Vše kolem rozvodu

151
30.5.22 13:19

Vše kolem rozvodu

Dobrý den,

Chtěla bych se zeptat, jak to chodí v případě, že se chci rozvést.

Máme s manželem 2 děti (9let a 2 roky). Mladší teď vzali od září do školky. Takže se mám v plánu rychle vrátit do práce.

Jak je to prosím s bydlením? V rozvodovem řízení budí mít nárok na příspěvek na bydlení? Nebo až budeme rozvedení?

Máme společný byt, na který máme hypotéku a 3 auta. (2 jsou psaný na manžela)… O auta mi nejde. Byt vím, že prodáme, doplatíme hypotéku a zbytek si rozdělíme na půl.

Ráda bych věděla na co vše budu mít nárok v případě, že se s dětmi odstehuju a podám žádost o rozvod… Bohužel bez příspěvku na bydlení to finančně nedám.. Nájemné bude cca 13 tisíc. Teď jsem ještě na rodicaku a od října budu v práci brát asi 18tisic… A to nám toho moc nezbyde :,(

Bylo mi řečeno ať s dětmi nikam nechodím, ať jde on. Ale to bude stejné. Budu mu muset něco platit na bydlení. Nedá finančně platit 2 byty a vše kolem.

Moc Vám děkuji za jakékoliv info nebo zkušenosti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3685
30.5.22 13:38

S takovými vyhlídkami do budoucna bych si asi napřed velmi dobře rozmyslela, jestli je rozvod opravdu nevyhnutelný. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37132
30.5.22 13:51

Budeš mít ještě alimenty ne? S tím bydlením to bude složitější, musíš tam nejdřív bydlet, manžela teda vyřadit z okruhu společně posuzovaných osob, tzn že musíš dokázat, že tam spolu nebydlíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
30.5.22 14:29

Tyjo, a jak chceš s 18k platit dlouhodobě nájem a nároky dvou dětí? Nevím, jaký on má plat, ale hoď si to do tabulek pro výpočet alíků, bude to pár tisíc…Pak tedy můžeš žádat o příspěvek na bydlení (až budeš skutečně někde na smlouvu bydlet- čili musíš zpětně) a příadavky na děti. Taky netuším, kolik je to „zbytek z prodeje si rozdělíme“, ale pokud nemáš nic našetřeno, tak to na pohodový rozvod nevypadá. A už vůbec ne na pohodové žití po rozvodu. Nemáš rodiče, kteří by dočasně poskytli azyl?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2790
30.5.22 14:33

A nějaké našetřené peníze společné nemáte vůbec? Že by jsi alespoň do začátku měla nějaký finanční polštář.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.5.22 14:38

A děti budeš mít v péči ty? Pokud budete mít střídavou péči, tak nárok na alimenty nemáš :-( Jinak všechno to vyřízení trvá dost dlouho, určitě to chce fin. rezervu, než se vše vyřídí :-( Řešila to teď známá, vypořádání majetku stále nemá a to je půl roku po rozvodu. Pokud se na všem bez problémů nedohodnete, potáhne se to.
Drž se.
Anonym - citlivé údaje o známé.

• Citovat
  • Upravit
2790
30.5.22 14:43
@Anonymní píše:
A děti budeš mít v péči ty? Pokud budete mít střídavou péči, tak nárok na alimenty nemáš :-( Jinak všechno to vyřízení trvá dost dlouho, určitě to chce fin. rezervu, než se vše vyřídí :-( Řešila to teď známá, vypořádání majetku stále nemá a to je půl roku po rozvodu. Pokud se na všem bez problémů nedohodnete, potáhne se to.
Drž se.

Není pravda, známí mají střídavou péči a otec jakožto nadprůměrně vydělávající hradí výživné matce (aby měly děti stejnou úroveň i v době, kdy jsou u matky). A není to v žádném případě pár stovek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37132
30.5.22 14:45
@Anonymní píše:
Drž se.

Ale má, pokud má otec vyšší plat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151
30.5.22 15:00

Děkuji Vám za reakce. Máme nasetrene peníze. Vrhnul se do rekonstrukce bytu, takže se nám úspory zmensili. Ale nabídl mi částku že společných peněz (máme i společný účet). To bych zaplatila provizi, vratnou kauci a měla bych tak na nájem na měsíc do předu… Mám ještě do ledna rodicak, takže do ledna by mi rodicak uhradil nájem ale pak už jsem víte kde. A nechci jen z tohohle důvodu (jako finance a strach postavit se na vlastní nohy) zůstat. Byli bysme asi oba nešťastný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna