VŠ Karviná - studujete, budete studovat?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
VŠ Karviná - studujete, budete studovat?
Ahoj, právě jsem se vybičovala a poslala přihlášku na VŠ do Karviné.
Chvilku se těším, chvilku mám strach, že to nezvládnu.
Jste tu někdo, kdo nastupuje od září do prváku dálkově na tuto VŠ?
Nebo už studuje?
Jediné, co mě mrzí je, že už zrušili e-learning. ![]()
To byl pro mě největší tahák. No co se dá dělat.
Jak je škola náročná? Co přijímačky? Učili jste se na ně hodně?
Co matematika? Té se bojím nejvíc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Hellik píše:
Ahoj, právě jsem se vybičovala a poslala přihlášku na VŠ do Karviné.
Chvilku se těším, chvilku mám strach, že to nezvládnu.
Jste tu někdo, kdo nastupuje od září do prváku dálkově na tuto VŠ?
Nebo už studuje?
Jediné, co mě mrzí je, že už zrušili e-learning.
To byl pro mě největší tahák. No co se dá dělat.
Jak je škola náročná? Co přijímačky? Učili jste se na ně hodně?
Co matematika? Té se bojím nejvíc.
a do kdy se davaji přihlášky?? ja myslela, že do konce února… a kdy maš přijimačky:?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hellik ahoj, mam tuto skolu vystudovanou. matematika a mikroekonomie jsou nejvetsi zahul… matematika jen v pripade, pokud ji bude ucit Godulova - to je opravdu mazec. jinak se da zvladnout v pohode…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, já ukončuji druhý ročník, ptej se na cokoliv ![]()
jdeš na bakalářské nebo navazující?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Presne, jak pise nekdo nade mnou, Matika je masakr, kdyz ji prednsi Godulova…uaaa, o mile pani docentce se mi obcas i zdavalo (a to jsem byla dalkar, vidat ji casteji, tak nespim jeste ted
)
Mikro/Makro ekonomie je „sranda“- nevim, prednasi jeste Tuleja? jeee, na nej byl taaaak pekny pohled
![]()
Lebiedzik uz je asi taky mimo, co? ten zas byl na muj vkus mooooc prisny…
docela dost lidi nadava i na anglinu, ale to nevim, tu jsem nemusela delat…
ale jinak je to celkem v pohode…a kdyz se sejde fajn parta „spoluzaku“, tak muze byt i dalkove studium jeden velky mejdan
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@agulka píše:
a do kdy se davaji přihlášky?? ja myslela, že do konce února… a kdy maš přijimačky:?
Druhé kolo je pro přihlášky do 31.8. a přijímačky jsou na začátku září.
@igracek
Jdu na Bc. Ty to studuješ formou toho E-learningu, viď? Já tam právě psala a ze studijního mi odepsali, že ten elearning už není. Pěkně mě to štve…
Nevíš, jak hodně se využívá internet při klasickém komb. studiu? Jestli třeba nějaké testy jsou přes internet - třeba zápočty a tak. A co zkoušky? Žijeme s manželem v Praze a na Moravě máme rodinu… babička a děda. Pro mě je to supr s hlídáním, že můžu bydlet u nich a chodit na zkoušky a tak.
Když děláš zkoušky, udělala jsi je vždycky napoprvé, nebo často vyhazují?
@evulkanov – panebože Goudulová - to jméno už je samo o sobě nesympatický
Mě trefí, matiku jsem měla hodně dávno. Jako úplně blbá na ní nejsem, ale i tak se toho bojím. Musím si oprášit úplné základy… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Godulovou jsem taky měla z matiky - matika z prváku byl jedinej předmět za celých 5let studia, který jsem opakovala příští rok, hnus.
Jinak Tuleju jsme taky měli na přednášky mikro makro, ten byl supr, měla jsem ho pak i u státnic. Ale na zkoušku z mikra a makra se tenkrát chodilo k nějakýmu hlavnímu (na jméno si nevzpomenu
, razil heslo, že ženská nepatří na Vš, ale k plotně, té zkoušky jsme se všichni báli a fakt to stálo za to, už tam není).
Já teda studovala prezenčně magisterské a promovala už v r. 2005.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Z tý matiky mám fakt vítr… Už jsem se jí dlouho neučila. Teď se dívám na ty přijímačky, tak hodně věcí si musím zopakovávat, abych přišla na to, jak se to počítá.. U něčeho vůbec nevím… Asi počítají, že středoškolskou matiku musíte zvládat, co?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dino jooo, tu souhrnou zkousku si taky pamatuju, ja sla tehy nastesti k te zenske (boze, jak se jmenuje???
), tak to bylo v klidu…toho „mileho“ pana jsem pak potkala u jine zkousky, kdy uz mi ruply nervy tim, jak rypal, zvedla jsem se, ze prijdu jindy…a on na me „ale no tak, to nejak zvladneme“…a odesla jsem s B ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zuziky nejmenoval se Polouček? Nebo to byl někdo jinej? Tý jo, já tak zapomínám.
A ještě strašnej byl Fuchs - dějiny ekonomických teorií ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hellik já šla tenkrát hned po střední - z obchodní akademie. Takže mi nedělaly problémy ekonomické předměty, ale matiku jsme na obchodce moc neměli, takže jsem plavala, než jsem se překousala tím prvákem. Pak už to šlo, jak si zvykneš na ten systém.
Ale třeba lidi z gymplu takový problémy neměli, ti měli základy matiky dost dobrý.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@igracek píše:
Ahoj, já ukončuji druhý ročník, ptej se na cokoliv
jdeš na bakalářské nebo navazující?
Ahoj, já bych ráda na navazující, takže jsem koukala na ty vzorové testy z minulého roku. Igračku, jde někde najít i nějaké další z předešlých let? Ať toho vyzkouším víc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gába27 píše:
Ahoj, já bych ráda na navazující, takže jsem koukala na ty vzorové testy z minulého roku. Igračku, jde někde najít i nějaké další z předešlých let? Ať toho vyzkouším víc.
taky uvažuji o navazujícím.. jakou máš školu bc. kde?
a prosím Tě jaké jsou tam ješt otevřene obory na to druhé kolo? ja to tam nějaké neumím najít..
Díky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@agulka píše:
taky uvažuji o navazujícím.. jakou máš školu bc. kde?a prosím Tě jaké jsou tam ješt otevřene obory na to druhé kolo? ja to tam nějaké neumím najít..
Díky
Já ty obory viděla na těch jejich stránkách http://www.slu.cz/opf/cz/uchazeci. Já mám soukromou VŠ v Ostravě, obhajoba v září 2012. Tři spolužáci šli na Slezinu už v tom září, test prý byl v pohodě. Ze 180 bodů prý stačilo 60. No nevím, nevím. Ta matika mi připadá docela hustá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A ještě, co se týče zkoušek… Kolik jste jich měli v prvním semestru a kolik ve druhém…
A co zápočty, dělají se testy třeba přes internet nebo vždy ve škole?
A kolik je tak předmětů v jednom semestru a kolik z toho zkoušek. A když je tam zkouška, je to vždycky formou ústní zkoušky?
@igracek a nevíš, proč zrušili ten e-learning?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit