Vrtání, řezání, lepení aj. - jak na to

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
18305
8.11.13 09:52

Vrtání, řezání, lepení,...

Zdravím všechny diskutující - myslím, že tohle téma tu zatím chybí. Potřebujete něco drobného doma opravit, upravit atd. a nevíte, jak na to?
Tak si pojďme radit navzájem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18305
8.11.13 09:55

A mám hned úvodní dotaz: když potřebujete provrtat plechový kryt (pro vytažení jednoho kabelu navíc…) a nechcete poškrábat lakovaný povrch (ani „omlátit“ barvu z okolí vrtané díry), jak to děláte? Já zatím znám jenom přelepení vrtaného místa izolepou nebo obalení celého předmětu strečkou (smršťovací průtažnou fólií). Ale určitě existujou další fígle - jen o nich nevím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3678
8.11.13 10:15

Tak to jsem jeste nikdy nevrtala a ze mam svou vlastni vrtacku :-) Nicmene bych vrtla malym vrtakem, jukla co to dela a podle toho bud necim prelepila, nebo vzala vetsi vrtak a pak to treba premazka nejakym hobby lakem. Ale nastesti u nas doma nic pohobneho nehrozi a netusim u ceho treba by plechovy leskly kryt byl :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5532
8.11.13 11:25

@Jura007 Já osobně jsem do plechu nevrtala, ale manžel má na plech nějaký speciální vrták. Má to nějak přizpůsobený ten hrot, a potom má ještě takový ve tvaru kuželu. Má krátkou ostrou špičku a potom se rozšiřuje do kužele. Nevšimla jsem si, že by mu to někde ujelo, ani si nikdy nestěžoval, takže asi vrtají oba dobře :think: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
8.11.13 16:13
@tterka píše:
@Jura007 Já osobně jsem do plechu nevrtala, ale manžel má na plech nějaký speciální vrták. Má to nějak přizpůsobený ten hrot, a potom má ještě takový ve tvaru kuželu. Má krátkou ostrou špičku a potom se rozšiřuje do kužele. Nevšimla jsem si, že by mu to někde ujelo, ani si nikdy nestěžoval, takže asi vrtají oba dobře :think: :)

Ještě ses ho měla zeptat na cenu těch vrtáků… :) Teď už se dají sehnat i trochu levnější, ale jednu dobu byla cean toho „stromečku“ asi polovina minimální mzdy… :think: :oops: Takže člověk někdy hledá i levnější improvizace.
A ten „stromeček“ řeší jen kruhovitost/oválnost díry. Neřeší poškrábaný lakovaný povrchokolo vrtaného otvoru…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
8.11.13 16:15
@michee píše:
Tak to jsem jeste nikdy nevrtala a ze mam svou vlastni vrtacku :-) Nicmene bych vrtla malym vrtakem, jukla co to dela a podle toho bud necim prelepila, nebo vzala vetsi vrtak a pak to treba premazka nejakym hobby lakem. Ale nastesti u nas doma nic pohobneho nehrozi a netusim u ceho treba by plechovy leskly kryt byl :nevim:

Třeba nový elektrický sporák… nebo plynový kotel (někdy je tam uvnitř nachystaná svorkovnice na dodatečné venkovní čidlo, jen otvor v krytu „jaksi“ chybí…) Anebo… a že by se toho našlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3678
8.11.13 18:42
@Jura007 píše:
Třeba nový elektrický sporák… nebo plynový kotel (někdy je tam uvnitř nachystaná svorkovnice na dodatečné venkovní čidlo, jen otvor v krytu „jaksi“ chybí…) Anebo… a že by se toho našlo…

Tak na takove veci bychom sehnali remeslniky :-) ja spis delam takove domaci kutilske veci jako je vrtani do zdi pro poveseni policky, obrazku, malovani, sadrovani, tmeleni a podobne matlaci cinnosti, kde je predevsim potreba trpelivost, kterou muj manzel jaksi nema :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
7.12.13 17:24

Dobrý večer, mám opět dotaz - sháním nápady na připevnění koupelnového zrcadla tak, aby to připevnění nebylo zepředu vidět. Zatím mně známí navrhli jen přilepit zrcadlo natvrdo Chemoprénem/Lepoxem nebo oboustranně lepící polyuretanovou páskou. Má někdo ještě jiný nápad? (Samozřejmě proveditelný… :oops: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
7.12.13 17:34

@Jura007 koupit zrcadlové kachličky a nalepit to speciál lepidlem na ty stávající - některé - ty menší, udrží i oboustranná lepící páska ono záleží na velikosti zrcadla :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
7.12.13 17:40

Mně už oboustranka udržela i zrcadlo 80×80 cm tloušťky 3mm. A nechtěl ych tu zrcadlovou plochu dělenou… :oops:
Ještě mě teda napadlo vyrubat kachličky v místě, kam chci zrcadlo, pak si buď nechat vyrobit (i s broušením hran) zrcadlo na míru nebo vybrat hotové s vhodným rozměrem - a vsadit ho do jedné úrovně povrchu s kachličkama (tak, aby nevystupovalo nad povrch). Ale nevím, jestli bude stačit lepidlo na obkladačky nebo musí být něco spešl… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1011
7.12.13 17:43

@Jura007
U nás se v prodejně sklenářství, kde rámují a paspartují obrázky, řežou zrcadla atd. prodávají takové kovové pláty s háčkem /různé dle velikosti např. 5×10 cm, 5×15 cm./
Ten plát /držák/ je opatřen samolepicí vrstvou, ten ochranný kryt se sejme a celý ten plát, kterého je součástí ten háček se nalepí na zrcadlo. Pokud je zrcadlo větší, tak klidně dva - do každého rohu.Ten háček se nasune na skobičku, kterou navrtáš do zdi.

Mám s tím perfektní několikaletou zkušenost, visí nám na tom všechny zrcadla, i velké velikosti ccc 2m x 1 m. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1011
7.12.13 17:45

http://www.e-zrcadlo.cz/…-plechy.html

Něco takového, jen já mám ty plechové pláty samolepící.
Nevěřila jsem tomu, ale udrží to zrcadlo i velmi těžké.

Příspěvek upraven 07.12.13 v 17:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
7.12.13 17:47

@Jura007 to vybourávání kachliček je zbytečně pracné :think: já zrcadlo lepila páskou :mrgreen: má 60×40, drží 3 roky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26653
7.12.13 18:12

Pokud vybouráte kachličky tak pak zrcadlo nalepit na akryl :palec:,poradí v každé prodejně. A určitě to bude vypadat líp, než nalepit na obklady :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
7.12.13 19:01

Pokud lepení, tak jedině MAMUTEM!!! drží opravdu vše, zrcadlo, prahy, přechodovky, desky apod…Vyzkoušeno!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný