Vrozená pupeční kýla

756
11.5.12 21:24

vrozená pupeční kýla

ahojte holky…chci se zeptat těch co měly mimčo s kýlou..kdy to asi tak samo začne zalízat? :nevim: že si řeknu..je o něco menší a asi se to samo zatáhne? dr říkal nechat tak…buď se sama zatáhne nebo bude operace.máme 4 měsíce a zatím nepozoruju zlepšení.díky za odpovědi :) :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5052
11.5.12 21:29

Dceři je 3,5 a má jí sále. Dle DR na chyrurgii se čeká cca do 7-8 let a pak se teprv operuje. Dceru to nebolí jen má velké břicho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lucie46
11.5.12 21:30

Ahojky, my mame pupecni kylu a doktorka nam rekla to samy… davame hodne na brisko tim se to zatahuje a taky vim, ze se to nejak lepi, aby se to zatahlo, ale na to se zeptej my to nedelame, jen nam to doktorka v nemocnici doporucovala, ale nam to docela zalejza tak nelepime…

• Citovat
  • Upravit
7499
11.5.12 21:34

Moje nejstarší taky měla pupeční + ještě jednu asi 3 cm nad pupkem.Operovali jí obě ve dvou letech,ale jen kvůli té horní,tu museli udělat,tak při té příležitosti udělali,i ten pupík.Dr.mi sám říkal,že jenom ten pupík by klidně nechali.Stejně se jí to pak zase povolilo a má to stejné jako před operací.Mě osobně se pupeční kýla sama zatáhla asi v šesti letech a manžel jí má do dnes a zcela bez potíží ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47103
11.5.12 21:45

Můj chlapeček ji měl od narození do cca 4 měsíců a v roce se mu bohužel vrátila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2248
11.5.12 22:24

Malé se to začalo zatahovat jakmile začaly sílit břišní svaly, cca kolem 5. měsíce už kýlu neměla. Dávej hodně na bříško, cvičte s nožičkami, ať se je naučí přitahovat k bříšku a uvidíš, že to půjde samo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31287
11.5.12 22:57

tak náš malej měl tříselnou kýlu, tu mu už operovali ve 3 měsících, a prý má i drobnou pupeční kýlu.
Ta se prý ale nijak neřeší, až případně u starších dětí, kdyby s tím byly nějaké potíže.
Mě ani neradili nějaké cviky, bandáže a pod. prostě jen to nechat být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepřihl. Starrky
12.5.12 14:21

Náš syn měl taky pupeční kýlu a pomohlo nám používání kýlního pásu - kýla se úplně ztratila.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure