Učit se na státnice s prckem?

3085
24.5.13 14:52

Učit se na státnice s prckem?

Ahoj děvčata, je tu někdo kdo se učil na státnice nebo učí na státnice s prckem?? Mám 8. měsíční aktivní mimiko, co mi chodí kolem nábytku a spí max 1,5 2× denně. Ráda bych s někým na toto téma pokecala, třeba i poradila. Děkuji. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4200
24.5.13 15:07

Tak já se učím s ročním na absolutorium a na zkoušky na vysoké, takže chápu, jak je to náročné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
620
24.5.13 15:09

Ahoj, státnicovala jsem před rokem a také měl prcek 8 měsíců. Manžel nedostal dovolenou a já se tak učila jen o víkendech, večerech, nocích a den před státnicema mi přijela na 2 dny mamka. No dala jsem to, ale doteď tomu nemůžu uvěřit :lol:
Chce si zorganizovat domácnost, smířit se s bordelem v bytě, nevyžehleným prádlem, navařit do mrazáku, zatnou zuby a udělat si plán učení. Aspoň si všechno přečíst a umět od každého něco.
Držím palce a mysli na to, jak pak budeš mít volnýýýýýý čas ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3085
24.5.13 15:13

Jee holky, já stále myslím na to, že pak bude volný čas, ale šíleně se bojim toho, že bude hrozná komise a budou se snažit mě dusit, do toho ještě kojím, takže mi přijde, že mám durch vykojenej mozek :D. Proč nejsou nějaká „pravidla“ pro matky u zkoušek, že by se na ně koukalo trochu s takovým malým „handicapem“? Ono to ťuťu ňuňu a pak se učit Phillipsovu křivku neni tak jednoduché. @terkamo a jak dlouho si se takhle učila před státnicema?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
620
24.5.13 15:19

Já se učila asi 4 týdny, myslím. Už si to přesně nepamatuju, ale státnicovala jsem 7.6 a diplomku jsem odevzdávala v nějakém prodlouženém termínu, protože jsem nestíhala :oops:
No a ekonomie mi do hlavy nelezla vůbec, grafy jsem se učila jako poslední a měla v tom guláš. Naštěstí jsem měla otázku, kterou jsem jako jedinou jakžtakž uměla, fakt z prd… klika :roll: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33039
24.5.13 15:20

Ahoj, držím moc palce. Já jsem s eteda naučila na státnice ale na závěrečné zkoušky doplňkového pedagogického minima (2leté studium po VŠ) plus mi chyběl jeden zápočet a závěrečná práce. První termín zkoušek byl přesně na TP, takže to jsem fakt nestihla. Další byl na podzim a to jsem vzdala brzo, malej by měl v tu dobu 6měsíců, plně kojený, nespací, nedal se vůbec hlídat. Takže jsem absolvovala až o rok později. Psala jsem práci od jeho 8měsíců, párkrát týdně odpoledne hlídala mamka a já jsem psala (opravdu jsem měla pocit že nedám dohromady kloudné svouvětí), poslední měsíc jsem se učila, někdy odpoledne, někdy po večerech. Zkoušky byly když měl 1rok. Strašně mě mrzelo že jsem si ho mezi tím 8 a 12měsícem moc neužila, jak to šlo putoval k někomu a já seděla u pc. Ale pořád jsem měla v hlavě, že od května bude klid, že jsem to nevzdala a že si ho pak konečně pořádně užiju, celé léto, že toho aspoň nebudu litovat, času a peněz..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6362
24.5.13 15:24

Jé holky, já mám děti dvě a koncem června státnice…ale fakt nevím jak to dám, je to fakt náročné a když nejsem třeba vyspalá, tak mi to do hlavy ani neleze…čtu něco a za chvíli si to nepamatuju, taky kojím, takže kombinace nic moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
e-máma
24.5.13 15:32

Ahoj, tak já se zrovna učím, státnice mám v úterý. prcek má 1,5 roku + těhotenství :pankac: partner chodí po sedmé večer, občas hlídá mamka, ale já malému pustím krtečka na youtube, pak si chvilku hrajem pak zase pohádky… spinká tak 2 hodky odpoledne, jinak večery nebo brzká rána to jistí.

• Citovat
  • Upravit
29436
24.5.13 15:36

…

Příspěvek upraven 20.05.16 v 17:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1900
24.5.13 16:49

@RadulkaZ kdy tě to čeká? Já jdu 5. června a už se děsím a začínám s učením :lol: mám doma půlročáka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81530
24.5.13 17:18

Já měla státnice v 5ti měsících kluka, teď se učím na obhajobu. Problém nejsou ani tak ty děti jako spíš moje 3,5 leté vypadnutí z oboru a lennost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3686
24.5.13 17:44

Já státnice měla tento týden. Učení na prd, začla jsem pozdě a prostě za večery se to stihnout nedá. Víkendy se staral chlap nebo si malou brali tchánovci, ale nestačilo to. Z první části mě vylili a na druhou jsem ani neměla odvahu jít. :zed: No, tak další pokus v září. Malá bude mít tou dobou taky 8 měsíců, tak snad bude i líp hlídatelná než teď ve 4 měsících. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3085
24.5.13 20:30

@Liduše já jdu 17.6. a stále se hrozím, teď od neděle začnu nalejvat do hlavy, mám obhajobu a státnice v jeden den :-(
@Kapaz no nechci tě strašit, ale mě malá hlídatelná nepřijde už vůbec, chodí mi kolem nábytku, honí kocoura, hraje si s kabely (vydává je) kuchyň její oblíbené místo a na pohádky se vydrží koukat 20 min, jinak šmejdí a bojíš se, ať někde něco nenajde co by jí mohlo ublížit, nebo nespadne, nestrčí něco do pusinky, no šílenost jako.. takže za prdelí musíš bejt stále. Ve 4 měsících se mi teprve začala přetáčet a vydržela si hrát na hrací dece, ale je jedno jestli jsou jí 4 měsíce nebo rok, stejnak na ní musíš stále myslet. Ať už je to za náma co, holky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1900
24.5.13 22:14

@RadulkaZ taky to máme oboje v jeden den, užiju si svojí hodinku slávy a budu doufat, že bude poslední :lol: asi bylo docela pozdě začít se učit 2 týdny před státnicema :think: no budu mít co dělat, abych se nadrtila. Co se nenaučím do pondělka, už pak asi nestihnu :zed:
Ale určo to dáme :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4200
24.5.13 22:24

@RadulkaZ - Ať už je to za náma. Já jdu 12. června na jazyk, odborné předměty i obhajobu a klasické státnice na vysoké příští rok.

@Kapaz - Jinak ale fakt neplatí, že čím starší dítě, tím líp hlídatelnější. Kolem toho osmého měsíce nastoupí separační úzkost a začne být pohyblivější a pak už neuděláš tuplem nic. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze