Studium mediciny v neskoršom veku, zkusenosti?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Studium mediciny v neskoršom veku
Ahojte,
Som relatívne čerstvou absolventkou inzinierskeho studia. Po skole som zacala pracovat, a bohuzial citim, ze praca ma absolutne nenaplnuje. Po gympli som si vybrala technicky obor lebo mi to prislo rozumne. Ale dnes stale viac uvazujem, ze som mala ist studovat medicinu - vtedy som z toho mala strach a bala som sa, ze to nezvladnem.
Chcem sa opytat, poznate niekoho (a idealne zenu) kto zacal studium v neskorsom veku? Da sa to utiahnut? Problem je, ze jedneho dna by som chcela mat aj deti. Neviem, ci je to skutocna moznost toto cele zvladnut.
Dakujem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
MDDr. Mgr. Kamila Zvolánková je takovým příkladem. Původně byla učitelka a pak se rozhodla vystudovat ještě zubařinu. Je i na instagramu, kde jsem se od ní toto dozvěděla a mohlo by tě to inspirovat. Pokud máš ig, zkus jí napsat, třeba by ti řekla více k tomu, jak se s tím poprala ona. Dnes má navíc i svou kliniku estetické medicíny, takže jede a nepřestává. Dítko také stihla. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mam známou, co si behem studia medicíny, navíc v Německu, poridila 2 deti. Ted uz jsou deti v jeslich a ve školce a ona pracuje,.. ne ze by to neslo, ale bude to zahul, zvlast pokud si pořídíš ty deti. A teda medina nejde delat dálkově, mas vymyšlený, z čeho budes zit, kdo tě bude během studia živit? Je to spousta let… ja ted dělám pri praci a dětech dálkově pajdak, lehká skola, ale časově narocne. Mam toho az po krk a akutně potrebuju vypnout. Mam pred sebou jeste rok. Poslední asi půlrok si snad denně nadávám, ze jsem do toho šla. Medinu si ted představit nedokážu, ani kdybych nemusela chodit do práce a trávila cely den ve skole. A to mam vystudovaný podobny obor, státnice z anatomie, takze hlavu na to snad mam… ale věkem to učení jde hůř, s dětmi na nějakou systematickou přípravu neni cas…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na medicíně jsem měla spolužáka, který už měl za sebou magisterské studium z farmacie. V ročníku byla holka, která to měla podobně, už i dítě, taky to byla její druhá VŠ. Ale s tou jsem nebyla v kruhu, tak nevím konkrétně, jak to měla. Asi takhle - všechno jde, když se chce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Teri1212 píše: Více
Ahoj, pokud jsi relativně čerstvou absolventkou Ing. oboru, tak ti bude tak kolem 25 let třeba? To mi zas tolik nepřijde. My na medicíně měli pár lidí, kterým bylo přes 30 let (i holky) a jednomu pánovi tak 45 let možná, ale je fakt, že ho vyhodili po prváku, který ještě opakoval, ale podle mě se vůbec neučil, takže je to o přístupu také. Já kvůli zdravotním problémům rozkládala ročník a přerušovala, takže ve výsledku mi pak bylo ve 4. ročníku nějakých 28 let a spolužákům kolem 23 let. A přijali mě v pohodě, ani netušili, že jsem starší (vypadám o dost mladší, než jsem, teď už je mi kolem 40 let).
Akorát je možná problém, jak s penězi, nevím, jestli tě třeba může živit partner, nebo máš něco našetřené, protože alespoň já bych první tři roky studia vůbec nebyla schopná pracovat kvůli učení se (přes léto jsem zas tahala zkoušky, ale třeba spolužáci někde pracovali na brigádách).
A jestli to lze skloubit s dětmi - studium bych s nimi upřímně asi nedala, ale pokud bys třeba dítě měla hned po škole, tak by to třeba šlo, akorát je blbý, že z toho pak vypadneš a když nastoupíš do práce po nějaké době MD, tak bude asi těžší si to vše obnovit, ale nic není nemožné, moje mamka je Dr. a rok po škole pracovala a pak šla na MD na dlouhou dobu a pak se vrátila a taky ok. Držím moc palce, za mě je medicína nejzajímavější obor, i když velmi náročný.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Midaku píše: Více
Za sociku mely dost casto studentky mediciny deti, pry jim tam i doporucovali vzhl. k obsahu a povinnostem pri studiu nejlepe tretak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Beata68 píše: Více
Ahoj, ďakujem, vyzerá veľmi inšpiratívne, ozvem sa jej ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lollitka píše: Více
Ďakujem moc za motivujúcu správu! A ako si to prosím potom mala so začiatkom kariéry? Nebol vek problém? Alebo teda prípadne vek+dieťa..
Je mi jasné, že je tam veľa praktických vecí, ktoré by som si musela naplánovať - vrátane financií. Teraz ma hlavne zaujímajú nejaké príbehy žien, ktoré to zvládli, prípadne ako ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem šla na zubní lékařství normálně po maturitě a po tretaku se mi narodila dcera, na konci pataku syn, státnice jsem dělala s velkými rozestupy několika měsíců, abych se s miminem stihla naučit. Studium bylo s dítětem těžké, žádné volno, víkendy, všechno padlo na učení. Neprerusovala jsem, manžel taky ještě studoval a do toho pracoval, u hlídání jsme se střídali a víceméně to vykryli sami. Zpětně bych to udělala stejně, ačkoliv jsme místy opravdu padali na pusu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, je mi přes 30 letos dokončuji bc. obor na lf. A hlásím se na medicínu. Předtím jsem studovala medicínu neúspěšně a potom pracovala - kdyby někoho zajímalo kam mi utekly roky.
Při studiu mám dost flexibilní práci, teď třeba chodím jen o víkendech. Protože aktuální škola má šílenej rozvrh, kdy v týdnu nemám volno.
Tuhle práci si plánuju držet i při dalším studiu. Poplatí mi sociální a zdravotní.
Pokud bych se dostala na medicínu a dařilo by se mi, snažila bych se dostat stipendium od budoucí práce.
Co se týče dětí, tak já nejsem mateřský typ. Pokud by se stalo
, tak máš 3 roky na přerušení aniž by se ti to započítávalo do celkové doby studia.
Je to jako v práci máš 3 roky nárok na mateřskou a pak už nikoho nezajímá, že máš dítě.
Jinak doporučuji instagramový profil: medička mudruje ta má děti 2, mamana medicině ta má 3. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit