Vratná kauce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4
29.9.24 14:41

Vratná kauce

Dobré odpoledne, chci se optat, zda s tímto máte někdo zkušenosti, popřípadě jak jste to vyřešili.
Bydleli jsme v bývalém pronájmu necelých 9let, vše ohledně majitele probíhalo v pořádku, ať už co se týče vyúčtování, či jiných domluv - reagoval ihned, zkrátka žádný problém.
Letos 21.8. jsme podepsali výpověď z bytu a šli jsme do většího. Při podpisu smlouvy jsme prošli byt, kdy ještě před námi zapsal, že předáváme bez vad, a prostě vše proběhlo jak má. Kauci jsme měli 25tis., ohledně té, jsme se domluvili, že nám ji pošle 15. následující měsíc. V pořádku, ale.. 15.9. již bylo, kauce nikde a majitel nereaguje. Já rozumím, že možná čekal na nějaké vyúčtování, ale přijde mi nefér, že nám neodpoví ani smskou. Měli jsme velké výdaje při stěhování (kauce, realitka, vyšší nájem) a už z principu bychom peníze chtěli zpět.
Chci se optat, zda jste někdo řešil stejný problém. Kam se obrátit? Mám již začít někde jednat, nebo ještě vyčkat? :nevim:
Děkuji za reakce. A všem přeji hezký zbytek neděle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6626
29.9.24 14:46

Kauci vám nejspíše bude vracet až po vyůčtování energií, což je až příští rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1250
29.9.24 14:50

@Janli
Asi to tak bude, ale bylo by od něj fajn, kdyby jim to napsal, nebo nějak reagoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
29.9.24 15:08

@Janli To si myslíme taky, jen tedy nerozumím tomu, proč nám říkal, že to pošle 15. na účet. A hlavně, což mě zaráží nejvíc, že absolutně nereaguje a dělá mrtvého brouka :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
5.10.24 21:36

Pokud pronajímatel nereaguje a kauci Vám nevrátil ve stanovené lhůtě, zkusila bych mu znovu napsat s výzvou k dodržení smluvních podmínek. Pokud se nedočkáte odpovědi, doporučuji obrátit se na právníka nebo na poradenské služby, které se specializují na nájemní vztahy. Někdy je účinné zaslat doporučený dopis na upomínku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
7.10.24 20:41

Asi by to chtělo popostrčit! ✉️ Zkusil bych si s majitelem dohodnout setkání face to face, případně poslat doporučený dopis s urgencí. Možná taky kontaktuj někoho, kdo by ti mohl právně poradit, jenom pro sichr. Je jasný, že chceš peníze rychle zpět, takže bych neváhala přitlačit. 📩 📞

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
8.10.24 11:32

Edit. Peníze nemáme, majitel stále nereaguje. :zed: Šílený. Na maily bez reakce, smsky zrovna tak a mobil věčně nedostupný.
Včera jsem mluvila s bývalou sousedkou, tak říkala, že ji den zpět přišlo vyúčtování. Napadlo mě, jestli přeci jen nečeká až mu za nás také něco přijde :nevim:.. Každopádně počkáme ještě pár dní, a pak se obrátím na nějakou právní pomoc, jak radíte.
Vážně super žadonit o navrácení vlastních peněz :zed:.. mějte pěkný zbytek dne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
8.10.24 14:00

To je teda situace 🤦‍♀️ Měla bych asi taky trošku trému, kdybych nedostala svou kauci zpátky. Doporučila bych Vám zkusit sepsat oficiální dopis a poslat ho doporučeně - někdy to lidi víc popoství, když vidí písemnou formu. A jestli se nic dál neděje, možná právník by nebyl špatná cesta. Držím palce! 🍀 🤞

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
23.10.24 13:17

@Pivonkovka děkuji. Dnešním dnem mi došla trpělivost :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie