VŠ kvůli titulu?

Anonymní
22.11.24 11:21

VŠ kvůli titulu?

Ahoj všichni, vím, že tohle je téma kvůli kterému se často dostává bída, ale i tak se prostě zeptám. Vystudovala jsem bakaláře v oboru Ekonomika, to studium bylo fajn, ale tenkrát jsem se prostě vykašlala na to jít dál. Teď by se mi ten Ing jednoduše hodil, a to jen kvůli penězům. Taky se mi nechcou dělat přijímačky, nemám problém se toho dost naučit, ale v průběhu roku. Při zaměstnání jsem si udělala X kurzů, ale peníze mi zvedne jen ten diplom. Máte tipy na VŠ, které jsou bez přijímaček a dají se zvládnout při rodině a zaměstnání? Pokud možno aby bylo vyučování opravdu až o víkendu. Díky :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6626
22.11.24 11:36

Myslím, že Metropolitní Praha, ale taky si to zaplatíš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3681
22.11.24 11:39

To jakože za stejnou práci dostaneš s titulem víc, než bez něj? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.11.24 11:42

@Fee-bee ano :) „kvalifikovanější“ člověk, tudíž lépe zaplacený. Bohužel to tak je (náš podnik se tváří jako státní podnik, jede po staru)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.11.24 11:50
@Anonymní píše: Více

Bc a Ing je obojí přece už vysokošlkolské vzdělání? To není tedy tabulkový plat ve státní sféře, nee?

• Citovat
  • Upravit
101594
22.11.24 11:51
@Fee-bee píše: Více

Jasně, v mnoha institucich to tak funguje. A pak jsou firmy, kam se bez titulu prostě nedostaneš, minimálně ne naprimo a v rozumnem casovem horizontu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101594
22.11.24 11:52
@Anonymní píše: Více

Nooo, je, ale pro spoustu firem je bc. nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24781
22.11.24 11:55
@Fee-bee píše: Více

ano, u nás třeba na velmi vysoké pozice nestačí Bc. a musíš mít Mgr. / Ing. a rozdíl v platu je dost tisíc…
takže to chápu…
já si Mgr. dodělávala taky při práci, šlo hlavně o pátky a soboty, dalo se to v klidu zvládnout…
a jsem ráda, že jsem do toho tehdy šla, kolem 40 a víc by se mi fakt do toho už nechtělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2359
22.11.24 11:57

Město?
Asi nebudeš dojíždět z Ostravy do Prahy 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2359
22.11.24 11:59

Víkendy bývají spíše na soukromých VS.

Bezplatně máš obvykle pátek i sobota apod..výuka není všude povinná, když víš, co se dělalo. Kontakt se spolužáky je podstatný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze