VŠ dálkově v Olomouci
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
VŠ dálkově v Olomouci.
Dobrý večer ženy,
chodíte některé na dálkové studium VŠ v Olomouci? Koukám po netu, chtěla bych začít studovat při prckovi, ale mnoho oborů není právě pro dálkové studium a prezenčně bych to tedy nedávala samozřejmě
mám SŠ zdravotnickou, obor zdr. laborant. Chtěla bych si vybrat buď něco co by se mi hodilo k oboru, ale nebráním se ekonomice nebo jinému oboru. Chtěla bych na sobě ještě trošku pracovat a využít toho, že jsem doma a něco třeba dokázat, že na to ještě pořád mám
díky za vaše příspěvky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Myslím si, že v Olomouci se nic kromě Moravské VŠ studovat dálkově nedá a Moravskou si zaplatíš. Nechci kecat, ale když jsem se o to tak 4 roky zpátky zajímala, tak na UP jsou tak dva obory a podle mě nemůžou mít uplatnění. Co zkusit Zlín nebo brno? Tam už je trošku víc na výběr.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Studovala jsem dálkově na CMTF UP, ale je to už pár let, určitě ke změnám došlo.
Mrkni na http://www.upol.cz/…dijni-obory/ - nechej si vyhledat obory, u nichž je umožněno kombinované studium (zřejmě bakalářské - předpokládám, že nejsi Bc., takže navazující magisterské ne) a uvidíš. Pak možná vybereš obor. Určitě dálkově studovat lze. Akorát v Olomouci není fakulta ekonomická a ani obory zaměřené na ekonomiku, IT atd. (nevím, kde bydlíš, možná pak zkusit Zlín, Brno, Ostravu?).
Pokud máš obor, jaký máš, možná je dálkové studium i na Caritas (VOŠ sociální, ale nevím, jestli po absolvování nemáš „jen“ DiS.
).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý večer,
velmi zvažte Moravskou. Má pověst nekvalitní školy. Studentí odešli do měst, kde mají ekonomické školy větší tradici. Co se týká Caritas VOŠS to je kapitola sama pro sebe. Poměry tam jsou velmi nestandardní. Vše se velmi rozebírá, osobní vztahy jsou veřejným tajemstvím, pomluvy. Existuje žena, která vzhledem k pracovním zkušenostem a spoluprací s Charitou musela víceméně odejít, byl jí připisován osobní vztah s lidmi z Charity. Nechutné praktiky. Ženy, které nechtějí být primárně pečovatelkami tam mají velmi těžkou pozici.
- Citovat
- Upravit
Děkuji opožděně za názory
nakonec bych možná uvažovala o Brnu. Na Moravskou nechci jít…už kvůli tomu poslednímu příspěvku i…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den,
já jsem s dotyčnou studovala. To byla kauza kauz. Ať slečna udělala cokoliv (skvělé nápady, kontakty) tak to učitelkou humanitární pomoci bylo kritizováno. Když si našla praxi jako si běžně studenti hledali sami, tak studentka, která šla po ní na praxi na stejné místo byla vyměněna za jinou, která zjišťovala nakolik vztah k mentorovi na praxi byl osobní. Učitelky z VOŠky začaly dotyčného hromadně kontaktovat. Doteď je to pro některé vyučující téma. Můžeme klidně mluvit o stalkingu a paragrafu pomluvy.
- Citovat
- Upravit
Bohužel, těžko říct, co se na Caritas dělo a děje. V r. 2010 (?) byly vyhozeny desítky lidí na propedeutickém semináři (jak psát absolvent.,Bc. práci). Přitom předmět na VOŠ lze dle zákona absolvovat ještě následující semestr. Docela svévole (vzhledem k tomu, že studium tím, že je zároveň s vysokou se započítává do let studia). Studenti tehdy přecházeli hromadně na Dorkas. (Ředitel Caritas neumožňuje přesuny z jiných škol). Studenti v šoku ze studia na Caritas hodnotili Dorkas hodně pozitivně.
- Citovat
- Upravit
Ahoj, v Olomouci se dálkově (dnes kombinovaně) na UP studovat dá. Vzhledem k tvému původnímu oboru doporučuji Pedagogickou fakultu dva obory vychova-ke-zdravi-se-zamerenim-na-vzdelavani: http://www.pdf.upol.cz/…zdelavani-1/ a ucitelstvi-praktickeho-vyucovani-a-odborneho-vycviku: http://www.pdf.upol.cz/…eho-vycviku/,
studium je příjmné, dá se zvládnout, je zaměřeno hodně na seminární práce. Je zadarmo. U prvního se dá krásně navázat i na magisterské studium Učitelství sociálních a zdravovědných předmětů pro střední a vyšší odborné školy. Mohla bys pak třeba učit na SZŠ.
- Citovat
- Upravit
Je to tak
Člověk si říká, jak si může dovolit učitelka ze zdravek vydusit studující tím, že se rozhodne, že ji zkoušku nedá, aby viděla jak bude reagovat a pak zakončí: „Takže vám na naší škole záleží“. (Studentka vypomáhala na Charitě). I když existovalo několik možností jak situaci řešit, nechtěla jí je vyučující nabídnout, navíc že by neuměla, se nedá říct. Jednomu z ředitelů Charit údajně u zkoušky řekla, že asi na školu vzhledem k věku nemá (bylo mu tehdy 33 let) a školu už má.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, myslím, že na MD se dá pěkně studovat FHS UTB ve Zlíně, není potřeba vysoký percentil a mají tam dálkové obory..jinak UPOL asi..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
?
Tak já myslím že je asi spousta dálkových oborů na Upol, které jsou kvalitní. Psychologie, obory na FTK atd.. Tady byla asi spíše diskuze o konkrétních jiných školách.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dovolím si tu napsat můj názor na studium na CMTF a CARITAS v Olomouci. Když jsem sama hledala informace před přijímačkami, dala bych zlato za takové informace. Hlásila jsem se na kombinované studium Charitativní a sociální práce. Vzali cca každého druhého až třetího. Prý je v dnešní době již menší zájem o sociální obory, protože zaměstnání pak nejsou až tak dobře placená jako třeba v bankovní sféře. Až po nástupu na studia jsem zjistila, že více jak polovina „prvňáků“ už do druháku nepůjde. Já sama jsem odešla po prvních měsících a to především díky tomu, že bych studium nestíhala - při rodině a dětech. Údajně lidi odchází ne proto, že by je vyhazovali, ale proto, že školu nedávají - postupně zjistí, že je to náročnější než si mysleli. Naprostá většina studentů jsou holky a mnohé z nich také odešly už zpočátku - spočítaly si náklady. Sice jsme věděly, že v třeťáku nás čeká dlouhatánská praxe, ale nečekala jsem, že i v prváku i v druháku. V prváku je povinností obětovat na praxi 10 dní a ještě 3 dni v lednu na naprosto povinný sraz někde v hotelu. Vyvléknout se z toho nejde, tedy kdo pracuje vysloveně v soc. oblasti, může si půl praxe odečíst. Další věc, která mě nepříjemně překvapila, bylo, že „profesoři“ neměli pro nás rozumná skripta (až na výjimky). Moje kamarádka studuje naprosto stejný obor v Praze na ETS a když mi ukazovala skripta, šla jsem do mdlob
Ta snad nepotřebovala si už ani půjčovat knihy, jak je měla od vyučujících krásně zpracované. Na Caritasce (ano, studuje pouze na ní, i když podle stránek CMTF se může jevit, že budete studovat fyzicky na CMTF)vás zahrnou hromadou povinné a nepovinné četby, několika nic neříkajícími powerpointových slidů - a prokousejte se v tom sami! Tedy jen si připravit materiál pro studium zabere spoustu času. Podle mě a dalších bývalých studentek, tohle studium nemůže dát člověk, který pracuje 8,5 hodiny denně a ještě má k tomu rodinu, tedy hlavně děti. Ze tří věcí: škola, rodina, práce…jde stíhat jen dvě. Není divu, že naprostá většina mé třídy tvořili lidi, kteří jednu z těch tří věcí (rodina, děti, práce) v životě neměli. Jinak tam byly moc praktické předměty, až na drobné výjimky. Mrzelo, že se do nás snažili naládovat tu svou katolickou víru - k tomu ten vyučující byl neskutečně nudný. Jinak byli „profesoři“ moc prima. Přednášky člověka bavili, horší pak to samostudium
Ještě jsem zapomněla zmínit to, že do prváku berou tolik lidí proto, že na každého dostávají cca 60.000kč dotace na studenta - prý je to tak na všech VŠ a prvák je všude obecně takové síto. Ještě také jsem zaslechla, že nejvíce lidí odchází v prváku na Caritasce po praxi. Důvod nevím. Když bych to tak měla shrnout, tak se přidávám k obecnému názoru, že Caritaska je náročná. Ale jsou i daleko náročnější vysoké školy. Důležité je si srovnat priority a uvědomit si, co jste ochotní obětovat - pro mě je důležitější rodina než kariéra.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, stodovala jste některá Speciální pedagogiku pro 2.st ZŠ? Pokud ano, je učivo moc obsáhle? Dalo by se zvládnou dálkově s tím, kdyby to bylo s Cj? A ještě dotaz. Vy, co jste studovaly dálkově Výchovu ke zdraví, jak jste to měly s praxí? Prý se tam musí na lyžák, plavání apod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nedoporučuji CMTF UPOL. Sociální pedagogika. 45 nas vzali na konci druheho roku už jen 15 zustalo. Prehnane naroky 18 predmetu (zkouska+zapocet).Plno nesm. predmetu Metdodologi 1,2 na ktere nejspis vyleti dalsi lidi a v zivote ji nepouzijete…Plno lidi si tam hodni sve ego. Na druhou stranu fajn profesori z praxe. Plno rozporu student je pro ne cislo a nesmi(!!!)mit nazor. Taky neskutecna praxe…devcata NE
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@EndyRo Až tak? Já tam jdu za 3 týdny dělat přijímačky na speciální pedagogiku. Docela jsi mě vyděsila. Ještě tam studuješ nebo jsi odešla? Mě zase strašili Brnem. Že Olomouc je proti Brnu na pohodu. @EndyRo
- načítám...
- Citovat
- Zmínit