VŠ Český jazyk
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
VŠ Český jazyk prosím o info
Ahoj, prosím studentky na VŠ, co studují Český jazyk na pedagogické fakultě o informaci. Jaká je náročnost, co Vás překvapilo mile či nemile?:-)
Dostala jsem se na dvě VŠ a do pondělí se musím rozhodnout, zda si vyberu češtinu nebo ten druhý obor. Čeština mě láká víc, ale bojím se její náročnosti. Někdo říka, že se to dá. Někdo, že je to katastrofa. Jedná se konkrétně o Upol. Studujete některá češtinu v Olomouci? Ale klidně i jinde. Předem díky za informace ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Jinak čeština náročná je, ovšem na pajde méně náročná mez na filosofické fakultě. To ti myslím potvrdi všichni
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dostala jsem se na Speciální pedagogika - vychovatelství a teď na odvolání Český jazyk a literatura se zaměřením na vzdělávání + speciální pedagogika pro 2.stupeň ZŠ a SŠ. Ráda bych češtinu, ale bojím se její náročnosti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@truelly Ano, vím, že na fildě je náročnější, rozebírá se více do hlouubky. Kdežto na pedárně je to více na tu výuku. Děsím se Staroslověnštiny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Co se týče uplatnění, rozhodně je lepší čeština a specka. Vychovatelku můžeš dělat i bez studia vychovatelstvi, když máš pedagog. Vzdelani. Holt by to byla větší Makacka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@truelly Ale toto je Speciální pedagogika - vychovatelství, ne normální vychovatelství a navazující magisterské je Speciální pedagogika - poradenství. Můžeš dělat v pedagogicko-psychologické poradně a různých institucí.
Mě by spíše zajímalo, kdo se studiem češtiny má zkušenosti. A jak vypadá ta staroslověnština. Ta je tam prý nejhorší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Klaarynka píše:
@truelly Ano, vím, že na fildě je náročnější, rozebírá se více do hlouubky. Kdežto na pedárně je to více na tu výuku. Děsím se Staroslověnštiny.
Uz tedy nestuduji, mam uz par let hotovo. Staroslovenstina byla docela masakr, meli jsme na ni takoveho zapaleneho kantora, takze na prvni pokus u zkousky nas vsechny komplet vyhazel. ![]()
Ano, bylo to nekdy narocne, ale bavilo me to a cj mam rada porad.
Jako druhy obor jsem mela nemcinu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No musím si rýpnout. V úvodním příspěvku máš dvě chyby v interpunkci, konkrétně chybějící čárky v souvětí. Ale jinak zrovna olomouckého pajdáku bych se nebála. Ten druhý obor má mnohem horší uplatnění. Jdi do té češtiny. Nejtěžší je opravdu staroslověnština a historický vývoj jazyka, ale musím říct, že ve srovnání se studiem historie to byla brnkačka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@cilly Díky za info. Stejně nechápu, proč se Staroslověnština učí, když je učitelům pak k…,
Co je na ní nejnáročnějšího? Já miluju literaturu, rozbory děl, ale nemusím syntax. O Staroslověnštině nevím nic. No, čeština + němčina, to musel být mazec!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Darebačka To rýpnutí nevadí, spíše jsem za to ráda. Nejsem po střední. Studovala bych to kombinovaně. Navíc 15 let od maturity. O to víc mám z toho vítr. Nerada bych vyletěla, proto se rozmýšlím, jestli tam vůbec jít.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Klaarynka píše:
@truelly Ale toto je Speciální pedagogika - vychovatelství, ne normální vychovatelství a navazující magisterské je Speciální pedagogika - poradenství. Můžeš dělat v pedagogicko-psychologické poradně a různých institucí.
Mě by spíše zajímalo, kdo se studiem češtiny má zkušenosti. A jak vypadá ta staroslověnština. Ta je tam prý nejhorší.
Me teda staroslovenstina bavila hodne
A vubec cele studium cestiny bylo fajn. Sice to nebylo uplne jednoduche, ale to jsem ani necekala. Jako druhy obor jsrm mela dejepis a s nim jsem bojovala mnohem vic ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Klaarynka Na té staroslověnštině poznáš, jak se jazyk tvořil. Já neumím azbuku, takže jsem se musela nejdřív naučit to vůbec číst a psát, pak už to šlo lépe. Holky, co měly kombinaci čj a rj, na tom byly znatelně lépe.
No a pak jsme si pomáhali v Bibli, protože staroslověnské texty jsou duchovního rázu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem přesvědčená, že zrovna obory jako čeština, dějepis, ale i cizí jazyky se dají v pohodě zvládnout, pokud se člověk svědomitě připravuje. Navíc na studenty kombinovaného studia jsou přece jen kladeny o něco nižší nároky. Znám lidi, co vystudovali češtinu na VŠ poté, co ztroskotali na jiných oborech. Ani ta staroslověnština není nepřekonatelná. A i kdyby se nepodařilo zkoušku udělat napoprvé, na nějaký další pokus to dáš. Studenti na vysokých školách končí proto, že to obvykle sami vzdají.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Darebačka Tak to já bych nevzdala, to ne. Jen tak nějak po těch letech bez školy, mám trochu obavy. A když někdo napíše, že ho studium češtiny přímo bavilo, tak to uklidní. Ale rozhodně si nemyslím, že kombinované studium je jednodušší. Je to hlavně samostudium. Co se na prezenčním studiu průběžně probírá, dálkař musí zvládnout sám doma. Každé má své klady a zápory.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit