na netu našla rozsudek a jeho odůvodnění. Z toho už to vyznívalo úplně jinak. Ačkoli syndrom zavrženého rodiče není oficiální diagnóza, tak se prostě děje - některé matky a často i jejich matky děti poštvávají proti druhému rodiči a naprosto ho v jeho očí znemožní a vytvoří v nich strach z toho rodiče.
@ally123 píše: Více
Jo, právě jsem chtěl napsat, že tohle vzniká kvůli šíleným matkám, které navádějí své dítě proti otci, a pak na to často doplatí i nevinní lidé. ![]()
A zakladatelce doporučuji právníka se specializací na rodinné právo a připravit se, že na soudě bude slyšena i druhá strana, a pokud něco podstatného zakladatelka zamlčuje, tak se to nejspíš u soudu provalí (jako třeba v tom případu z bulváru). Právníkovi doporučuji říct celou pravdu, ať s ní může pracovat a není u soudu překvapen. Pokud bude argumentovat strachem dítěte z otce, tak jsou pravděpodobné posudky znalce na dítě, otce i matku.
Pokud si otec našel starší ženu se dvěma dětmi a stále s ní je, tak záleží, co je to za rodinu a jak žije, pokud je v pohodě, tak soud asi těžko shledá, že by nebyl schopný se o holčičku postarat a je velmi pravděpodobné, že půjde nějakou cestou obnovení rodinných vazeb.
Zakladatelka tu napsala některé své názory a přesvědčení, které pro soud fakt dobré nejsou, takže doporučuji začít pracovat na zlepšení vztahu mezi dítětem s otcem. Z toho, co tu naspala, vyznívá, že v dítěti podporuje právě to zavržení otce.
@ally123 píše: Více
a dle tvého názoru pomůže na nalezení lásky k otci půlroční pobyt v pasťáku?
@ondrej190 píše: Více
ten tatík 8 LET na dítě S R A L zvysoka a najednou chce střídavku?
![]()
@ondrej190 píše: Více
Ano, samozřejmě, pro děti jsou důležití oba rodiče. Proč si to neuvědomil i tento otec? Proč se vykašlal na své dítě v jeho roce, kdy je jasné, že delší odloučení způsobí to, že dítě na něho zapomene a nebudují se vazby? Proč se raději věnoval nové ženě a jejím dětem, než svému vlastnímu dítěti? Opustil matku i s dítětem ve zranitelném období, kdy byla nejspíš na RD. Právo na to, rozejít se se ženou, měl, ale ne na to, vykašlat se na své dítě.
Chudák, teď si bude hrát na syndrom zavrženého rodiče. A co syndrom zavrženého dítěte? Kde by dítě skončilo, kdyby se matka v jeho roce zachovala stejně jako otec?
Čekala jsem, kdy se tady objevíš a budeš se opět zastávat otce, kterého vůbec nezajímají pocity jeho vlastního dítěte.
Dítě k otci nepravidelně chodí. Je tam nešťastné. Proč? Holčičce je 9 let, není to vzdorovitá puberťačka. Proč se jí otec nevěnuje, když ji má jednou za čas? Proč si s ní nehraje, neblbne, nesmějou se spolu? Přeci není problém zabavit 9 leté dítě, aby bylo spokojené a na další návštěvu se těšilo. Jenomže to vyžaduje taky nějaké úsilí a snahu od rodiče. Ne, že dcerku přiveze k sobě domů a jde si po svém.
Už jsem tu mnohokrát psala o vztahu mé dcery a jejího otce, nechci o tom psát a rozhodně to nepíšu proto, že si chci stěžovat. To rozhodně ne. Ale nedá mi to, to neuvést jako příklad. Otec na naši dceru kašlal (a opět kašle). Ale měl takovou světlou chvilku, jak to v diskuzích nazývám, kdy byl s dcerou v kontaktu a i se s ní občas vídal. Dcera už tedy byla daleko starší, než holčička zakladatelky, nicméně si myslím, že by to bylo stejné v jakémkoliv věku dcery. Otec ji vzal na akci, kde to dceru bavilo a kde se ji naprosto věnoval. Pro dceru to byl v podstatě cizí člověk. Vím, že ho to muselo stát hodně úsilí, za což jsem mu nesmírně vděčná, že z toho byl nervózní, protože neměli vybudovaný vztah (jeho vinou), ale dcera přijela domů naprosto šťastná, rozzářená, plná zážitků a věřím tomu, že kdyby jí nabídl, že u něho může přespat, neváhala by ani na vteřinu. Moc se těšila na další setkání s ním. Chci tím říct, že kdyby se otec v tomto příběhu opravdu snažil, aby se s ním dcerka cítila dobře, že by k němu jistě chodila ráda a těšila by se na něho. A i kdyby o něm matka mluvila špatně, že by se sice dcerce k otci nejdříve nechtělo, ale jakmile by se u něho „rozkoukala“, tak že by si ten víkend s ním opravdu pěkně užila.
Jak se k ní asi otec chová, když se z toho v 9 letech počůrává? Když od něho nešťastná volá matce, že už tam nechce být? Když přemýšlí o tom, že radši uteče ze školy, než jít k otci? Neměl by se především otec zamyslet nad svým přístupem k dceři? Proč si ji jednou za čtvrt/půl roku bere, když se jí nevěnuje, neudělá si na ní čas, nechává jí samotnou doma? Za to, že spolu mají takhle špatný vztah, může jednoznačně otec. Ale bohužel, jak už to bývá, to odnese matka a především dítě, které na tom všem má nejmenší podíl. Velmi smutné. ![]()
Příspěvek upraven 04.01.25 v 14:35
Jakou stridavku, chce ji jednou za 14 dnu od patku do pondělí, tedy celkem minimalni styk, pouze s predavkou tak, aby se nemusel videt s matkou.
Vybočují akorát ty prazdniny.
@j.a.n.i1 píše: Více
jo, slovo střídavka beru zpět, ale pořád platí to, že na dítě 8 let kašlal a najednou chce teda víkendy a měsíc prázdnin?
Tak na vikendech mi neprijde nic extra, prazdniny uz jsme komentovala. 8 lete dite snad je schopno byt s nekym, i když ho extra nezna 2 dny a pokud se vidět nezačnou, tak si vztah urcite neudelaji. A pokud je jinak normální, tak lepší pozdě, než nikdy. ![]()
Ano, bylo by ideální nastavit nejake prechodne „poznavaci“ obdobi, ale aby se to povedlo, tak k tomu nesmi pristupovat stylem, ten haj.zl se nezajimal, tak se nebude smet zajimat ano ted.