Studium druhé VŠ - platí se? kolik?

597
24.5.13 20:57

Studium druhé VŠ - platí se? kolik?

Ahojky,

chtěla bych se zeptat jestli někdo víte, popřípadě máte zkušenost.

Vystudovala jsem Bc. eknomku v roce 2005(státnice.) pak sjem dělala navazujicí, ale nepodařilo se mi udělat zkoušku, opakovala jsem ročník a před státnicemi mě vyhodili. v roce 2008. studovala jsem prezenčně

Ted jsem se přihlásila na jinou státni školu - učitelstvi.. včera jsem byla na přijimačkach.. zatím tedy nevím jestli mě vzali nebo ne..

Jen bych se chtěla zeptat jestli kdybych se dostala bych něco platila?? je to kombinovane studium..

ja jsem teď na mateřské…

ptala jsem se tam při těch přijimačkách.. ale nebyli mi schopni odpovědět, že pry se mám písemně obrátit na studijní oddělené..

jen se ptám jestli náhodou někdo nevíte.

Díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5230
24.5.13 21:04

Neplatí se nic. Zatim jsou stále školy zadarmo, platila bys, jen kdybys jí studovala moc dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5164
24.5.13 21:05

Platit budeš určitě, protože si na navazujícím studiu přesáhla délku studia (2 + 1 rok). Každá škola si poplatky stanovuje sama a když si na mateřské tak můžeš požádat o snížení nebo prominutí poplatku a záleží na škole, jak to má nastavené a jestli ti vyhoví. Ale to bych opravdu měli říct na studijním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
597
@Temaho píše:
Neplatí se nic. Zatim jsou stále školy zadarmo, platila bys, jen kdybys jí studovala moc dlouho.

a to nevadí, že už jsem 6roku studovala na VŠ?? tím, že jdu na druhou školu tak by to jelo zase znovu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12870
@Temaho píše:

No vždyť.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
597
24.5.13 21:06
@Baruska2011 píše:
Platit budeš určitě, protože si na navazujícím studiu přesáhla délku studia (2 + 1 rok). Každá škola si poplatky stanovuje sama a když si na mateřské tak můžeš požádat o snížení nebo prominutí poplatku a záleží na škole, jak to má nastavené a jestli ti vyhoví. Ale to bych opravdu měli říct na studijním.

jojo to jsem si myslela.. ale o tom snížení či prominutí jsem nevěděla to bych určitě zkusila.. a nevíš kolik se tak platí +-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5230
24.5.13 21:08

Aha, tak jsem asi mimo, ale já měla za to, že kdyř jdeš znovu navíc na jinou školu, tak se nic neplatí. Tak se omlouvám za milné informace

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5164
24.5.13 21:08
@Helll píše:
jojo to jsem si myslela.. ale o tom snížení či prominutí jsem nevěděla to bych určitě zkusila.. a nevíš kolik se tak platí +-?

Podívej se na stránky školy, tam to většinou je. Nebo si zavolej v pondělí na studijní, každá škola si poplatky stanovuje jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5230
24.5.13 21:09
@Helll píše:
jojo to jsem si myslela.. ale o tom snížení či prominutí jsem nevěděla to bych určitě zkusila.. a nevíš kolik se tak platí +-?

U nás se platí 18 tis. za semestr :zed: ale taky mi to prominuli, přes žádost :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
24.5.13 21:12

Pokud si přesáhla dobu studia (řekla bych že jo), tak platit budeš, škola si určuje tu výši sama, někde bylo k 20 000 za semestr… dá se žádat o prominutí, ale nevím, jak jsou k tomu ochotni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
597
24.5.13 21:12
@Temaho píše:
U nás se platí 18 tis. za semestr :zed: ale taky mi to prominuli, přes žádost :palec:

To jako fakt kolik?? 36 tisíc za rok.. to je šílenství.. to jsem si nemyslela, že to bude tak moc..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
597
24.5.13 21:17

A holky kdybych šla na soukromou kde se platí 50 za rok.. tak to už je konečná částka? nebo bych tam taky musela něco doplácet za to, že jsem už studovala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3946
24.5.13 21:23

@Temaho
a na jaké univerzitě ti to prominuli? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5230
24.5.13 21:24
@karamellka píše:
@Temaho
a na jaké univerzitě ti to prominuli? 8o

Na UJEPu :nevim: Ale já už dodělávám jen státnice, předměty mám splněný dávno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1817
24.5.13 21:33

36tis za rok ti přijde hodně?? u nás je první rok navíc 21tis za semestr, a každý další rok navíc je 35tis za semestr… To bych asi měla změnit vysokou, pokud bych studovala dlouho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze