Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Prosím o radu máme mimosoudní dohodu přes ospod, ex mi nechce předat děti zpět už 3 týden jsem z toho vážně už na prášky prosím o radu co mám dělat na soud už jsem návrh podala děkuji
Jako 3 týden ti nevrací děti a ty píšeš sem. Jakou máš dohodu, byla jsi na OSPODU, Jak jsou děti starý, ex nechodí do prace? Na radu je to málo informací.
Dohody někde na OSPODu nejsou vymahatelný. I při dobrých vztazích prostě vše přes soud - svěření do péče, výživné.
Vy máte děti v péči, nebo ne? Pokud ano, můžete alespoň jít na policii. To neznamená, že by mu děti vyrvali, ale dojedou to tam zkontrolovat aspoň. Trvat na zápisu, který se může hodit pro budoucí soud. Ale fakt na zápisu trvat, i kdyby se jim nechtělo. Pokud ne, nikdo se s vámi moc bavit nebude, bohužel. Co vám poradili na tom OSPODu?
@Hana Pivarciova píše:
Prosím o radu máme mimosoudní dohodu přes ospod, ex mi nechce předat děti zpět už 3 týden jsem z toho vážně už na prášky prosím o radu co mám dělat na soud už jsem návrh podala děkuji
Děti máš svěřené ve své péči? Jestli ne, tak neuděláš nic. To jsi je už tři týdny ani neviděla?
@arinecka píše:
Děti máš svěřené ve své péči? Jestli ne, tak neuděláš nic. To jsi je už tři týdny ani neviděla?
A po 3 tydnech píše na eMimino…
@JancaS84 píše:
Předběžně opatření
Bylo mi jen sděleno že když zavolám policii tak mi i tak děti předat nemusí a že policie stím nic neudělá takže jsem ještě ten den zašla na soud a podala návrh a teď jen musím čekat
jenže je to tak těžké čekat na něco co je vaše a co nadevše milujete a ano dohoda je sepsána že já mám lichý týdny s dětmi s on sudy syna odvádí do školky a dceru vozi každý den od rána do večera jeho matce.pak syna vyzvedne ze školky a jezdí se synem do práce je to technik bílé elektroniky má flexibilní pracovní dobu. Nedovolí mi aby děti semnou mluvili ani přes telefon mi to nedovolí
Tak si syna vyzvedni ty driv nez on, to nejde?
Na jeho matku muze zazvonit „odecet elektriny“ a uz jsi vevnitr.
Soud bude trvat.
![]()
@Hana Pivarciova píše:
Bylo mi jen sděleno že když zavolám policii tak mi i tak děti předat nemusí a že policie stím nic neudělá takže jsem ještě ten den zašla na soud a podala návrh a teď jen musím čekat![]()
jenže je to tak těžké čekat na něco co je vaše a co nadevše milujete a ano dohoda je sepsána že já mám lichý týdny s dětmi s on sudy syna odvádí do školky a dceru vozi každý den od rána do večera jeho matce.pak syna vyzvedne ze školky a jezdí se synem do práce je to technik bílé elektroniky má flexibilní pracovní dobu. Nedovolí mi aby děti semnou mluvili ani přes telefon mi to nedovolí
A jak jste střídali děti před tím? On s tím byl spokojený? Zkoušel před tím vyjednávat? nebo rovnou z ničeho nic děti přestal predavat?
@Hana Pivarciova píše:
Bylo mi jen sděleno že když zavolám policii tak mi i tak děti předat nemusí a že policie stím nic neudělá takže jsem ještě ten den zašla na soud a podala návrh a teď jen musím čekat![]()
A proto má jít vše přes soud. Děti jsou Vás obou. Na soud jsi podala co? Návrh na předběžné opatření? tady nezbývá nic jiného, než čekat. Holt to, co máš mít oběhané, budeš muset oběhat teď. A to ještě ani nevíš, zda si předběžko nepodal taky. Každopádně vše zaprotokolovat!!!
Proč to nemáte vyřešeno přes soud? Jaký je důvod, že jsou děti u otce a ne u matky?
@Lucie_Sx píše:
Tak si syna vyzvedni ty driv nez on, to nejde?
Na jeho matku muze zazvonit „odecet elektriny“ a uz jsi vevnitr.
Soud bude trvat.
Výborně. Tahle ji raď a víc jí uškodíš. Je nemorální, aby k někomu lezla podvodem. Babina na ni zavolá policii a je. Až dojde na soud, tak se to proti ní otočí.
@Hana Pivarciova
Vzala bych dohodu a zašla na policii. Možná to pomůže, možná ne. Taťka se bojí soudu, že?
@Hana Pivarciova píše:
Kdo ti to sdělil?