Soud 25

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2929
4.1.25 16:03
@jege píše: Více

Ok, ty asi ne, pokud myslis, ze je to pro dite to nejlepsi, ja bych mel jiny nazor.
Ovsem taky to muze byt tak, ze se o to nestarani matka postará. Takovych případů bylo. Cimz netvrdim, ze nejsou i muzi, kteri se fakt radi starat prestanou z lenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2929
4.1.25 16:09
@Prelesta píše: Více

Ok, celkem rozumna odpoved, dejme tomu.
Ale prece jen by bylo fajn uvest i toto, cos tu ted napsala. Protoze to je dulezite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2929
4.1.25 16:13
@Zeoli píše: Více

No jo, ale elementarni spravedlnost v tom nehledejme, ze?
Zvlast, kdyz se o tem nezajem obvykle nekdo rad postara.
A krome toho taky existuji nevdecne deti.
Jestlipak by takto psaly mistni zeny, kdyby se to v naprosto prevazne mire tykalo zrovna jich a ne mužů. To by bylo nářků a podpory pro ne tady :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2884
4.1.25 16:23
@ondrej190 píše: Více

Tak co se týče mého osobního příběhu, tak spravedlnost v tom opravdu nehledám. Protože v tom žádná není. :,( A ano, máš naprostou pravdu, o ten nezájem o dceru se otec sám velice rád postaral. ;) A kdybych se takto zachovala já ke svému vlastnímu dítěti, tak bych chodila kanálama a pokud bych psala do diskuze, „sypala bych si písek na hlavu“, co jsem to za matku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4965
4.1.25 16:37

Já bych požádala OSPOD odoporučení na dobrého mediátora a nařízení úvodního sezení s mediátorem (OSPOD na rozdíl od soudu nemůže nařídit mediaci, ale úvodní sezení ano). A pokusila bych se rozklíčovat, proč otec chce najednou změnu. Jestli se o dítě nezajímal a bral si ho jednou za čtvrt roku, tak proč to najednou chce jinak a jak si představuje, že to bude probíhat? Je ochoten přistoupit na nějaký postupný zvykací režim, aby dcera neměla z návštěv u něj strach? V zájmu dítěte rozhodně je, aby mělo dobrý vztah s oběma rodiči, tak OK, pojďme se bavit, jak toho dosáhnout, ne jak spolu bojovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
196
4.1.25 16:52
@stinga píše: Více

Té holčičce to asi ve výsledku pomohlo, byl tam syndrom zavrženého rodiče a bylo to dílo maminky a babičky, někde pak později psali, že je u táty a v pohodě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22776
4.1.25 17:03

@ally123 mě takhle někdo vytrhnout z mého prostředí a zavřít na několik měsíců do psychiatrické léčebny, tak z toho mám trauma na dosmrti a nevěřím nikomu z dospělých.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40494
4.1.25 17:04
@Setere píše: Více

Platíš za prvotní selhání, kdy máš dítě, které jsi nechtěl. Pokud se navíc o dítě 10 let nestaráš, tak už nemáš nárok na nic, jenom platit. Samozřejmě, pokud to všemožně bojkotovala matka, tak si zaslouží jít do pekla, ale dítě jako takové za to nemůže. Raději bych nebyl s dítětem vůbec, než za cenu toho, že se mě bude bát a mít z toho problémy. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40494
4.1.25 17:05

Určitě je to lepší, než kvůli vlastnímu egu stresovat dítě a postarat se mu o psychické problémy na celý život. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
196
4.1.25 17:06
@mado píše: Více

A ty si myslíš, že u matky byla v psychicky zdravém prostředí? Tak nebyla, no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22776
4.1.25 17:09

@ally123 tak hlavně, že vše se dělo pro dobro a v zájmu toho dítěte. Že si tím vůbec dospělí nevyřizovali své účty a soud rozhodl s ohledem na psychické následky dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80066
4.1.25 17:09
@Jeremi píše: Více

no přesně, také by mě zajímala ta náhlá změna otcova chování, a jak píšeš možná bude prospěšné vybudovat s ním dobrý vztah,
i když já už bych mu apriori nevěřila nic dobrého, když byl schopen 8 roků holčičku vyghostovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
196
4.1.25 17:13
@stinga píše: Více

Nikdy nevíš, co za tím je. Máme jen jednostranné informace a já už jsem se takhle divila hodněkrát, když jsem pak slyšela i druhou stranu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80066
4.1.25 17:13

tak bavme se o případu zakladatelky, ne o všech kauzách rozvedených rodičů, na to může sloužit jiná diskuse,
tady otec bezdůvodně odstřihl malou roční holčičku téměř úplně, koukl na ni jednou za čtvrt roku, to fakt není rodičovský vztah, a teď z neznámého důvodu chce pravidelný styk a měsíc prázdnin? jak se stala ta změna?
a cosi meleš o nevděčných dětech - jak nevděčná je ta teď 9letá holka, která svého otce téměř 8 let neviděla a bojí se ho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80066
4.1.25 17:16
@Setere píše: Více

ale tady tento otec se 8 let nestaral, nestýkal a alimenty platil s problémy,
jak píšu, neřešme všechny otce a všechny kauzy, ale jen tohoto otce a toto dítě, o kterém je diskuse
kdyby měl dítě rád, tak by se s ním stýkal i těch 8 let, teď je to pro holku cizí chlap, kterého se bojí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna