VOŠ - Svatojánská kolej

5
23.5.13 15:14

VOŠ - Svatojánská kolej

Ahoj holky,
mám podanou přihlášku na tuto VOŠ, studovala jste tam některá z Vás, nebo studujete? Podělte se prosím o vaše zkušenosti s přijímačkami, učením, učiteli
atd. Děkuji. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Nycolka
19.6.13 10:11

Ahoj, taky mám podanou přihlášku :-) Kdy děláš přijímačky? Já v pátek, a vůbec nevím, co od toho čekat :-(

• Citovat
  • Upravit
22
20.8.13 15:33

Moc zdravím a prosím o radu, protože už máš určitě přijímačky úspěšně:-) za sebou. Mohla bys mi prosím napsat jak to tam probíhá a na co se připravit? Dělám je příští týden a nějak mě ta pozvánka vyděsila. Nevíš jak mám chápat to předložení seznamu literatury?
Děkuju Andrea

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nycolka
21.8.13 10:10

Zdravím :-) Já jsem se na školu bohužel nedostala, byl dost velký nával, takže smůla :-( Přijímačky byly celkem v pohodě. Nehorší byl asi první osobní pohovor, ptali se na všeobecný přehled, na co si vzpomeneš… :-/ Po každém samozřejmě něco jiného.. Mě například se ptali, jakou skladbou se zahajuje a co to je Pražské jaro, za jakého prezidenta jsem se narodila, kolik států je v EU, jaké památky se nachází v místě, kde bydlím, do jakého stylu zapadá Karlův most, a jaké sousoší se zde nachází…Jako fakt od všeho trochu.. Na tom jsem asi dost pohořela :-D Na začátku je diktát, ten je lehoučký si myslím, pak test z AJ nebo NJ, podle toho co si vybereš, a ještě test všeobecných znalostí. Na druhém osobním pohovoru už je to jen takový „pokec“ o životních prioritách, o tvé praxi a zkušenostech… Na výtvarku je těžké se připravit, podle toho, co bude za téma. Ale máš k dispozici spoustu času, a pomůcek, takže není se čeho bát :-) Hudební zkouška obsahuje buďto hru na klavír, co si vybereš, a nebo Ti zadá učitel :-) přeju hodně štěstí!!! :-)A k Tvé otázce seznamu literatury - já jsem si vypsala seznam knih, které jsem prostě kdy četla, jak odbornou tak krásnou literaturu, ale nemůžu Ti říct víc, jelikož ji po mě ve finále ani nechtěli :-)

• Citovat
  • Upravit
22
22.8.13 07:52

Ahoj!
Móóc děkuji za reakci. V tom kulturním přehledu taky pěkně plavu, takže už se v duchu loučím s tím, že by mě přijali. Škoda, že se na to nedá nějak připravit:-) Ještě jednou děkuji
 Andrea

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
289
3.6.14 10:58

Ahojky,

Je tu nekdo, kdo to letos zkousi? :-) Popripade, ti co tam chodi, zda se vam tam libi? :-) Uz, jak se tu psalo, vubec nevim, jak se mam pripravovat :-/ Neco vseobecneho si prectu pak na anglictinu kouknu na gramatiku a z hudebky na nauku, nic vic me moc nenapada :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
3.6.14 13:15

zdravím

Taky to zkouším a z blížícím se termínem zkoušek si říkám, že to asi nebylo dobré rozhodnutí. Nejsem nejmladší, ale moje láska k dětem je silnější než strach, že se znemožním a zjistím, že jsem přecenila své síly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
289
3.6.14 13:19

@Majdič To je správné, člověk by měl vyzkoušet vše, zvlášť, když ho to baví :) Budeme doufat, že to nakonec nebude tak těžké. Budu držet palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
3.6.14 13:25

Magdi, kde je Tvůj optimismus! Rozhodnutí je skvělé, držím Ti (Vám) palce, určitě to vyjde!!! Já se zrovna pokouším o nějaké seminárky:-)je to jednoduché, jen kdyby to člověk nenechával na poslední chvíli!
 Andrea

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
3.6.14 13:31

Díky Andrejko, věřím, že to snad dopadne a že se spolu na podzim sejdeme, snad se všichni nezbláznili a nepůjdou studovat do Svatého Jána :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
289
3.6.14 13:32

@Majdič V to také doufám :-( Nyní je všude nával.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
3.6.14 13:41

Co mám informace, zkoušky nebývají až tak těžké problém bude asi opravdu jen vtom, že je všude hodně lidí. Je pravda, že z toho důvodu můžou být letošní zkoušky těžší než dříve, ale to mi neovlivníme. Budeme doufat, že to zvládneme, snad máme nějaké osobní kouzlo uvidíme, protože připravit se na zkoušky se opravdu moc nedá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
289
3.6.14 14:05

Tak si budeme držet palce :kytka: Snad se nám to poštěstí. A @akata vy už tam chodíte? Jak se Vám tam líbí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
25.4.16 15:20

Ahoj holky,

chtěla bych moc poprosit o Vaše zkušenosti s přijímačkami na Svatojánskou kolej. Můžu se zeptat, jako probíhala hudebka a výtvarka? Uvažuji, že to letos zkusím, ale nemůžu si dodat odvahy… nemám totiž za sebou žádnou praxi…
předem moc a moc díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
10.6.16 22:52

Dobrý den, studuje někdo na tyhle škole? Chtěla bych vědět jaké máte zkušenosti. Děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze