VŠ free: Hledám ekonomický obor, kde bych jednoduše získala titul

26.11.25 19:00

VŠ rychle

Ahoj maminy.

Na jakou VŠ doporučíte jít kde vlastně za nic (nebo za minimum studia) dostanete titul/diplom? Jakože si ho člověk koupí - platí školné?

Takhle.. Jsem v práci, kde vše znám a umím, ale abych se mohla posunout výš, tak na to potřebuji vysokoškolský titul. Bez něj tu práci dělat nemůžu i když ty znalosti a zkušenosti mám (je to sice soukromá firma, ale stává se z ní korporát a bez titulu se člověk nikam výš nedostane). Nejedná se o žádného doktora nebo jinou odbornou službu, ale klasicky dělám v obchodním/ekonomickém prostředí.

Nebo zkušenosti s nějakou zahraniční univerzitou kde mi to za „poplatek (školné)“ dají?

Případně nějaká VŠ, kde si to člověk „odsedí“ a pak bude mít zápočty a zkoušky a následně po těch třech letech titul? Je taková VŠ?

Děkuji.

Příspěvek upraven 27.11.25 v 17:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2451
26.11.25 19:23

Obor ktery je blizky Vasi praci, co uz umite a kombinovane ci distacne.
Prezencni studium tedy ne.

napriklad socialni politika, verejna sprava, socialni prace, mozna andragogika

Ktera univerzita, mesto? Soukroma (skolen) nebo verejna VS (zdarma)?
Jake mate moznisti v okoli? Otazka je moc obecna.

ekonomka je podle tezsi (navic matika, statisticke metody…)

Ktere dny byste chtela vyuku? Verejne VS mivaji obvykle nektery vsedni den.
Soukrome jedou hlavne vikendy.

Na nektetych oborech je navic praxe, kterou je mozne uznat ze zamestnani, pokud v oboru pracujete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21054
26.11.25 19:26
@NoName1208 píše: Více

Nějakou soukromou ekonomiku s dálkovým studiem. Mě napadá Sting apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2451
26.11.25 19:37

Na oborech ktere se tykaji verejne spravy byva taky ekonomie ale ne tak tezka jako na klasicke ekonomicke fakulte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37069
26.11.25 20:02

Já mám soukromou VS ekonomku, která už teda není. Ale určitě to nedali komukoliv kdo si to zaplatil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23142
26.11.25 21:47

Já si dodělávala maturitu na soukromém dalkovem studiu, 4 roky, do prvaku nás nastoupilo tak 30 a reálně do konce nedošla ani polovina. Spousta lidí mela za to, že když si to platí, nebudou muset nic, bohužel to tak nebylo a brzy odpadli, učit jsme se museli.
Myslím, že na VŠ to nebude jiné :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
26.11.25 21:57

Myslím, že soukromá škola většinou dělá vše pro to aby studenta udržela ( ústupky v počtu pokusů, odložené deadliny - mám z doslechu od známého kdysi..), ale titul zadarmo nedá.. zaplatíš stejně ať to uděláš nebo ne..
Třeba se pletu. Taky hledám ekonomku, kde mi toho Ing dají za školné 🤷

Ještě tip - zkusit se podívat na Slovensko, tam prý mají nižší nároky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.11.25 21:59

@Klokan776 A nemáte konkrétní tip na nějakou tu slovenskou VŠ nebo univerzitu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
26.11.25 22:00

Vysoká škola finanční a správní. Manžel tam chodil a kdyby byl schopný dodržet docházku, tak by byl v suchu. Bohužel toho schopný nebyl :mrgreen:

Nicméně že by se musel učit nebo něco psát to nehrozilo. Tak třeba mrkni tam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.11.25 22:27

@Tichošlápek
A co studoval za obor? A fakt jen stačilo dojít na přednášky a měl titul? 😀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
26.11.25 22:33

@NoName1208 obor finance. A ano, nechtěli skutečně prakticky nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11321
26.11.25 23:05
@Tichošlápek píše: Více

To bylo tak jednoduché, až ho to nebavilo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
26.11.25 23:11

@Trojlístek rada bych ho nejak pozitivne obhájila, ale faktem je, ze se na to proste vykašlal. A kdyz tam milostivě zavítáš dvakrat za semestr, tak to uz tě nevytrhne ani to školné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2446
27.11.25 04:02

V soukromé firmě přeci na diplomu nikdo nelpí, jde o schopnosti, ne? Není důvod ten diplom mít, tituly se nikde nepíšou, to je jen ve státním. :think: Jestli ti někdo nevěší bulíky na nos, protože tě povýšit prostě nechtějí..

Nicméně s tou rychlostí - teoreticky nejrychlejší jsou MBA obory, to je třeba míň než rok. Ale požadavky jsou různé - někdy na vstupu (buď musíš mít Bc., nebo někdy stačí třeba 5-10 let manažerské práce), někdy na výstupu - u těch, co toho moc nechtějí, většinou chybí akreditace, takže ti ten titul někde neuznají (ale záleží, kde pracuješ). A cenově jak které, dá se i pod 100 tis., jsou i za 250 tis… Kdybys chtěla normál, jen prostě snadný obor, tak moc s tou rychlostí nehneš, standard jsou 3 roky Bc. (teoreticky se dá stihnout za 2) a 2 roky Ing. (to moc urychlit nejde).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
27.11.25 07:47
@NoName1208 píše: Více

Nedávno jsem zaslechla na obědě rozhovor dvou mladých lidí, jak si kupují titul na VŠE. Tak klidne zkus si tu. Jak se k tomu dostat, ale fakt netuším. Ja tam musela delat klasické zkoušky a jeste jsme psali diplomku. Ale to bylo za krále klacka. Dnes uz mozna stačí zacinkat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze