VŠ - práva
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Tak si najdi letošní statistiky. Mám pocit, že na práva v Praze bylo 9000 přihlášek. Musíš být hodně dobrá ve scio testech.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na Scia pro účely práv chce trénovat. Pokud člověk přijde na termín, že to nějak dopadne, nebude to stačit, i když by byl nadprůměrně schopný. Absolvovat předem termíny nanečisto, aby si člověk vyzkoušel práci ve stresu. A mít zvládnuté strategie vyplňování. Za zkoušku to stojí, s dobrým výsledkem ze Scio se dá hlásit i jinam…
Na právech v Praze i v Brně měli před lety navíc ke Scio i vlastní testy, nevím jestli to stále platí. Tam bylo potřeba si pečlivě projít testy z minulých let a zaměřit se podle nich na okruhy otázek. V Olomouci myslím stačila jen Scia.
Obecné znalosti z gymplu na těch pražských i brněnských testech byly k dobru, Scia ověřují víc logické myšlení a strategie než znalosti, takže zaměření SŠ by nemělo být rozhodující.
Na pedagogiku s aprobací čj / historie jsem dělala testy vytvořené školou, za starých časů stačil na výborný výsledek obecný rozhled v rozsahu maturity. Na učitelství méně atraktivních oborů jako chemie nebo fyzika přijímali jen podle průměru známek ze střední školy. Při studiu matematiky by mi dokonce byli ochotní dát stipendium.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý večer, jsem ve čtvrtém ročníku na zdravotnické škole (zubní technik) a uvažuji o tom co dál a můj obor mě vůbec nebaví. Hodne dlouho jsem chtěla byt učitelkou, ale posledních půl roku mě hodně lákají práva. Jen se obávám, že z mojí SŠ to nebude úplně sranda se tam dostat. Nevíte někdo jak je to s náročností přijímaček? Na internetu pořád čtu něco jiného… A jak velká je konkurence? Na pedagogiku si přihlášku dám také, ale chtěla bych zkusit i tu druhou možnost