Otec mi nechce předat děti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7355
29.5.22 13:34

Zakladatelka píše, že má děti v lichých týdnech, tak ten je zrovna teď. To je úplně ideální, řešit tento stav v neděli, že. Takže příští týden mají být u otce, tak je to ok, ne?? 8o :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2933
29.5.22 13:37
@Tofifea píše:
Kde jste vzala, že ji je to fuk, proboha? Vy mít děti ve střídavce na základě dohody na OSPOD, policie neudělá vůbec nic, OSPOD neudělá nic a leda byste tam tak jenom stála před tím barákem. A nedal, protože by věděl, že žádná páka neexistuje. Takže byste tam s tímhle „řešením“ pravděpodobně stála celý roky. Matko.

Ale prosím vás, tady prostě něco nehraje. Tři týdny neviděla svoje děti, to mluví za vše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2218
29.5.22 13:37
@Fiveone píše:
Pochopila jsem to tak, že tam je po vyzvednutí, ale i kdyby bylo u tchyně, tak s papírem v ruce musí tchyně dítě předat tomu, kdo ho má oficiálně v péči a kdyby nechtěla, tak bych zavolala polici s tím, že mám dítě svěřené do péče a tchyně mi ho odmítá předat.

No ona je svěřené do péče nemá právě. Má jen tu dohodu. V téhle situaci by to ale za pokus stálo (a nahrávala bych to), akorát se připravit na to, že bude muset být neoblomná nejen na tchyni, ale i cajty. Vlastní zkušenost: i když dítě máte v péči soudně a otcovi hráblo, první, co jsem slyšela od policajta bylo: „Vždyť jste mu to dítě sama dala.“ (no né ty vole policajtská, když mu musím umožnit styk) :mrgreen: Musela jsem si trvat na svým, že chci aspoň zápis a kontrolu v jeho bydlišti (víc kompetencí nemají) a doložit konverzaci, že on jde proti domluvě o vrácení. Prostě dupnout si na tchyni a zároveň na policajty, který to chtít řešit nebudou. A doufat, že on se neobjeví mezitím na scéně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2218
29.5.22 13:46
@Zoe1 píše:
Ale prosím vás, tady prostě něco nehraje. Tři týdny neviděla svoje děti, to mluví za vše.

Tak jinak. Poraďte jí, jak byste alespoň zajistila styk s těmi dětmi, které otec nevrátil a nedovolí ani telefonát. Myslím efektivně poradit, ne takový ty srandy jako volat policii, která nemá absolutně žádný kompetence tohle řešit či stát před domem a zírat do oken.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
29.5.22 13:59
@Tofifea píše:
No ona je svěřené do péče nemá právě. Má jen tu dohodu. V téhle situaci by to ale za pokus stálo (a nahrávala bych to), akorát se připravit na to, že bude muset být neoblomná nejen na tchyni, ale i cajty. Vlastní zkušenost: i když dítě máte v péči soudně a otcovi hráblo, první, co jsem slyšela od policajta bylo: „Vždyť jste mu to dítě sama dala.“ (no né ty vole policajtská, když mu musím umožnit styk) :mrgreen: Musela jsem si trvat na svým, že chci aspoň zápis a kontrolu v jeho bydlišti (víc kompetencí nemají) a doložit konverzaci, že on jde proti domluvě o vrácení. Prostě dupnout si na tchyni a zároveň na policajty, který to chtít řešit nebudou. A doufat, že on se neobjeví mezitím na scéně.
Špatně jsem to napsala, myslela jsem, když bude mít papír, že je má předběžně. To by pak zajímalo i policajty. Protože by z toho hned bylo maření, kdyby otec či tchyně odmítali předat děti.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2218
29.5.22 14:01
@Fiveone píše: Špatně jsem to napsala, myslela jsem, když bude mít papír, že je má předběžně. To by pak zajímalo i policajty. Protože by z toho hned bylo maření, kdyby otec či tchyně odmítali předat děti.

Jo to jo, s předběžkem už jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1950
29.5.22 14:13

@Hana Pivarciova Počkej, jak 3 týdny. Teď je lichý - to je máš mít ty, minulý týden on a předtím ty. Jsi mu je předala na dobré slovo ve svůj týden?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2218
29.5.22 14:18
@Kazimíra Olejovka píše:
@Hana Pivarciova Počkej, jak 3 týdny. Teď je lichý - to je máš mít ty, minulý týden on a předtím ty. Jsi mu je předala na dobré slovo ve svůj týden?

Tak to vychází, ne? Nevrátil je na konci svýho týdne, pak byl ten její, jeho, její.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1950
29.5.22 14:21

@Tofifea No jo, to máš vlastně pravdu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2978
29.5.22 16:47

Dohoda sepsaná na OSPOD platí jen do té doby, pokud ji oba dodržují. Vstupovat do obydlí babičky je trestné. Takže buď děti převzít do své péče někde mimo bydliště otce či babičky, nebo nechat dohodu sepsanou na OSPOD formou předběžka udělat vykonatelnou - k tomu jsou i precedenční rozhodnutí.
Ale nejprve bych chtěla vědět, proč to takto je, co se stalo, že není dohoda dodržována, to ale by musela objasnit zakladatelka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
465
29.5.22 17:08

Vyzvedla bych je ze škol prostě dřív než on.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33736
29.5.22 18:26
@Hana Pivarciova píše:
Bylo mi jen sděleno že když zavolám policii tak mi i tak děti předat nemusí a že policie stím nic neudělá takže jsem ještě ten den zašla na soud a podala návrh a teď jen musím čekat :( :( jenže je to tak těžké čekat na něco co je vaše a co nadevše milujete a ano dohoda je sepsána že já mám lichý týdny s dětmi s on sudy syna odvádí do školky a dceru vozi každý den od rána do večera jeho matce.pak syna vyzvedne ze školky a jezdí se synem do práce je to technik bílé elektroniky má flexibilní pracovní dobu. Nedovolí mi aby děti semnou mluvili ani přes telefon mi to nedovolí

Když zavoláš policii v době, kdy je dcera u babičky, tak ti jí babička musí dát. Ona není její zákoný zástupce. Proč si nevyzvedneš syna ze školky? Vždytˇkdyž tam pro něj půjdeš, tak ti ho musej dát. Celé mi to přijde hodně divné. Proč nesmíš s dětmi vůbec mluvit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
29.5.22 19:23
@Kazimíra Olejovka píše:
@Tofifea No jo, to máš vlastně pravdu :D

mě to nevychází, píše lichý týden je její a ten teď končí. Tak mě zaráží, že to řeší na konci svého týdne tu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
29.5.22 19:36
@dedrichov píše:
mě to nevychází, píše lichý týden je její a ten teď končí. Tak mě zaráží, že to řeší na konci svého týdne tu.

No z toho by vycházelo, že měla je mít on(ale on nepředal),pak byl jeho týden(ale ani podruhé je nepředal),teď je to v podstatě 3. týden pokud nepočítá ten jeho týden ale počítá to od chvíle kdy je nepředal. Alespoň to mi dává logiku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2218
29.5.22 19:58
@dedrichov píše:
mě to nevychází, píše lichý týden je její a ten teď končí. Tak mě zaráží, že to řeší na konci svého týdne tu.

No… Vlastně i tak se to dá počítat, to je pravda.
Co vás zaráží? Evidentně to řešila, dala návrh k soudu, jak to je s policií taky zjistila, dosavadní řešení se zatím nikam nehýbe, možná doufala v domluvu či rychlejší řešení. Mně dává smysl, že se zeptá i na webu, kde je velká pravděpodobnost, že to někdo zažil taky a bude umět poradit. A klidně po 3 týdnech. Nevím, jaká je „vhodná“ doba zjištění, za predpokladu, že využije člověk, který s tím nemá zkušenost, zákonné možnosti, než pochopí, že v tomhle nemá moc šanci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna